Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jestem lepszy niż Piotr Roman
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
11 sierpnia 2014r. o 23:46
~Iza napisał(a):
No tak, ale prawa na poziomie lokalnym się nie zmieni. ...

A ja myślę , że można to zrobić :) Sędziowie , adwokaci i prokuratorzy, Ludzie dobrej Woli, proszę Was , zmieńcie te durne prawa, niechby wreszcie Naród polski odetchnął.

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
12 sierpnia 2014r. o 0:12
Pannazdzieckiem napisał(a): Drodzy Państwo :) Jesteśmy niestety uwikłani w nieustającą rywalizację o publiczne pieniądze. Proponuję abyśmy zaczęli współpracować ... pro publico bono :) Sądzę , że Przemo , kiedy zostanie następcą Dwuimiennego , to nie będzie pobierał urzędniczej pensji i pomyśli o lokalnym pieniądzu :)Dopisane 11.08.2014r. o godz. 22:17:
~anonim bo tak mi się podoba napisał(a): Megalomaństwo i brak samokrytyki Moszczyńskiego sięgnęły zenitu. Dalej jest już tylko śmieszność. On żałośnie próbuje się pocieszać, że to tylko jacyś urzędnicy krytykują to jego "kandydowanie" ale prawda jest inna. Myślę że ciężko byłoby znaleźć w mieście choćby kilkunastu mieszkańców którzy chcieliby mieć takiego prezydenta. :P :D

Ja chcę mieć takiego Prezydenta Anonimie. Wypije jeszcze jedno piwo i dopiero Ci pojadę :D

"Możesz mi skoczyć tam gdzie możesz pana majstra w d... pocałować" :D
A co do prezydenta to widocznie na lepszego nie zasługujesz. Ciągnie swój do swego.
10114
#alter nieaktywny
12 sierpnia 2014r. o 1:21
Pannazdzieckiem napisał(a): Sądzę , że Przemo , kiedy zostanie następcą Dwuimiennego , to nie będzie pobierał urzędniczej pensji i pomyśli o lokalnym pieniądzu

Śmieszny jesteś. Czyżby pan Moszczyński zadeklarował, że nie będzie pobierał pensji urzędniczej? Naiwniak :) NA razie chce"obnażać"! Ale czy coś obnażył? Choćby jakąś niegospodarność? Złamanie prawa przez urzędników miasta? I gdzie to jego działanie? Gdzie ta jego aktywność? Tutaj? Ludzie mądrzy wybierają mądrze :)

Czy ty wiesz ile kosztuje "lokalny pieniądz"? Nie masz najmniejszego pojęcia. Czyżby pan Moszczyński był za lokalną walutą? To jest wprost genialny, jak na was pomysł. Lepszych nie macie? CZy może demagogiczne hasełka pod publiczkę?

I jeszcze jedno, czy ty masz pojęcie kto tworzy system norm prawnych w POlsce? Prawo konstytucyjne, ustawodawcze, sądownicze, karne, podatkowe, finansowe, cywilne etcetera-etcetera :) Jak słucham twoich mądrości to słyszę śmiech na sali hehehe :D

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~kajtek niezalogowany
12 sierpnia 2014r. o 8:13
Pannazdzieckiem napisał(a):
~Iza napisał(a):
No tak, ale prawa na poziomie lokalnym się nie zmieni. ...

A ja myślę , że można to zrobić :) ...

Chadziarze,
w jakim Świecie Ty żyjesz ? :)
I co ma wspólnego sądownictwo z ustawodawstwem ? ;)
~ niezalogowany
12 sierpnia 2014r. o 8:17
No i załóżmy, że dojdzie Pan do władzy, zetknie się z prawem powszechnie obowiązującym, izbą obrachunkową nadzorem prawnym wojewody i oczywiście radą miasta, bo to nie Pan tylko rada miasta podejmuje uchwały.... i pie..nie Pan w polski mur rzeczywistości…. Odbije się Pan od polskiego prawa stanowionego nie ręką ludzi…myślących.... a posłów z miasta stołecznego Warszawy… i stanie się Pan jak Roman i jego poprzednicy i ci, co po nim przyjdą. Moja rada – proszę zejść na ziemię
4335
12 sierpnia 2014r. o 8:34
~ napisał(a): No i załóżmy, że dojdzie Pan do władzy, zetknie się z prawem powszechnie obowiązującym, izbą obrachunkową nadzorem prawnym wojewody i oczywiście radą miasta, bo to nie Pan tylko rada miasta podejmuje uchwały.... i pie..nie Pan w polski mur rzeczywistości…. Odbije się Pan od polskiego prawa stanowionego nie ręką ludzi…myślących.... a posłów z miasta stołecznego Warszawy… i stanie się Pan jak Roman i jego poprzednicy i ci, co po nim przyjdą. Moja rada – proszę zejść na ziemię

O i to jest jak najbardziej sensowny głos w dyskusji. Ale myślę sobie , że to będzie również zależeć od poparcia dla kandydata. Przemo ma jedną zasadniczą moim zdaniem zaletę . Jest faktycznie jedynym kandydatem , który nie boi się publicznej dyskusji. Przypominają się ostatnie wybory , pan Nowak dla przykładu miał cały sztab poskładany z Bolecnautów również , ale sam ograniczał się jedynie do publikowania oświadczeń. A jaki Przemo jest , to każdy widzi :)

Gdyby system norm prawnych w Polsce , był taki , jak powinien być , to między innymi nie mielibyśmy takiej postępującej biedy , apatii i beznadziei. Gdzieś mi się o uszy obiło , że Kodeks Karny mamy z 34 roku , ale nie znam się :) Żyj sobie dalej na zielonej wyspie Alterowicz :D

Miłego dnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~adam niezalogowany
12 sierpnia 2014r. o 8:53
Pannazdzieckiem Ty jestes jak naiwni ludzie kupujacy od domokrążców piękne i cudowne rzeczy. Potem dopiero okazuje sie jaki bład popelnili. Pan Moszczynski umie pisac w necie demagogiczne hasla. A jak z dzialaniem? Co zrobil dla ludzi oprocz klepania? Czytalem ze obiecal bywac na komisjach i sesjach i nic... Sorry dla mnie to nie jest wiarygodne. A Ty badz sobie latwowierny... Najwyzej powiedzialbys: ojej...
4335
12 sierpnia 2014r. o 9:06
Korwin wygrał w ostatnich wyborach , bo przez lata konsekwentnie prezentował swe nie zbyt popularne i kontrowersyjne poglądy Drogi Adasiu :) Ale swego czasu spytany o to , dlaczego nie ma go w Parlamencie , odparł , że nie chce mieć nic wspólnego ze złodziejami. Ja nic nie sugeruje , jedynie żągluje słowem. Wierz mi , strasznie ciężko jest mi wcisnąć kit. Ostatnio kiedy dyskutowałem , że Świadkami Jehowy , po dziesięciu minutach mojego monologu , stwierdzili , że muszą już iść :D

Przemo na Prezydenta :)

REKLAMA BAU zaprasza