Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Europie grozi islamizacja?

2900
#falco nieaktywny
21 maja 2016r. o 17:50
jaka ''islamizacja''?

(...)''Pierwotnie organizatorzy ŚDM (archidiecezja krakowska) szacowali, że przyjedzie ok. 2,5 mln pielgrzymów. Dziś mówi się już o 1,8 mln. Oficjalnie swój udział zarejestrowało jedynie 587 tys. osób, ale doświadczenia poprzednich ŚDM pokazują, że dwie trzecie pielgrzymów przyjeżdża w ostatniej chwili na własną rękę - bez rejestracji.

- Możemy przekazać już posłanie: kochani, tu jest bezpiecznie. Wszystkich na spotkanie z Ojcem Świętym serdecznie zapraszamy - powtarza Beata Kempa, szefowa kancelarii premiera.

Pielgrzymów ochraniać mają komandosi GROM, 7 tys. policjantów, 3 tys. żołnierzy oraz 2 tys. strażaków zawodowych i 7 tys. strażaków z Ochotniczej Straży Pożarnej, harcerze, służby maltańskie, GOPR i PCK. Jednak nie wszystkich to uspokaja.

Mówią, że boją się zamachu

W Polsce są diecezje, w których grupy deklarujące przyjazd na ŚDM zaczynają się kurczyć. - Płyną do mnie wieści z różnych parafii, że z 20 osób, które chciały przyjechać na spotkanie z papieżem do Krakowa, zostają trzy - mówi ksiądz Jarosław Staniszewski z Centrum ŚDM w diecezji opolskiej.

Opowiada, że również sam słyszy o rezygnacjach od rodziców młodych. - Ponieważ jestem duszpasterzem młodzieży, znam ich dobrze i często z nimi rozmawiam. Mówią mi wprost o tym, że boją się ataku terrorystycznego. Apeluję wtedy, żeby byli ufni, wyrzucili strach z serca, bo jedziemy nie po to, żeby się bać, ale po same pozytywne doświadczenia - przekonuje ksiądz. - To prawda, że sytuacja na świecie jest taka, że w człowieku mogą się rodzić różne obawy, ale przecież nad bezpieczeństwem pielgrzymów czuwać mają specjaliści najwyższej klasy. Trzeba im zaufać.

I ostatni jego argument: - Poza tym Światowe Dni Młodzieży to spotkanie z Bogiem, a on jest najlepszym ubezpieczycielem.(...)''

tak..to na końcu to zaje...ajny ''argument'' :D

ciekawie to wygląda w kontekście ostatniego zamachu''terrorystycznego'' w autobusie...
no Brunon to nie był ale... ;)
sam ''atak'' prawie profesjonalny ...gdyby nie ten garnek... :D
wyglądał troszkę śmiesznie ale jaki rząd ,tacy politycy...jak kraj ,tacy ''terroryści'' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Bez kapelusza niezalogowany
21 maja 2016r. o 17:53
falco, postaraj się przemyśleć temat, zanim zabierzesz głos.
2900
#falco nieaktywny
21 maja 2016r. o 18:12
a gdzie ty tu widzisz ''temat''?

jeśli już ,to jest to temat dla dla ludzi o skrajnych ,nacjonalistycznych poglądach ...
dla tych ludzi nie potrafiących zrozumieć innych nacji ,ich problemów i chęci lepszego ,spokojnego życia...
a tu w tym kraju nie trzeba islamistów bo ''katole'' są nie mniej gorsi od nich bo wystarczy tylko czytać ich wpisy by dostrzec to co myślą i jak traktują innych o odmiennych poglądach...
Polsce grozi ''pislam'' i cieszę się że coraz więcej ludzi zaczyna to dostrzegać ...

takie jest moje zdanie ... ;)

3004
#masi nieaktywny
21 maja 2016r. o 18:21
Tak grozi jak ja Wam grożę! :D

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
~Bez kapelusza niezalogowany
21 maja 2016r. o 18:27
Otwórz oczy. Naprawdę tak trudno zauważyć różnicę między (nawet skrajnym) katolicyzmem, a tym, co Państwo Islamskie i ich zwolennicy serwują?

Twoja nienawiść do kościoła katolickiego odbiera możliwość racjonalnego postrzegania faktów.

Trzeba było w szkole uważać, to wiedziałabyś, na czym opierają się filary kultury europejskiej i co tym filarom zawdzięczasz (m.in. możliwość pisania teraz tego, na co masz ochotę - szkoda tylko, że nie starasz się zrozumieć poruszanych przez siebie kwestii).
2900
#falco nieaktywny
21 maja 2016r. o 18:32
pan Franciszek będzie miał szansę na ogłoszenie kolejnej krucjaty przeciw innowiercom bo z Saracenami to raczej będzie miał pewien problem...
ale co tam ..ogłosi jakiś ''odpust'' dla uczestników i pociągną hordy ...wiernych ;)
tylko czy na pewno? :D już widzę tą ''armię moherów'' wywijających różańcami... :D

~ niezalogowany
21 maja 2016r. o 19:58
lży, czy łże... obojętnie, byle by szydzić i wyśmiewać... oto falco, krul ptakuw ;)
2900
#falco nieaktywny
21 maja 2016r. o 20:20

Twoja nienawiść do kościoła katolickiego odbiera możliwość racjonalnego postrzegania faktów.

Trzeba było w szkole uważać, to wiedziałabyś, na czym opierają się filary kultury europejskiej i co tym filarom zawdzięczasz (m.in. możliwość pisania teraz tego, na co masz ochotę - szkoda tylko, że nie starasz się zrozumieć poruszanych przez siebie kwestii).

nienawiść do KK?..gdzie?
ale faktem jest że nie pałam miłością do jego funkcyjnych... :D
daj spokój już z tymi ''filarami''bo na nich zbyt wielu skonało ...
co ja zawdzięczam tym ''filarom''?
chętnie poczytam ...
co tym razem? dziesięć przykazań -odpowiednio sfałszowanych?
o Madonnie?...oczywiście białej cery
o Jonaszu?...o szatanie?

co mam tu zrozumieć?
:D
a może ty cos spróbuj zrozumieć ...
Bóg jest jeden a Mahomet (być może) jego prorokiem
(być może )nim jest też Jezus...

wątłe te twoje ''filary'' bo nie tylko ja widzę w nich zbyt wiele ''ciemnych kart'' ;)

Kanada -USA 2-2 :D

KURNA JAK JA NIE CIERPIĘ ''JANKESÓW'' !!!
PRAWIE TAK SAMO JAK PISIORÓW!!!

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.