Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Po co kościołowi pieniądze ?

~ niezalogowany
15 sierpnia 2015r. o 18:39
~ napisał(a): Od razu widać, że temat wrzucony jak zwykle pod publiczkę. Pod ograniczoną publikę bez wiedzy i wyobraźni.

PanM wyszedł spod skrzydełek Palikota i wciąż próbuje tańczyć ten sam chocholi taniec. I tylko kombinuje komu by tu zabrać. Kościołowi? Urzędnikom? Komu jeszcze Panie M? A tu nie chodzi o to by komuś zabierać tylko by w końcu wziąć się do konkretnej roboty. By stworzyć w końcu ludziom takie warunki by im się chciało chcieć.
Może nowa władza coś zmieni. Ostatnio jak byli u władzy, choć trwało to krótko to nagle się okazało że w naszym kraju da się budować mieszkania i drogi. Że da się zamykać przestępców. Że branie w łapę się nie opłaca...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10247
#TA nieaktywny
15 sierpnia 2015r. o 18:55
Wejdźcie sobie na profil fejsbukowy Moszczyńskiego. Czym facet się zajmuje? Umieszczaniem kolejnych fotek profilowych... Jak się to nazywa? Narcyzm?
11445
PanM
15 sierpnia 2015r. o 19:18
~ napisał(a):
~ napisał(a): Od razu widać, że temat wrzucony jak zwykle pod publiczkę. Pod ograniczoną publikę bez wiedzy i wyobraźni.

PanM wyszedł spod skrzydełek Palikota i wciąż próbuje tańczyć ten sam chocholi taniec. I tylko kombinuje komu by tu zabrać. Kościołowi? Urzędnikom? Komu jeszcze Panie M? A tu nie chodzi o to by komuś zabierać tylko by w końcu wziąć się do konkretnej roboty. By stworzyć w końcu ludziom takie warunki by im się chciało chcieć.
Może nowa władza coś zmieni. Ostatnio jak byli u władzy, choć trwało to krótko to nagle się okazało że w naszym kraju da się budować mieszkania i drogi. Że da się zamykać przestępców. Że branie w łapę się nie opłaca...

Widać ekonomistów mamy dostatek.
Lanie z próżnego zdaje się być w modzie.

Nigdzie nie wskazywałem zabierania nikomu .Wskazałem na zasadność dobrego gospodarowania wspólnym dobrem.Rozrzutność i nieuzasadnione rozdawnictwo gospodarnością nazwać nie można.Sam Pan/i twierdzi że tęskni za dobrymi rządami .Na czym zatem miały by one polegać ? Na budowie socjalistycznej Polski ?
Mieszkania budują firmy prywatne .Jest ich sporo .Wiele pustych.
Gdyby władzw chciały ułatwić dostęp do nich szarym ludziom to oddawały by pod budowy tanie działki , uzbrajały by je i obniżyły podatki .
Tymczasem państwo bierze podatki nawet za sprzęt dla niepełnosprawnych.Kwota wolna roczna jest taka jaka powinna być miesięcznie .Dlaczego wciąż na wszystko brakuje ? Bo władza za dużo wydaje na cele drugo i trzeciorzędne .W tym kler.
Kto Pana/i zdaniem ma się wziąć do tej " konkretnej roboty "
? Ludzie na śmieciówkach czy na minimalnej krajowej ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
15 sierpnia 2015r. o 20:21
PanM napisał(a): Widać ekonomistów mamy dostatek.
Lanie z próżnego zdaje się być w modzie.

