Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

500 ZŁ NA DZIECKO

3004
#masi nieaktywny
26 listopada 2015r. o 18:33
PanieM, jak Pan zdążył zauważyć nie mieszam się w politykę :)
Nikt nie jest tu winny, mój wybór :)
To po prostu moja decyzja, na którą nikt nie ma i nie będzie miał wpływu i kontroli :)

Dopisane 26.11.2015r. o godz. 18:33:

PS Nie róbmy bałaganu, proszę wrócić do tematu związanego z kwotami na dzieci :)

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
26 listopada 2015r. o 20:47
Mam 3 jkę dzieci, nie pobieramy rodzinnego bo nm się nie należy.
Jakoś w 500zł od państwa na dziecko też mi się nie chcę wierzyć to by było zbyt piękne dostać 1500zł ( na piersze tez sie nalezy gdy 800zł na osobę nie przekroczy) za nic, jak ja całe życie za najniższą krajową pracowałam :D
~ile lat ? niezalogowany
26 listopada 2015r. o 22:26
~ napisał(a): Mam 3 jkę dzieci, nie pobieramy rodzinnego bo nm się nie należy.
Jakoś w 500zł od państwa na dziecko też mi się nie chcę wierzyć to by było zbyt piękne dostać 1500zł ( na piersze tez sie nalezy gdy 800zł na osobę nie przekroczy) za nic, jak ja całe życie za najniższą krajową pracowałam :D

Piszesz " całe życie pracowałam " - masz małe dzieci to ile ty lat pracowałaś ?

Kaczyński da ci ze swoich.
11445
PanM
26 listopada 2015r. o 22:37
~ napisał(a): Mam 3 jkę dzieci, nie pobieramy rodzinnego bo nm się nie należy.

A nie lepiej by było abyście korzystali z kwoty wolnej w wysokości 2000 powiększonej o 1500 za troje dzieci ?
Ulga to sprawiedliwe rozwiązanie a dopłaty państwowe pachną komuną.

Proszę się zastanowić dlaczego władze chcą dawać dopłaty a nie chcą przyznać tego co oczywiste / kwoty wolnej /?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
13051
#Virgo nieaktywny
26 listopada 2015r. o 22:51
Jak na razie to w przygotowaniu jest ( przed 30 listopada ) jest podatek 70% od odpraw w spółkach podległych SP. :P
Wejdzie od pierwszego stycznia 2016 roku.

Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem, więc niech nie ranią tych ,których nie mogą zabić
211
skorn
26 listopada 2015r. o 22:53
Jakieś wielkie pieniądze z tego tytułu do budżetu nie trafią. Taka tam wizerunkowa ustawka.

<i>
11445
PanM
26 listopada 2015r. o 22:59
Virgo napisał(a): Jak na razie to w przygotowaniu jest ( przed 30 listopada ) jest podatek 70% od odpraw w spółkach podległych SP. :P
Wejdzie od pierwszego stycznia 2016 roku.

To zwykły chwyt marketingowy nastawiony na tani / drogi / populizm .
W praktyce wygląda to tak .
Władza zamiast ograniczyć kominowe płace w podległych sobie spółkach zezwala na wielkie wypłaty .
Teraz na te wypłaty nałoży wysoki podatek i co ?
I nic -- kasa wpadnie w inne urzędnicze łapy a pracownicy spółki będą mieli dla siebie o tyle mniej.
Z punktu widzenia zwykłego człowieka nic się nie zmieni.On i tak będzie miał mniej do dyspozycji.
Podobnie jest z podatkiem na hipermarkety i banki --
KAŻDY PODATEK W KOŃCOWYM EFEKCIE OBCIĄŻY SZAREGO KOŃCOWEGO KLIENTA .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
13051
#Virgo nieaktywny
26 listopada 2015r. o 23:12
PanM napisał(a):
To zwykły chwyt marketingowy nastawiony na tani / drogi / populizm .
W praktyce wygląda to tak .

Nie rozumie Pan. To nie jest chwyt "marketingowy". Oczywiście , że dla "szarego" człowieka nie bedzie zmian , bo to nie o niego chodzi.To nie on będzie zwalniany czy tez nie z nim nie przedłuzona zostanie umowa o dalsze świadczenie usług..Odprawy sa bardzo wysokie , dlatego 70% to bedzie znaczaca kwota i zasili budżet , który jest pusty. Musi się "napełnić" by z niego chociazby po te 500 na drugie i nastepne przy dochodzie 800zł/os. wypłacić.

Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem, więc niech nie ranią tych ,których nie mogą zabić
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza