~ napisał(a): jest garstka lewaków nieprzyjmujących do wiadomości ze kościoły w Polsce utrzymują wiele obszarów w państwie, nie chce mi się ich wymieniać, każdy srednio rozgarniety wie o nich, i moze sobie wyguglać.... nudzacy się w świeta Moszczyński wie o tym ,ale kazda okazja dobra aby zabrać głos i oglupiać ludzi
~ napisał(a): jest garstka lewaków nieprzyjmujących do wiadomości ze kościoły w Polsce utrzymują wiele obszarów w państwie, nie chce mi się ich wymieniać, każdy srednio rozgarniety wie o nich, i moze sobie wyguglać.... nudzacy się w świeta Moszczyński wie o tym ,ale kazda okazja dobra aby zabrać głos i oglupiać ludzi
~Sti napisał(a): Nie stać cię na korepetycje u mnie a za darmo to można najwyżej w gębę dostać.Podawanie źródeł to też praca,a ja za darmo nie pracuję.Zresztą jak teraz podstawówka nie daje umiejętności czytania to słabo widzę przyszłość twoją.W internecie jest wszystko ,trzeba tylko chcieć żeby znaleźć no i potrafić czytać obowiązkowo trzeba.
~set napisał(a):~Sti napisał(a): Nie stać cię na korepetycje u mnie a za darmo to można najwyżej w gębę dostać.Podawanie źródeł to też praca,a ja za darmo nie pracuję.Zresztą jak teraz podstawówka nie daje umiejętności czytania to słabo widzę przyszłość twoją.W internecie jest wszystko ,trzeba tylko chcieć żeby znaleźć no i potrafić czytać obowiązkowo trzeba.
Śmiechu warte, bo wyszło szydło z worka. Niby katolik, a w gębę lubi dawać jak nie zapłacą A gdzie ewangeliczny przekaz miłosierdzia?? (Nomem omen- po co ci pieniądze?)
A tak naprawdę to świętą wojnę zaczęli w Rzymie w XI wieku, nawołując do pierwszych wypraw krzyżowych, tam, gdzie nikt ich nie prosił. Zastanów się, czy ten cały ruch wojującego islamu to nie jest także pokłosie, właśnie za te kilka wypraw krzyżowych.
Zmień trochę sposób myślenia aby i ciebie nie utożsamiano z tymi, jak to ująłeś, popaprańcami.
Blackjack napisał(a):~set napisał(a):~Sti napisał(a): Nie stać cię na korepetycje u mnie a za darmo to można najwyżej w gębę dostać.Podawanie źródeł to też praca,a ja za darmo nie pracuję.Zresztą jak teraz podstawówka nie daje umiejętności czytania to słabo widzę przyszłość twoją.W internecie jest wszystko ,trzeba tylko chcieć żeby znaleźć no i potrafić czytać obowiązkowo trzeba.
Śmiechu warte, bo wyszło szydło z worka. Niby katolik, a w gębę lubi dawać jak nie zapłacą A gdzie ewangeliczny przekaz miłosierdzia?? (Nomem omen- po co ci pieniądze?)
A tak naprawdę to świętą wojnę zaczęli w Rzymie w XI wieku, nawołując do pierwszych wypraw krzyżowych, tam, gdzie nikt ich nie prosił. Zastanów się, czy ten cały ruch wojującego islamu to nie jest także pokłosie, właśnie za te kilka wypraw krzyżowych.
Zmień trochę sposób myślenia aby i ciebie nie utożsamiano z tymi, jak to ująłeś, popaprańcami.
I tu masz rację, my ich więcej zabiliśmy niż oni nas, chrześcijanie mordowali kobiety, dzieci, niemowlaki.
Uwaga tekst dla +18 Lat
Poczytajcie sobie o oblężeniu miast np Jerozolimy
"„Po wielce okrutnym pogromie Saracenów, których 10 000 padło jednym miejscu, zwrócili swe miecze przeciwko poganom biegającym bezładnie po mieście, którzy we wszystkie strony pierzchali z obawy przed śmiercią: przebijali kobiety, które schroniły się w pałacach i domach, z objęć matek albo z kołysek porywali niemowlęta i trzymając je za stopy, ciskali nimi o ściany i przetrącali im karki; niektórych zabijali bronią albo też obrzucali ich kamieniami; nie oszczędzili żadnego poganina, skądkolwiek by pochodził albo, kim był..."
Zabijaliśmy niewinne dzieci w imię Boga ....
Żeby nie było jestem przeciwny sprowadzaniu do Pl innych nacji ....
Czasami się zastanawiam gdzie był Bóg jak to się wszystko działo...
Blackjack napisał(a): To do kiedy ekspercie możemy wspominać historię? Do czasu gdy my byliśmy "cacy" a oni "be"?