A pan wolisz lać z kościelnej kiesy. A tu nie chodzi o to by komuś zabierać tylko nie dawać się okradać zachodniemu kapitałowi. Recepta jest prosta produkujmy POLSKIE produkty i wytwarzajmy POLSKIE produkty. To może zrobić każdy z nas. Ale nie, jeden z drugim w butach innych niż włoskie nie będzie chodził. A potem jęczy że pracy nie ma.
Tyle może każdy z nas. Reszta zależy od nowego rządu. Słyszałem że zamierzają zrobić porządek z bankami, które transferują na zachód zyski wypracowane przez nas,które powinny polepszać nasz byt, a które tylko pasą nienażarte brzuchy banksterów.
~Sti niezalogowany
15 sierpnia 2015r. o 20:39
Wspominasz o bankach.Banki nazywane Polskimi to ściema.Nikt mi nie będzie wciskał że robię dobrze zakładając rachunek w PKO czy BZ WBK zresztą te dwa banki miały się łączyć całkiem nie dawno.Pobierają kosmiczne prowizje dosłownie od wszystkiego.BŚK łącząc się z ING stworzył świetny bank,rzadko która usługa jest u nich płatna a jeśli już to są to kwoty można powiedzieć symboliczne.Fakt jest to bank Polsko-Holenderski ale jak mam płacić w w/w bankach kolejny haracz z którego kasa idzie tak na prawdę nie wiadomo gdzie to wolę patrzeć na swój tyłek i korzystać z usług tanich a solidnych firm.Właśnie to jest odwieczny problem Polski,my Polacy uważamy że nasze jest lepsze bo krajowe i dla tego trzeba dużo płacić ale ludzie już tak nie myślą i patrzą z czego mają lepszy interes.Mógł bym pisać godzinami o absurdach Polskiej rzeczywistości ale to nie ma sensu.A po co kościołowi pieniądze,a no po to żeby pomagać ludziom , dbać o parafie i parafian.Powinniśmy się cieszyć że kościół nie zbroi się tak jak dżichadyści i nie nienawidzi całego świata.Zapewne ktoś przypomni o wyprawach krzyżowych.Myślę że najmądrzejszym wyjściem z sytuacji masowego napływu terrorystów na stary kontynent był by powrót do wypraw krzyżowych i nawracanie tych popaprańców.Trzeba pamiętać że nikt nigdy nie wymyślił religii nawołującej do przemocy,to ludzie wymyślili coś takiego jak święta wojna przeinaczając księgi.
~Niewierna niezalogowany
15 sierpnia 2015r. o 21:13
~Sti napisał(a): Myślę że najmądrzejszym wyjściem z sytuacji masowego napływu terrorystów na stary kontynent był by powrót do wypraw krzyżowych i nawracanie tych popaprańców.Trzeba pamiętać że nikt nigdy nie wymyślił religii nawołującej do przemocy,to ludzie wymyślili coś takiego jak święta wojna przeinaczając księgi.

Co ty bierzesz że tak bredzisz ?
Czy tamci nie wierzą w boga ? Przeca to ten sam bóg .Nikt nigdy nie wymyślił ? Ty jesteś pierwszy ? Dlaczego muzułmanie to popaprańcy ?
Kto pierwszy ruszył zabijać wiarę w ludziach , my tam czy oni tu ?
~Sti niezalogowany
15 sierpnia 2015r. o 21:59
~Niewierna napisał(a):
Co ty bierzesz że tak bredzisz ?
Czy tamci nie wierzą w boga ? Przeca to ten sam bóg .Nikt nigdy nie wymyślił ? Ty jesteś pierwszy ? Dlaczego muzułmanie to popaprańcy ?
Kto pierwszy ruszył zabijać wiarę w ludziach , my tam czy oni tu ?

Ja nie wiem co ty bierzesz albo ile masz latek że masz tak wypaczoną wiedzę czy pojęcie o świecie.
Tamci jak ich określasz składają się w 50% z dżichadystów.
Dżichad oznacza świętą wojnę i nie ma na ten temat ani słowa w "tamtych" wierze.
Ja wymyśliłem wiarę? Chyba za dużo bierzesz....
Dla czego muzułmanie są popaprańcami.A kto normalny morduje z zimną krwią każdego czy czarny czy biały,czy chrześcijanin czy muzułmanin,powiedz mi kto?
Troszkę historii by ci się przydało poczytać z mądrych źródeł jeśli nie wiesz takich rzeczy jak ostatnie zdanie twojej wypowiedzi.
315
#mir.ko nieaktywny
15 sierpnia 2015r. o 22:34
~klucz-nick napisał(a):
~ napisał(a):
PanM napisał(a): Bóg nie potrzebuje pieniędzy , Bóg ma wszystko .
Bóg nie potrzebuje żołnierzy , Bóg może wszystko.
Bóg nie potrzebuje przepychu , Bóg ma królestwo niebieskie.
ależ pan panie Przemysławie cherezje sieje gdybym pana nie znał to bym chyba uwierzył .boga nie ma nie było i nie będzie,jak można mówić coś nie mając dowodów na to że to coś może istnieć.bzdury opowiadane od kilku set lat ,najlepiej by było gdyby pan się zajął przyziemnymi sprawami np chemitrali które zabija nas z nieba już od kilku ładnych lat.

a mamy dowody na chemitrali?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza