Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
TV Trwam nauczy bolesławiecką młodzież "rozumieć media"?!
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 grudnia 2013r. o 21:34
~Iza napisał(a): ...
Nie podoba Ci się katolicyzm, ok, ale dlaczego obrażasz Imię Boga chrześcijan?
...

Nie obrażam Boga , Stwórca nie ma imienia ponieważ nie było nikogo , kto mógłby nadać Mu imię.

JHWH to kosmita, i to nie jest obraza. Jak słusznie zauważyłaś Droga Arystokratko :) wiedza jest potrzebna, a manipulacja sięga dalece głębiej w przeszłość , niż Michnik i koledzy mogą sięgnąć.

A tak nawiasem , taka dykteryjka przyszła mi dzisiaj do głowy :

Przychodzi naczelny Wyborczej w ka...ka...ka...kasku do biura , żeby mu jaka buńczuczna baba-sprzątaczka w łeb nie przywaliła, kompa odpala i sprawdza na outloku, co tam soldateska brać pozwoli jutro wydrukować. A skład do drukarni trzeba oddać do 22.OO , bo dupa będzie i napływ publicznej mamony uschnie , jak źródełko prawdy :D A ma jeszcze większy dylemat , bo nie wie jakie meile dostał Lis z Newswika , nie mówiąc o zarządcach te... faul... enu , jeśli miałbym już sportowych konotacji używać :D

Wierz mi Droga Arystokratko , nie ma żadnej różnicy między cwaniakami w koloratkach , a cwaniakami w kołnierzykach , oni tylko ze sobą rywalizują ... o rząd dusz.

Ale Stwórca ma dla nich niespodziankę ... coś mnie tak łupie w kościach :D

Miłego wieczoru :)

Dopisane 05.12.2013r. o godz. 21:34:

Pannazdzieckiem napisał(a): ... ponieważ nie było nikogo , kto mógłby nadać Mu imię.

Albo Jej. :)

Płeć nie ogranicza Stwórcy/ Stworzycielki . Być może we Wszechświecie istnieją układy, gdzie do tańca trzeba czworga , nie dwojga. Jeśli mielibyśmy już o katolicyźmie dyskutować , to do dupy z patryjarchalizmem , czas na partnerstwo :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
5 grudnia 2013r. o 22:48
Pannazdzieckiem napisał(a):

JHWH to kosmita, i to nie jest obraza. Jak słusznie zauważyłaś Droga Arystokratko :) wiedza jest potrzebna, a manipulacja sięga dalece głębiej w przeszłość , niż Michnik i koledzy mogą sięgnąć.
(....)
Płeć nie ogranicza Stwórcy/ Stworzycielki . Być może we Wszechświecie istnieją układy, gdzie do tańca trzeba czworga , nie dwojga. Jeśli mielibyśmy już o katolicyźmie dyskutować , to do dupy z patryjarchalizmem , czas na partnerstwo :)

Mam nadzieję, że to tylko narkotyki (można wytrzeźwieć) a nie jakaś poważniejsza choroba (na taka na pewno nie ma lekarstwa!)
~Iza niezalogowany
6 grudnia 2013r. o 5:46
Pannazdzieckiem napisał(a):
Nie obrażam Boga , Stwórca nie ma imienia ponieważ nie było nikogo , kto mógłby nadać Mu imię.
JHWH to kosmita, i to nie jest obraza. Jak słusznie zauważyłaś Droga Arystokratko :) wiedza jest potrzebna, a manipulacja sięga dalece głębiej w przeszłość , niż Michnik i koledzy mogą sięgnąć. (...)

Sam Sobie nadał, Panienko, a oznacza Jestem Który Jestem (Wj 3,14), Jahwe oznacza Jest, Ja Jestem.
Mówisz rząd dusz, Panienko, że nie ma różnicy?, rywalizacja?,kosmita?, a skąd to wiesz? czy to Twoja prawda objawiona poprzez lumbago ? :D
Chrześcijaństwo, owszem wyrosło z judaizmu, ale się od niego zasadniczo różni.
Miłego :)
4335
6 grudnia 2013r. o 5:51
~Iza napisał(a): ... a skąd to wiesz? ...

Dużo czytam i unikam te ... faul ..enu :D
Trwam też nie oglądam , ale audycje ekonomiczne realizowane przez Trwam , do obejrzenia na YT, pokrywają się z tym , co piszą mądrzy ludzie :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
6 grudnia 2013r. o 5:53
~Iza napisał(a):
Chrześcijaństwo, owszem wyrosło z judaizmu, ale się od niego zasadniczo różni.

Tak jak się różni od chrześcijaństwo dzisiejsze od chrześcijaństwa 1000 lat temu. Za kolejne 1000 lat ówczesne chrześcijaństwo będzie się różniło od dzisiejszego. Samo nazywacie Boga tym samym imieniem przez wieki nie czyni religii tą samą. Wszystko zawsze niestety się zaczyna pieprzyć, gdy ,,ludź" wywęszy w czymś interes. Wtedy nawet z najlepszego dobra, z prawdy najprawdziwszej popiół zostanie i fatamorgana.
4335
6 grudnia 2013r. o 6:09
:D słuszna uwaga Zmotywowany. A tak nawiasem ścierwomedia już od kilku dni gadały o Xsawerym , jak żyje to huraganów pod tą szerokością nie było . Mam wrażenie , że nie specjalnie mijasz się z prawdą mówiąc o testowaniu HAARP-a :) Ale obrazy Boscha powstały również w tym samym celu , aby ludzi straszyć. A JHWH , to Tetragramaton , urządzenie generujące efekty anty grawitacyjne oparte na technologi " czarnej dziury" . Zawsze możesz spytać Droga Arystokratko :* Kolegę Zmotywowanego :* o Vimany :)

11202
#Anonim11202 nieaktywny
6 grudnia 2013r. o 6:28
Nie HAARPA-a? :D To może testują blue beam, ale nie, chyba nie. Blue beam ma być od ukazywanych obrazów:D To ja już nie wiem :D Za to Ty wiesz Piotrze:)
Na mnie czas, miłego dnia życzę.
Uważajcie na spadające dachówki ;)
4335
6 grudnia 2013r. o 6:47
Właśnie przestało wiać , Miłego :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza