Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
22 października 2016r. o 22:51
Mgosia napisał(a): Mogę Ci odpowiedzieć w tej chwil i to z pełną świadomością i odpowiedzialnością, że jest to WIARA. Wiedzę możesz mieć i co ci z tego w chwilkach, kiedy ona pozostaje tylko wiedzą. Kiedy masz wiarę, masz wewnętrzny spokój i siłę.

Być może na tym polega różnica między Kobiecością a Męskością ?

Kobiecość ... wiara ... masz wewnętrzny spokój , że ktoś cię w dupę nie kopnie ... Męskość ... wiedza , bo wiesz , kto cię w dupę kopie. Ale wiedz Przyjaciółko , zawsze ceniłem Twój Intelekt od momentu , kiedy po raz pierwszy róże Ci podarowałem , na Twe urodziny . Paweł spytał mnie wtedy o co chodzi z tymi chemitralami ?

Dzisiaj czeka na nas po drugiej stronie , albowiem Dusza Stwórcy jest nieśmiertelna . Jahwe ordynarnie kłamie :)

Dobrej nocy Ci życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10592
#bieda nieaktywny
22 października 2016r. o 22:57
PanM napisał(a):
~Frank napisał(a):
PanM napisał(a):

Chwila w której zapanuje wzajemny szacunek stanie się końcem problemów i konfliktów wynikających z różnic światopoglądowych.
Koryto tuczące nieudolnych pazernych polityków pozostanie puste.

W jakieś cuda pan wierzy. :D
Prawo ustalają nieroby i to pod kątem własnego dobrobytu, a ludzie pracy(czytaj robole) nic nie mają do powiedzenia, prócz tego, że sobie w necie popiszą. :D :D
Powodzenia w zmienianiu świata. ;)

Ani wiara ani cuda . Jak Pan zauważył staram się tylko wskazać że wzniecanie konfliktów światopoglądowych służy realizacji konkretnych celów politycznych i uwłaszczaniu się na publicznym majątku konkretnych ludzi. Ludzi , ich rodzin i popleczników . Ale dowodzi też że jednak " WIARA CZYNI CUDA "

Nic sie nie zmieni, ponieważ istota ludzka powstała albo została stworzona, żeby walczyć i walczy cały czas. Z mniejszym lub większym zaangażowaniem ludzie się biją miedzy sobą, słowem lub czynem. Biją się się wszyscy (lewacy z pawicowcami, wierzący z niewierzącymi, zwolennicy z przeciwnikami ipt itd) po pokonaniu jednego wroga szybko znajduje się drugi i wg mnie świat gdzie wszyscy są szczęśliwy i wyznają jeden światopogląd nie będzie istniał
2945
Mgosia
22 października 2016r. o 23:05
Pannazdzieckiem napisał(a):

Kobiecość ... wiara ... masz wewnętrzny spokój , że ktoś cię w dupę nie kopnie ...

Nie o taki spokój mi chodzi .... nie wpadam w panikę mając świadomość, że to "kopnięcie nastąpi" , nie boję się tego i wiem, że sobie poradzę bez względu na jego siłę.

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
4335
22 października 2016r. o 23:06
Mgosia napisał(a): Pytam co Ci z tej wiedzy ?...

Nadzieja :)

Dobrej nocy :)

Powiedz mi gdzie jest Miłość ? Przecież człowiek , niezależnie od płci , koloru skóry , wiary i szerokości geograficznej potrzebuje Miłości. Gdzie jest Miłość , czyli Kreacja , Stwórca , On , albo Ona.

Nie śpiesz się z odpowiedzią , rano przy kawce poczytam :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2945
Mgosia
22 października 2016r. o 23:16
Nie wiem gdzie jest Twoja, swoją widzę na co dzień, pomimo odległości.
Jest też w cierpliwości i cieple względem bliskich, we wspólnym dźwiganiu przeciwności , w porannym machaniu na do widzenia i w wielu innych czynnościach . Miłość to nie tylko relacja między kobietą a mężczyzną, to relacje międzyludzkie , sąsiedzkie, rodzinne .... To przede wszystkim dawanie, a nie tylko branie.

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
4335
22 października 2016r. o 23:21
bieda napisał(a): ... i wg mnie świat gdzie wszyscy są szczęśliwy i wyznają jeden światopogląd nie będzie istniał

Mylisz się Biedaku , takie Światy już istnieją. Wszechświat ma cirka siedemdziesiąt trzy miliardy lat świetlnych . Duractwem było by sądzić , że na przestrzeni czasowej czternastu miliardów lat nic się przez ... przypadek chociażby nie wykluło ... obojętne jajko , czy kura :D Ty tam w Australii i my tutaj na ziemi Przodków ... szerzmy wiedzę , bo wiary mamy od cholery , ale brakuje nadziei i Miłości ...

No dobra , idę dusić Morfeusza :)

Trzymta się Bracia Lachy i Wy Piękne Słowianki :)

10592
#bieda nieaktywny
22 października 2016r. o 23:35
Pannazdzieckiem napisał(a):
bieda napisał(a): ... i wg mnie świat gdzie wszyscy są szczęśliwy i wyznają jeden światopogląd nie będzie istniał

Mylisz się Biedaku , takie Światy już istnieją.

może i istnieją ale kogo to tu i teraz?
4335
22 października 2016r. o 23:47
Mgosia napisał(a): Nie wiem gdzie jest Twoja, swoją widzę na co dzień, pomimo odległości.
Jest też w cierpliwości i cieple względem bliskich, we wspólnym dźwiganiu przeciwności , w porannym machaniu na do widzenia i w wielu innych czynnościach . Miłość to nie tylko relacja między kobietą a mężczyzną, to relacje międzyludzkie , sąsiedzkie, rodzinne .... To przede wszystkim dawanie, a nie tylko branie.

Amen. Dlatego jesteś Wielka. Czułem to lata temu :) :*

Proszę mnie już więcej nie zagadywać dzisiaj , bo zupę wstawić muszę do lodówki , łapy mi się trzęsą i mogę nie trafić :D

Nara :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza