Virgo napisał(a):PanM napisał(a):
To zwykły chwyt marketingowy nastawiony na tani / drogi / populizm .
W praktyce wygląda to tak .
Nie rozumie Pan. To nie jest chwyt "marketingowy". Oczywiście , że dla "szarego" człowieka nie bedzie zmian , bo to nie o niego chodzi.To nie on będzie zwalniany czy tez nie z nim nie przedłuzona zostanie umowa o dalsze świadczenie usług..Odprawy sa bardzo wysokie , dlatego 70% to bedzie znaczaca kwota i zasili budżet , który jest pusty. Musi się "napełnić" by z niego chociazby po te 500 na drugie i nastepne przy dochodzie 800zł/os. wypłacić.
Virgo napisał(a): Alez Panie M...pomieszały sie Panu różne sprawy. "Rząd pozwala"...itd.. nikt nie pozwala , to już przeszłość. Jeżeli zdążą przed 30 listopada uchwalić , zapozna się Pan dokładniej z tym zagadnieniem.
~ napisał(a): tak mamy aktualnie 1 dziecko, bo na drugie nas nie stać. i teraz wygląda na to że zabiorą nam ulgę na to dziecko, beznadzieja., a 500zł, na pierwsze nie dostaniemy. i jak tu robić drugie dziecko, kiedy np. na 2 lata byśmy coś dostawali od państwa a np. potem by to zabrali a dzieci chcą jeść przecież cały czas., zresztą ta kwota 500zł i tak nie jest wystarczająca by się decydować.Jesli nie stac was na drugie to tym bardziej powinnas doceniac to ze dzisiejsze swiadczenia rodzinne to raptem 100zl a miec 100 a 500 to niebo a ziemia. Jesli nie nalezy wam sie na pierwsze dziecko 500 to nie jestescie w ciezkiej sytuacji. Byc moze dlatego te 500 to dla ciebie malo. Ludzie ktorzy zyja z minimalnej i za to maja tez ubrac dziecko, kupic leki to odczuja te 500 jako pomoc.
~kiss napisał(a): Gdzieś niedawno w tv słyszałem,że koszt utrzymania dwójki dzieci do 21 roku życia to koszt 480 000 PLN. Polsko, dlaczego do kur..y nędzy mnie tak grabisz !?
~Papuga napisał(a):~kiss napisał(a): Gdzieś niedawno w tv słyszałem,że koszt utrzymania dwójki dzieci do 21 roku życia to koszt 480 000 PLN. Polsko, dlaczego do kur..y nędzy mnie tak grabisz !?
A to Polska dzieci robi ?? :P