~Iza napisał(a): ...
Nie podoba Ci się katolicyzm, ok, ale dlaczego obrażasz Imię Boga chrześcijan?
...
Nie obrażam Boga , Stwórca nie ma imienia ponieważ nie było nikogo , kto mógłby nadać Mu imię.
JHWH to kosmita, i to nie jest obraza. Jak słusznie zauważyłaś Droga Arystokratko :) wiedza jest potrzebna, a manipulacja sięga dalece głębiej w przeszłość , niż Michnik i koledzy mogą sięgnąć.
A tak nawiasem , taka dykteryjka przyszła mi dzisiaj do głowy :
Przychodzi naczelny Wyborczej w ka...ka...ka...kasku do biura , żeby mu jaka buńczuczna baba-sprzątaczka w łeb nie przywaliła, kompa odpala i sprawdza na outloku, co tam soldateska brać pozwoli jutro wydrukować. A skład do drukarni trzeba oddać do 22.OO , bo dupa będzie i napływ publicznej mamony uschnie , jak źródełko prawdy :D A ma jeszcze większy dylemat , bo nie wie jakie meile dostał Lis z Newswika , nie mówiąc o zarządcach te... faul... enu , jeśli miałbym już sportowych konotacji używać :D
Wierz mi Droga Arystokratko , nie ma żadnej różnicy między cwaniakami w koloratkach , a cwaniakami w kołnierzykach , oni tylko ze sobą rywalizują ... o rząd dusz.
Ale Stwórca ma dla nich niespodziankę ... coś mnie tak łupie w kościach :D
Miłego wieczoru :)
Dopisane 05.12.2013r. o godz. 21:34:
Pannazdzieckiem napisał(a): ... ponieważ nie było nikogo , kto mógłby nadać Mu imię.
Albo Jej. :)
Płeć nie ogranicza Stwórcy/ Stworzycielki . Być może we Wszechświecie istnieją układy, gdzie do tańca trzeba czworga , nie dwojga. Jeśli mielibyśmy już o katolicyźmie dyskutować , to do dupy z patryjarchalizmem , czas na partnerstwo :)
Dobranoc :)