Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wyproszona ze sklepu na ul. Asnyka

~ niezalogowany
5 października 2013r. o 22:18
zula999 napisał(a): Popieram:)Jak taka mama z dzieckiem zamierza przymierzyć jakiś ciuch?dziecko samo w wózku zostawi?

Bez przesady ludziska!Nikt nie zostawia dziecka na nie wiadomo ile jeśli nawet pójdzie coś przymierzyć!Zbrodni nie ma!A poza tym to strasznie dużo dzieci zrobiło sobie krzywdę w wózku... :P A od czego są pasy?
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~nikt ważny niezalogowany
5 października 2013r. o 22:27
~ napisał(a): A od czego są pasy?

można jeszcze zabezpieczyć kajdanami do kompletu...
~ niezalogowany
5 października 2013r. o 22:31
~nikt ważny napisał(a): można jeszcze zabezpieczyć kajdanami do kompletu...

Widać albo nie masz dzieci,że głupio piszesz albo słabo dbasz o bezpieczeństwo dziecka jeśli uważasz,że zapinanie dziecku pasów jest śmieszne.. :|
~@ niezalogowany
5 października 2013r. o 22:40
W pełni popieram autora wypowiedzi !
~Jena niezalogowany
5 października 2013r. o 23:48
~mamka napisał(a): Wręcz ci nie wierzę, że masz dziecko !!! Albo NIGDY nie byłaś w sytuacji matki, która nie ma możliwości podrzucenia komuś dziecka i wejścia do sklepu bez niego. Jak mnie irytują te durnowate teksty- zostaw komuś dziecko, nie właź z wózkiem, masz dziecko -masz utrudnienia- ja pierdo-ę- Najlepiej nas matki z wózkami i w ogóle z tymi rozwrzeszczanymi bachorami odizolujcie od społeczeństwa tak na parę lat- bo my jesteśmy dla was takie uciążliwe- TRĘDOWATE !!!!! A teraz wszyscy antymatkowi niech idą do swoich mamuś i niech je kopną w du_pę, bo tak szanujecie matki z dziećmi- każdy z was był onegdaj takim rozwrzeszczanym bachorem, "robiącym utrudnienia swojej matce"- a teraz cwaniakują -najbardziej ci co tych dzieci nie mają. Nigdy nie byłam wszędobylską matką ale widać oceniają nas nawet ci co nas wcale nie znają.

Owszem, od półtora roku jestem mamą. I powiem ci wprost - nie cierpię roszczeniowych bab. I choć przyznam, że mam z kim zostawić dziecko, zdarzało się, że takiej możliwości nie miałam - przez dwa tygodnie, miesiąc, najdłużej dwa miesiące. I jakoś sobie radziłam, nie ładując się z wózkiem wszędzie, bo mam dziecko, to mi wolno. Potrzebowałam bluzki - kupowałam ją przez internet, a nowe gacie i stanik w Tesco. Nie obchodzi mnie specjalnie, co ciebie irytuje - faktem jest, że w pewne miejsca z wózkiem się nie wchodzi i tyle. Nikt ci nie każe siedzieć w domu aż dziecko skończy pięć lat, ale też zrozum, że do ciasnego sklepu po prostu niegrzecznie jest się pchać z wózkiem. Ba, kiedyś w obecnie likwidowanej drogerii na Asnyka, mając już małą w nosidełku, zostałam potrącona przez babiszona w wózkiem, który akurt koniecznie musiał kupić lakier do paznokci. Rzecz pierwszej potrzeby, nie?

A jak już naprawdę musisz kupić to ubranie w ciasnym sklepie, nie masz kogo poprosić o popilnowanie syna czy córki, to weźże wyjmij gondole z wózka albo kup nosidełko ręczne i wyskocz z domu tylko do sklepu, a nie zachodź do niego objuczona jak wielbłąd po drodze z przychodni, apteki i marketu. Lub - jak moja znajoma - wyjmuj z wózka gondolę już pod sklepem, a sam stelaż przypinaj jak rower - nikt go nie ukradnie, a ty w sklepie nie będziesz przeszkadzać.

To, że ja, czy ty jesteśmy matkami, nie oznacza, że wolno nam więcej niż innym - ot, wolno ci zająć miejsce parkingowe oznaczone jako dla rodzin z dziećmi, albo miejsce w autobusie pod stosowną nalepką, czy też wykorzystać czasem uprzywilejowanie w kolejce i niewiele ponad to. Co do przymierzania ubrań z nosidełkiem - da się to zrobić, naprawdę się da.
~ niezalogowany
6 października 2013r. o 0:34
No widzisz nie każdy ma tak jak Ty,że max 2 mies. sama z dzieckiem, są też samotne matki,które nie maja na kogo liczyć i nie w sposób wszystko kupować przez internet, raz że zakup niekoniecznie dobry dwa koszt!Ponadto nie każdy może sobie pozwolić na zakupy gdzie bądź i może chce kupić coś taniej, a do tego potrzeba rozeznania..A już i bez tego do większości miejsc nie ma wejścia, bo są schody , bo sklep rzeczywiście zbyt mały, itp., wg takiego toku myślenia to tylko siedzieć w zamknięciu w domu.Patrząc na to co tu niektórzy wypisują,to jeszcze trochę i na ulicach będą nas atakować Ci wszyscy anty...paranoja jakie ludzie mają dziś poglądy, ps. temat dotyczył dużego sklepu a nie jakiegoś małego!
Druga sprawa ciekawe jak sobie wyobrażasz wyciąganie gondoli z dzieckiem i chodzenie po sklepie?Nie wiem jak Twoja gondola(pewnie markowa i lekka),ale większość jest zbyt ciężka i nawet nie ma uchwytu do przenoszenia .A gdy dziecko przejdzie na spacerówkę to co?

Zmoderowano 06.10.2013 godz.14:15 - powód: zbędne i błędne cytowanie (moderator)
5993
#xaa nieaktywny
6 października 2013r. o 1:32
Dzieci w wózku woziłam i nigdy,żadna ekspedientka nie wyprosiła mnie z żadnego sklepu,bo to było na tzw.,"porządku dziennym" :)
Pani,która to uczyniła ma chyba swoje wymogi :| ma na to prawo,jej wybór:(...
Przykre to uczucie dla matki słysząc na wejściu- " do widzenia"...a,zwłaszcza gdy mówi to kobieta:|...
Lepszy niemowlaczek w wózeczku,niż np., 5-6 letni rozwrzeszczany dzieciak z mamusią na zakupach:( aaa mają charakterek takie dzieciaki :/ ...
Wejdź do sklepu z wózeczkiem-źle,z małoletnim dzieckiem też źle...
Klient nasz pan??...nie ,nie w tych czasach :> dziś klient z portfelem się liczy :) a szkoda:(...
Takie "saloniki" szybko splajtują...
~ niezalogowany
6 października 2013r. o 8:51
do Jenny ja też tak uważam, matki z dzieckiem nie znaczy święte krowy, kultura obowiązuje wszystkich :)
REKLAMA
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza