Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wójt Gminy Gromadka w niedziele służbowym Autem.

~pilny niezalogowany
11 listopada 2014r. o 11:53
Na zaległy urlop p. Dariuszu P. a nie rujnować finanse Gminne wypłatami ekwiwalentu za zaległy urlop w kwocie 500000 zł.Wstyd!!! Ludzie dajcie szanse pani ELI R.!!!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~łemek niezalogowany
11 listopada 2014r. o 13:30
proszę nie generalizować nie wszyscy zapewne są za Pawliszczym

nie wywołujcie napięć na tle narodowościowym, wszyscy jesteśmy Polakami !!
~koyu niezalogowany
11 listopada 2014r. o 14:13
czas na zmiany Ale wój sam powiedział na sesji ,,Moje Serce Bije Na UKRAINE ,, :|
~to znowu ja niezalogowany
11 listopada 2014r. o 14:15
czas na zmiany Ale wójt sam powiedział na sesji ,,Moje Serce Bije Na UKRAINE ,,
~Hej Sokoly!! niezalogowany
11 listopada 2014r. o 14:24
~to znowu ja napisał(a): czas na zmiany Ale wójt sam powiedział na sesji ,,Moje Serce Bije Na UKRAINE ,,
Facet ma po prostu dwa serca ,jedno w Gromadce ,a drugie na Wolyniu.Niechce być Wojtem,bo mi się zdarza ,ze myle Sekretarke z Zona.Nie chce być nigdzie Wojtem.
~Adas niezalogowany
11 listopada 2014r. o 14:32
Ile tysięcy? to chyba jakaś pomyłka..
~ajanato niezalogowany
11 listopada 2014r. o 14:40
cytat "Analizując problem niewykorzystanych przez władzę urlopów nie wolno zapominać o obciążeniach finansowych, za które zapłaci mieszkaniec. Ponieważ zarobki szefów gmin oscylują wokół 10 tys. zł brutto miesięcznie, tyle też kosztuje podatników miesięczny ekwiwalent za urlop wypoczynkowy. Po zakończonej kadencji, czyli już w listopadzie 2014 r. może się okazać, że z kasy gminy do wypłaty jest kilkadziesiąt tys. złotych, nie licząc odpraw. W budżetach małych gmin powiatu częstochowskiego to czyni spory wydatek, którego nie sposób pokryć do końca roku.

A tak abstrahując od zapisów prawa: niewypoczęty pracownik (choćby wójt) – to nieefektywny pracownik. Mieszkańcy powinni więc zastanowić się, czy wybierając w listopadzie władze gminy, chcą być rządzeni przez sfrustrowanych, przemęczonych wójtów i burmistrzów, którym raczej nie kolejny „stołek” jest potrzebny, a solidny wypoczynek, nawet na 4 lata. " - "Państwowa Inspekcja Pracy, wcale nierzadko korzysta z nakładania mandatów od 1 tys. zł w górę. W drastycznych przypadkach sprawa trafia do Sądu Rejonowego, a ten może nałożyć na osobę odpowiedzialną w firmie za odpoczynek pracowników, karę sięgającą nawet 30 tys. zł."
http://www.7dni.com.pl/Aktualnosci/?id=1921&addComment=no
Nie dba o pieniądze publiczne, naraża zastępcę na karę do 30 tys.zł - kto pokryje?
My, oni, Wy?
~okipol niezalogowany
11 listopada 2014r. o 14:41
50 000 zł. poprawnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza