Droga koleżanko Mgosiu, ja pisałem o oborniku czyli nawóz naturalny pochodzenia zwierzęcego, co do tego co wożą z oczyszczalni na pola z tego co mi wiadomo jest to specjalnie przygotowane i oczyszczone, poza tym woda która leci w kranie też wraca do obiegu z twojego kibelka czy prysznica już po odpowiednim oczyszczeniu, więc nie wiem w czym problem??
Te dziady biorą setki tysięcy dotacji i jeszcze zamiast nawozu to szambo wylewają na pola. Gdzie są ekooszołomy? Tak im samochody śmierdzą, a teraz ich nie widać. Wzięli coś w łapę że ich nie widać?
~Albatros111 niezalogowany 1 września 2016r. o 11:15
Dlaczego nikt nie protestuje w sprawie chlewni i ferm drobiu w Bożejowicach? Stamtąd smród regularnie idzie na miasto. Skoro takie milczenie, to pewnie są to wpływowi i nietykalni właściciele tych obiektów.
~Paulina_mowi niezalogowany 1 września 2016r. o 12:27
ej, nie moge z tego pitolenia w stylu "mieszczuchów smrodek gryzie w noski".
Ja mieszkam na wsi miedzy dwie gospodarstwami i coś wam powiem - jest smród i smrórd. Smród gospodarstwa idzie znieść, obornika wywożonego na pole także, niestety w tym roku cała wieś narzeka na to, co wywozi sie na pobliskie pola. Mówi się o tym, że to SZAMBA przydomowe. Więc ludzie wywożą te przydomowe szamba, zamiast zapłacić za szambiarkę na pola, z ktorych pozniej produkty są sprzedawane i jedzone przez nas wszytskich. Uważacie, że to jest normalne? Smród ludzkiego szamba jest nie do zniesienia, a sama mysl, ze jem pszenicę pędzoną czyimś gównem jest...
Naprawde, ktoś powinien to kotrolować. Tym bardziej, że taki wóz wywożący to na pole, 1/4 gubi po drodze i robią się takie wertepy od tego zasychajacego gowna, ze trzeba lawirowac samochodem 10 km/h. To sie w głowie nie miesci.
Tego nikt nie kontroluje na wioskach.
Tak samo jak rozmnażania psów/kotów (przeciez zawsze mozna wy*@bac z worem do rzeki) .
Tak samo ćpania gdzie popadnie.
Sprawiedliwości!!!
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.