~ napisał(a): Na Koniec w małym skrócie :
1/ Podniesienie standardów moralnych w polityce. Kampania przeciw korupcji i złodziejstwu spowodowała, że zachowania dopuszczalne w latach 90-tych są obecnie uważane za karygodne.
2/ Znaczne zwiększenie wolności słowa i swobody debaty publicznej. Zniknął w tym czasie monopol pewnych środowisk /GW, "salon"/ na jedynie słuszną prawdę /również Salon24 powstał w tym czasie/.
3/ Kompletna marginalizacja Samoobrony i LPR-u. Był to wynik celowego manewru Jarosława Kaczyńskiego. Należy zauważyć, że partia typu Samoobrony byłaby szalenie niebezpieczna w warunkach obecnego kryzysu.
4/ Utrzymanie przez dwa lata bardzo wysokiego wzrostu gospodarczego, najwyższego od 1999 roku.
5/ Znaczny spadek bezrobocia.
6/ Obniżenie podatków.
7/ Rozwiązanie WSI . Pozbyliśmy się dzięki temu przynajmniej jednego gniazda rosyjskich szpiegów oraz "matki wszystkich mafii".
8/ Utworzenie CBA . Ta organizacja nie tylko sama zaczęła tropić różne afery, ale przyczyniła się do aktywizacji CBŚ .
9/ Przyczynienie się do przyznania Polsce i Ukrainie organizacji Euro 2012.
Przejdzmy teraz do opisu sukcesów obecnego rządu PO . Rządzi on już od około 21 miesięcy. Oto jego osiągnięcia:
1/ Wytworzenie atmosfery optymizmu, nadziei i wiary w przyszłość, która utrzymywała się przez ponad półtora roku. Niektórzy kpią z tego, nazywając to "sukcesem pijarowców". Uważam jednak, że życzliwe stosunki pomiędzy rządzącymi, a dużą częścią rządzonych są wartością samą w sobie.
2/ Stosunkowo łagodny przebieg kryzysu gospodarczego w Polsce.
3/ Przeforsowanie ustawy o emeryturach. Jest to pierwszy rząd od 1999 r. ,któremu udało się zrobić cokolwiek w tej sprawie.
4/ Akcja budowy licznych boisk t.zw. "orlików".
~maja napisał(a): Ja mam swój rozum i głosuję na PO,bo wiem na co ich stać,nie będą wieszać
i palić czarownic na stosie jak PIS na czele z Macierewiczem planuje,a Duda z
solidarności zbiera adresy gdzie kto mieszka i się odgraża :| :| :| :| :| :|
~nie dla pis napisał(a): dadzą rade tak samo jak macierewicz dal popis w stanach-totalna porazka,on chyba jest rezydentem boleslawieckiego szpitala z 1000lecia....ludzie nie dajcie sie mamic tej sekcie!!!pamiętacie co bylo 05-07???ja pamietam!!!
~ napisał(a): Wypowiedż ogólnikowa,mowi,mowi i mowi,to przecież nic nie kosztuje.A może ludzie łykną. Na szczęście,nie każdy to,łyknie.