Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

~ niezalogowany
1 listopada 2016r. o 6:54
Z doświadczenia powiem, że chyba największa grupa ateistów wywodzi się z rodzin wojskowych, MO itp.
Przyczyna jest prosta, tatuś aby awansować nie mógł należeć w tamtych czasach do KK, dzieciaki/ rodzina pytała się czemu do kościoła nie chodzą to musiał wymyślić jakieś "usprawiedliwienie/bełkot"
Dziś te już dorosłe dzieciaki opowiadają ten sam bełkot który usłyszały od ojca karierowicza......
Nie jest to uderzenie z mojej strony w konkretną osobę z forum, tylko spostrzeżenia z obserwacji ludzi..
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
1 listopada 2016r. o 7:59
skorn napisał(a): stanowią monotematyczne tumany takie jak ty, co do których zawsze można przewidzieć, co powiedzą.

Przypierdalanie się masz we krwi, ostatni sprawiedliwy.

ciekawe ''spostrzeżenie '' ;)
równie ciekawe jest to że i po tobie mogę się spodziewać określonych reakcji
co do drugiego to -jesteś pewien?

skorn napisał(a):
DP napisał(a):
Jest tylko to ciągłe przebijające z waszego pisania poczucie wyższości: oświecony ja kontra zacofańcy wierzący w zabobony.

bzdura ...posługiwanie się wiedzą na jakiś temat to oznaka ''wywyższania''?
czy gdzieś napisałem że czuję się ''oświecony'' bo nie wierzę w to że ktoś tam miał chyba osiem palców wskazujących ?
ale czy to że miliony ludzi w to wierzy ma sprawić że i ja mam uwierzyć ?
czy ty w to wierzysz ?
sam założyłeś temat o rzeczywistościach i absurdach

. To nie poglądy sprawiają, że sporo ludzi ma dość panam czy falco, tylko sposób w jaki je prezentują. Lekceważąc i szydząc z innych.
;) ;)

mój ''sposób'' ci przeszkadza?
przecież to nie ja napisałem że ''szanuję tych których chcę a resztę mam w du.p.ie''
czy ja kogoś tu lekceważę ?
potwierdzam że wielu ...
czy szydzę z niektórych ?
potwierdzam i to :D

sęk w tym że ty nie potrafisz sam sobie obiektywnie odpowiedzieć co może ,lub co jest tego przyczyną ...
najprościej jest napisać że to forma ''wywyższenia''

"bierz życie z każdym oddechem..."
~rafi niezalogowany
1 listopada 2016r. o 8:09
falco skoro jest tak jak nam wciskasz to czemu większość ma inne zdanie
ty jesteś nawiedzony i trujesz tu pierdoły od rana do nocy
wyluzuj bo nam zejdziesz biedaku
2900
#falco nieaktywny
1 listopada 2016r. o 8:38
a jakiej to ''większości '' tu piszesz ?
o tej która tylko ''z nadania'' jest katolicka czy chrześcijańska?
kim byś dzisiaj był gdyby za ciebie nie podjęto decyzji o pewnej przynależności ?
może gnostykiem a może buddystą?
jaka ''większość'' ?
ta o której mówią z ambon?
może poczytaj jak spada odsetek ludzi czynnie biorących udział w mszach? dlaczego słyszymy żałosne pienia sukienkowych o spadających wpływach ''z tacy''?
dlaczego młodzi zaczynają odchodzić od ślubów kościelnych ?
dlaczego dolnośląskie i lubuskie wiodą w tym prym ?

poczytaj o tym a może zrozumiesz ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
1 listopada 2016r. o 9:20
DP napisał(a): własnie o tych ograniczeniach staram się powiedzieć
kiedy ktoś sam ubiera siebie w słowa staje się nimi
ja wiem że kiedy ktoś przekona mnie do swoich racji niepodważalnymi argumentami zmienię zdanie
nic mnie nie ogranicza

Dobra , to lecim z tym koksem. Spróbuję użyć logicznych argumentów . Na początek " Horyzont zdarzeń "

To długi materiał Kaczucho , ale dzisiaj w dniu refleksji ... mamy trochę czasu , jak sądzę :) I jeśli ktoś chciałby się wykładem zainteresować , będzie mi miło :)
Haramein nigdy nobla nie dostanie , bo opowiada o prawdzie w zakłamanym świecie.

Smacznego i miłego :) I prośba Kaczucho o Twój komentarz :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
14593
#klucznick nieaktywny
1 listopada 2016r. o 9:47
w imię ojca i syna i ducha świętego amen,chciałbym w tym dniu złożyć życzenia wszystkim zmarłym z mojej rodziny oraz przyjaciół których przed wcześnie pożegnałem.
11445
PanM
1 listopada 2016r. o 10:02
klucznick napisał(a): w imię ojca i syna i ducha świętego amen,chciałbym w tym dniu złożyć życzenia wszystkim zmarłym z mojej rodziny oraz przyjaciół których przed wcześnie pożegnałem.

Ja w zgodzie z poglądami nie składam życzeń umarłym.Bo cóż bym mógł im życzyć ?
Zachowuję po nich pamięć hołd , szacunek .
Może Pan zechce przybliżyć , czego można życzyć zmarłym .To chyba ten element czyniący różnice światopoglądowe ?

Dopisane 01.11.2016r. o godz. 10:02:

Pannazdzieckiem napisał(a):
DP napisał(a): własnie o tych ograniczeniach staram się powiedzieć

ja wiem że kiedy ktoś przekona mnie do swoich racji niepodważalnymi argumentami zmienię zdanie

Dobra , to lecim z tym koksem. ....

To długi materiał Kaczucho , ale dzisiaj w dniu refleksji ... mamy trochę czasu , jak sądzę :) I jeśli ktoś chciałby się wykładem zainteresować ,
******************************************************************************************************************************

Piotrze słowo wykład w tym przypadku to spora nadinterpretacja.Raczej szkoda było czasu.
Cała ta filozofia wyjaśniła się w 13 minucie i 20 sekundzie ;
" DEFINIOWANIE SKALI WYNIKA JEDYNIE Z TWOJEJ PERSPEKTYWY "

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
1 listopada 2016r. o 12:34
Dokładnie Przemo ... definiowanie skal . Ja pochowałem swoją Matkę mając dwadzieścia lat . Przez całe życie byłem tak na prawdę sam , ale mam szkodniki , które sobie wymyśliłem , gdy Mamę chowałem . I cieszy minie , ze mój synek ... opowiedział mi wczoraj taki dowcip
:
" edukacja mówi tak , nie piję , nie palę , nie przeklinam ... o qurwa papieros wpadł mi do piwa :D

Zakłamanie tego świata ... mierzi , ale ja to wytrzymam :)

Pytanko miałbym Przemo . Wracając do wywiadu :)

Czy jesteś pewien , że stelle w Etiopii etiopczycy postawili ? . Dwanaście ton kwarcu w jednej bryle ? Jedno na drugim ? Jaką technologią jeśli nie antygrawitacją ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza