Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Budżet obywatelski w Bolesławcu
41
#jegomosc nieaktywny
19 sierpnia 2013r. o 17:40
~rodos napisał(a): "Porto Alegre i Kordoba" to mi dopiero przykłady. Młody człowieku poczytaj, poucz się i nabierz doświadczenia a potem dopiero wychodź z jakimiś sensownymi propozycjami. Na razie to naiwna, populistyczna mrzonka 5 groszy nie warta.

Tyle, że z sukcesami realizowana w wielu polskich miastach:)

www.djdowynajecia.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
19 sierpnia 2013r. o 18:43
Romek czyta wasze wpisy i komentuje pod kilkoma nickami :>
5413
#Przemyslaw nieaktywny
19 sierpnia 2013r. o 19:08
Nie ma się co okłamywać Panie Arkadiuszu.
Budżet Obywatelski to coś w rodzaju " WYROBU CZEKOLADOPODOBNEGO "
To próba odwrócenia uwagi społeczeństwa od prawdziwych problemów.Od zbyt wysokich cen i podatków.Jak pisałem wcześniej ludzie woleli by mniej płacić za prąd , ogrzewanie lub podatków od nieruchomości.
Ludzie potrzebują bezpośredniej poprawy bytu a nie pośredniego pseudo decydowania o swoim losie .Skoro są jakiekolwiek wolne pieniądze to można bez pytania się mieszkańców obniżyć cenę za usługi komunalne.
Po co nam władza , która sama nie inicjuje ustaw , uchwał korzystnych dla ludności ?

Dopisane 19.08.2013r. o godz. 19:08:

Kwotę wolną podnieść do wysokości płacy minimalnej brutto.
To podstawowy wyznacznik poziomu życia społeczeństwa .
Zdrowa gospodarka jest bezwyznaniowa , nie ma państwowości nie ma orientacji nie ma rasy i nie ma lokalnego focha.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ludek niezalogowany
19 sierpnia 2013r. o 19:14
Budżet obywatelski, to masło maślane, to zaprzeczenie istoty samorządności, to podważanie wyników demokratycznych wyborów.
~Romek niezalogowany
19 sierpnia 2013r. o 19:29
~ludek napisał(a): Budżet obywatelski, to masło maślane, to zaprzeczenie istoty samorządności, to podważanie wyników demokratycznych wyborów.
Ja już określiłem w swoim wyznaniu majątkowym jaki posiadam budżet obywatelski,więcej nie mam i nie dam kto ma niech da.
~ niezalogowany
19 sierpnia 2013r. o 20:10
jegomosc napisał(a):
~rodos napisał(a): "Porto Alegre i Kordoba" to mi dopiero przykłady. Młody człowieku poczytaj, poucz się i nabierz doświadczenia a potem dopiero wychodź z jakimiś sensownymi propozycjami. Na razie to naiwna, populistyczna mrzonka 5 groszy nie warta.

Tyle, że z sukcesami realizowana w wielu polskich miastach:)

Na przykład? W których i z jakimi sukcesami?
10897
#Anonim10897 nieaktywny
19 sierpnia 2013r. o 20:30
Projekt sam w sobie jest dobry .Pozostaje pytanie , jak będzie z realizacją ?? Ponieważ to mieszkańcy mają decydujący głos w wyborze projektu , tu może być różnie ;( Bardzo często jest tak ,że to nie ci , którzy znają się na rzeczy decydują , ale ci , którzy mają dojścia ,"wyjścia" itp...
Przykład ?? Chociażby obrzydliwa łajba ..Czy nikogo nie razi jej obecność na pięknym stawie w centrum miasta ?? Kto dał zgodę na postawienie tego szkaradzieństwa ??
~wodnik niezalogowany
19 sierpnia 2013r. o 20:40
[img=1376937625_75ubk3r.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza