Mgosia napisał(a): Mogę Ci odpowiedzieć w tej chwil i to z pełną świadomością i odpowiedzialnością, że jest to WIARA. Wiedzę możesz mieć i co ci z tego w chwilkach, kiedy ona pozostaje tylko wiedzą. Kiedy masz wiarę, masz wewnętrzny spokój i siłę.
PanM napisał(a):~Frank napisał(a):PanM napisał(a):
Chwila w której zapanuje wzajemny szacunek stanie się końcem problemów i konfliktów wynikających z różnic światopoglądowych.
Koryto tuczące nieudolnych pazernych polityków pozostanie puste.
W jakieś cuda pan wierzy. :D
Prawo ustalają nieroby i to pod kątem własnego dobrobytu, a ludzie pracy(czytaj robole) nic nie mają do powiedzenia, prócz tego, że sobie w necie popiszą. :D :D
Powodzenia w zmienianiu świata. ;)
Ani wiara ani cuda . Jak Pan zauważył staram się tylko wskazać że wzniecanie konfliktów światopoglądowych służy realizacji konkretnych celów politycznych i uwłaszczaniu się na publicznym majątku konkretnych ludzi. Ludzi , ich rodzin i popleczników . Ale dowodzi też że jednak " WIARA CZYNI CUDA "
Pannazdzieckiem napisał(a):
Kobiecość ... wiara ... masz wewnętrzny spokój , że ktoś cię w dupę nie kopnie ...
Mgosia napisał(a): Pytam co Ci z tej wiedzy ?...
bieda napisał(a): ... i wg mnie świat gdzie wszyscy są szczęśliwy i wyznają jeden światopogląd nie będzie istniał
Pannazdzieckiem napisał(a):bieda napisał(a): ... i wg mnie świat gdzie wszyscy są szczęśliwy i wyznają jeden światopogląd nie będzie istniał
Mylisz się Biedaku , takie Światy już istnieją.
Mgosia napisał(a): Nie wiem gdzie jest Twoja, swoją widzę na co dzień, pomimo odległości.
Jest też w cierpliwości i cieple względem bliskich, we wspólnym dźwiganiu przeciwności , w porannym machaniu na do widzenia i w wielu innych czynnościach . Miłość to nie tylko relacja między kobietą a mężczyzną, to relacje międzyludzkie , sąsiedzkie, rodzinne .... To przede wszystkim dawanie, a nie tylko branie.