Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Protest przed siedzibą Starostwa
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 14:29
Brawo. Gwizdała przestań pisać głupot.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~luk niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 14:32
Trudno oprzeć wrażeniu, że autorami tych akcji nie do końca są uczniowie, chociaż są na pierwszym planie. Wczoraj miałam wrażenie że list który oczytała przewodnicząca szkoły, zrobiła to tak jakby widziała go pierwszy raz na oczy? Młodzież, rodzice i nauczyciele mają jeden niepodważalny argument - przez żadne fakty i dane - emocje związane z przywiązaniem do szkoły. Reszta argumentów właściwie się nie broni, albo broni bardzo słabo.
~Malkon niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 14:54
Patrząc na działania protestujących odbieram, że szkoła ta ma być zlikwidowana. Wcześniej sygnały o likwidacji w Bolesławcu kilku szkół ponadgimnazjalnych odbierałem jako reformę szkolnictwa w sensie, że wszystkie kierunki kształcenia młodzieży będą skumulowane w mniejszej ilości obiektów. Może ktoś ze Starostwa wyjaśniłby na czym konkretnie mają polegać zmiany w bolesławieckim szkolnictwie?
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 15:11
~luk napisał(a): Trudno oprzeć wrażeniu, że autorami tych akcji nie do końca są uczniowie, chociaż są na pierwszym planie. Wczoraj miałam wrażenie że list który oczytała przewodnicząca szkoły, zrobiła to tak jakby widziała go pierwszy raz na oczy? Młodzież, rodzice i nauczyciele mają jeden niepodważalny argument - przez żadne fakty i dane - emocje związane z przywiązaniem do szkoły. Reszta argumentów właściwie się nie broni, albo broni bardzo słabo.

W sprawie przeczytanego listu przez Przewodniczącą. Dlaczego Pani uważa, że uczniowie są sterowani? Moje dziecko uczęszcza do tej szkoły i wiem, co się tam dzieje. Nasze dzieci są inteligentne, mądre, przedsiębiorcze i przede wszystkim samodzielne. Sami wiele robią i planują. A nauczyli ich myślenia, wyrażania swoich opinii i samodzielności tamci nauczyciele. Kiedy w końcu przestaną Państwo kojarzyć ZSB z niedouczonymi, bez kultury dzieciakami???
To młodzi, inteligentni, kulturalni ludzie - jak w każdej mam nadzieje bolesławieckiej szkole.
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 15:14
A ja jestem za przeniesieniem budowlanki. Nikt nikogo nie likwiduje, zmienia się tylko siedziba, chyba że uczniowie mają sentyment do dawnej szkoły SS. Budynek jest mały a dla uczniów szkoły specjalnej wystarczy.
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 15:32
~luk napisał(a): Trudno oprzeć wrażeniu, że autorami tych akcji nie do końca są uczniowie, chociaż są na pierwszym planie. Wczoraj miałam wrażenie że list który oczytała przewodnicząca szkoły, zrobiła to tak jakby widziała go pierwszy raz na oczy? Młodzież, rodzice i nauczyciele mają jeden niepodważalny argument - przez żadne fakty i dane - emocje związane z przywiązaniem do szkoły. Reszta argumentów właściwie się nie broni, albo broni bardzo słabo.

Sam spróbuj przeczytać lub przemówić przed licznym audytorium, zobaczysz jak Ci pójdzie. Brawo uczniowie, popierał was
~ niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 16:08
~ napisał(a): A ja jestem za przeniesieniem budowlanki. Nikt nikogo nie likwiduje, zmienia się tylko siedziba, chyba że uczniowie mają sentyment do dawnej szkoły SS. Budynek jest mały a dla uczniów szkoły specjalnej wystarczy.

Przeniesieniem budowlanki byłoby umieszczenie WSZYSTKICH uczniów w JEDNYM MIEJSCU o nazwie ZSB, a nie rozparcelowaniem ich na kilka szkół, nawet jesli kierunkami...Nie będzie siedziby ZSB. Nigdzie.budynków jest trzy, wiec nie jest to taki mały obiekt
~xd niezalogowany
4 grudnia 2015r. o 16:39
Wszyscy mówią o tym jak uczniowie z ZSB protestowali dzisiaj? a czemu nikt nie wspomni, że uczniowie szkoły jak co roku zanieśli paczki mikołajkowe do Domu Dziecka w Bolesławcu? Uczniowie Zespołu Szkół Budowlanych są złotymi uczniami, którzy w mury swojej szkoły dużo włożyli i wkładają, jak i uczniowie którzy będą mogli dalej funkcjonować dadzą z siebie jak najwięcej dla szkoły, oraz absolwenci, z roku na rok coraz bardziej uczniowie się przyzwyczają do tej szkoły do murów tej szkoły. Dzięki takim akcjom dzieci się do siebie zbliżają są zgraną paczką, chociaż to paczką nie można nazwać jest ich ok. 400 a wszyscy ze sobą są zgrani, znają się bo poznali się właśnie w murach tej szkoły, a co najważniejsze zgrani są z dyrektorem oraz gronem nauczycieli. Jest im dobrze w tych murach i nie chcą ich opuszczać i trafić do innych, a co gorsza porozrzucani po różnych szkołach, gdzie nie będą już taką zgraną paczka, a wręcz przeciwnie mogą się zbuntować. JESTEM W 100% ZA BUDOWLANKĄ I UCZNIOWIE MUSICIE O NIĄ WALCZYĆ ILE SIĘ DA, POKAŻCIE CO DLA WAS JEST NAJWAŻNIEJSZE.!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Villaro zaprasza