Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kopalnie - gorący temat

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 stycznia 2015r. o 14:41
(...)Dopisane 14.01.2015r. o godz. 14:41:

emem napisał(a): No coz, gdyby 25 lat temu, przy okazji zmiany ustroju usuniete zostaly wszelkiego rodzaju przywileje, dodatki, a prywatyzacja bylaby przeprowadzoan do konca, to dzisiaj zadnego problemu by nie bylo...

(...) Prywatyzacja nie jest panaceum na dolegliwości. Cóż z tego , że masz , skoro inni cierpią i w każdej chwili mogą zabrać Ci , to co masz. Chodzi o to , żebyś przestał się bać o to co posiadasz.

Zmoderowano 14.01.2015 godz.16:15 - powód: spam oraz ubliżanie (moderator)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
14 stycznia 2015r. o 14:59
Duda powiedział...
''nie mamy zamiaru płacić za błędy polityków...()''

ale ani słowa o tym że fora roją się od wypowiedzi ''Polacy mają dość płacenia na przywileje górnicze''
i ja się z tym zgadzam...

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
14 stycznia 2015r. o 15:05
Sprezentować od jutra te 4 kopalnie związkowcom i reszcie górniczych krzykaczy a pojutrze narobią ze strachu w gacie i przyjdą na klęczkach do Warszawy błagać żeby rząd jednak przeprowadzili propowaną obecnie restrukturyzację :D :P
2900
#falco nieaktywny
14 stycznia 2015r. o 15:08
a przed chwilą ...
posłowie ze Śląska -znamy wasze nazwiska,wiemy gdzie mieszkacie''

a szukacie terrorystów wśród islamistów ;)

Dopisane 14.01.2015r. o godz. 15:08:

zapowiedzi strajków kolejarzy ,zbrojeniówki :>
a kiedy strajki bezrobotnych i emerytów? :D

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 stycznia 2015r. o 15:34
falco napisał(a): ...
a kiedy strajki bezrobotnych i emerytów? :D

Na emeryturze to ja nigdy nie będę , neoliberalni złodzieje zarekwirowali mi ją ... zanim zdążyłem się urodzić. Teraz klawiaturą walczę o to, 1 aby moje dzieci miały gdzie żyć

Kosy na sztorc , Bracia Lachy , na pohybel temu chazarskiemu plemieniu ... sam nic nie zdziałam, ale Wy możecie :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
14 stycznia 2015r. o 15:51
Wiemy gdzie mieszkacie"

Pogroził również posłom ze Śląska. - Jeżeli się okaże, że ta ustawa zostanie w tym tygodniu przegłosowana w Sejmie, pójdzie szybką ścieżką do Senatu, to my też wiemy, co mamy robić. Ja chcę tym posłom ze Śląska powiedzieć jedno: znamy wasze nazwiska i imiona, wiemy gdzie mieszkacie i immunitet wam nie pomoże - mówił przywódca "S :D

Duda może a my?
my też się możemy dowiedzieć :D

211
skorn
14 stycznia 2015r. o 15:59
Co by się działo, gdyby z takimi tekstami wyskoczyli np. narodowcy? Zaraz byłby lament, że "faszyzm podnosi głowe".

<i>
~majętny Stef niezalogowany
14 stycznia 2015r. o 16:20
emem napisał(a): No coz, gdyby 25 lat temu, przy okazji zmiany ustroju usuniete zostaly wszelkiego rodzaju przywileje, dodatki, a prywatyzacja bylaby przeprowadzoan do konca, to dzisiaj zadnego problemu by nie bylo...

Stworzono im przywileje z jednego powodu - górnicy zarabiali dla PRLu ( no i dla nas pośrednio) waluty obce z kopania taniego dla zachodu węgla.
Po 90 roku zostawiono im przywileje aby nie szkodzili obecnej władzy jak zaszkodzili władzy Jaruzelskiego.

Nie ich przywileje są problemem ale przywileje urzedasow.
Myślicie że w cenie paliwa nie ma przywilejów dla rządzących albo nie ma ich w akcyzie na papierosy?
Dlaczego ma mnie martwić 13 górnika i przydział węglowy a nie ma mnie martwić 50% przydział, w cenie paliwa, dla urzędasa?
Urzędasów jest więcej niż górników i też mają trzynastki i nagrody, samochody służbowe, komórki, diety, ośmiorniczki ,biura, delegacje. Dlaczego nie uderzyć na nich?

Jak wygląda premia górnika przy premii urzędasa?
Połowa z sumy tych górników to też urzędasy tylko że przykopalniane.
Na dodatek średnią pensję górnika też liczy się uwzględniając pensję urzędasa przykopalnianego.

Jest unijna nagonka na węgiel to robi się wszystko aby ich uwalić i przy okazji złamać jedyną grupę po rolnikach którzy potrafią postawić jakiś opór władzy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza