Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kolizja z udziałem radiowozu
~master niezalogowany
15 maja 2015r. o 16:55
~Paf napisał(a):
~lol napisał(a): wina policji nawet jak mają włączone sygnały świetlne i dzwiękowe to i tak muszą ustąpić pierszeństwa przejazdu

Art. 9 kodeksu drogowego nakazuje: Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani ułatwić przejazd pojazdu uprzywilejowanego, w szczególności przez niezwłoczne usunięcie się z jego drogi, a w razie potrzeby zatrzymanie się.

Tia, wyobrażam sobie sytuację, zza zakrętu wyjeżdza mi radiowóz na czołówkę... i weś tu ustąp pierwszeństwa.... dodatkowo honda skręcając w prawo, podjeżdzając do skrzyrzowania , zapewne najpierw zwracała uwagę na lewą strone
wydaje mi się , że kompletny brak wyobraźni ze strony policji.... ścieła zakręt i tyle
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 maja 2015r. o 17:03
~lucas_hody napisał(a): Przynajmniej ziomuś w parku na ławeczce w spokoju browarek dokończył, bo psiaki nie doleciały do niego xD

Nie wiem czy zauważyłeś że to auto ruchu drogowego.
~ niezalogowany
15 maja 2015r. o 17:04
honda jechała os strony skarbówki i nie mogła widzieć radiowozu a on chciał skręcić w lubańską
~xxx niezalogowany
15 maja 2015r. o 17:04
Ja miałam prawie taka sama sytuacje z karetką, która niby też na sygnale ale na skrzyżowaniu z sygnalizacją na Chrobrego o godz. 16.00 kiedy wszyscy zmęczeni z pracy wracają skręcam w prawo a tu pogotowie pod prąd wjechałam na chodnik (dobrze że przechodnich nie było). Moje pytanie kto powinien ustąpić ja ze skrzyżowania gdzie nic nie widać i nie słychać czy samochody będące na pasie ruchu którym jechała karetka?! Bo z tego co widziałam żaden nie zjechał do prawej!
~ niezalogowany
15 maja 2015r. o 17:06
~master napisał(a):
~Paf napisał(a):
~lol napisał(a): wina policji nawet jak mają włączone sygnały świetlne i dzwiękowe to i tak muszą ustąpić pierszeństwa przejazdu

Art. 9 kodeksu drogowego nakazuje: Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani ułatwić przejazd pojazdu uprzywilejowanego, w szczególności przez niezwłoczne usunięcie się z jego drogi, a w razie potrzeby zatrzymanie się.

Tia, wyobrażam sobie sytuację, zza zakrętu wyjeżdza mi radiowóz na czołówkę... i weś tu ustąp pierwszeństwa.... dodatkowo honda skręcając w prawo, podjeżdzając do skrzyrzowania , zapewne najpierw zwracała uwagę na lewą strone
wydaje mi się , że kompletny brak wyobraźni ze strony policji.... ścieła zakręt i tyle

Jestem zobowiązany ułatwić przejazd ale nie kosztem własnego bezpieczeństwa i w miare możliwości. Poza tym, pojazd uprzywilejowany tez nie staje sie nagle bezkarny bo wlaczy sygnały, musi zachować SZCZEGÓLNĄ ostrożność.
~KpU niezalogowany
15 maja 2015r. o 17:22
Kierowca pojazdu uprzywilejowanego ma prawo '' łamać przepisy ruchu'' drogowego po uprzedni upewnieniu sie ze nie stwarza zagrożenia w ruchu drogowym.
~B niezalogowany
15 maja 2015r. o 17:24
Co za policja nam się trafiła ? Z kulturą jazdy, to nie mają oni nic wspólnego jak widać na zdjęciach. Z kulturą osobistą też nie najlepiej. Dzisiaj jechał sobie powoli radiowóz, policjant wyjrzał przez okno z samochodu i zapytał: "jaka to ulica !?" Ani dzień dobry, ani dziękuję, ani do widzenia nie usłyszeliśmy od policjanta. Czy w policji uczą topografii miasta ? granic administracyjnych miasta ? czytania nazw ulic policjantów ? Nie tak dawno policjant bolesławiecki tak był dobrze zorientowany, że jeden z zakładów bolesławieckich na wieś wyprowadził. O służbie ludziom i kulturze zachowania nie wspomnę, bo jak jest każdy albo zdążył się dowiedzieć, albo ta wątpliwa przyjemność przed nim...
~kierowca niezalogowany
15 maja 2015r. o 17:31
Pytanie , dlaczego czynności prowadzą koledzy z za biurka sprawców? I jak zwykle my podatnicy zapłacimy za brak wyobraźni urzędnika publicznego
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza