Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

SMRÓD W BOLESŁAWCU I OKOLICACH

~ niezalogowany
1 września 2016r. o 13:28
~Paulina_mowi napisał(a): ej, nie moge z tego pitolenia w stylu "mieszczuchów smrodek gryzie w noski".
Ja mieszkam na wsi miedzy dwie gospodarstwami i coś wam powiem - jest smród i smrórd. Smród gospodarstwa idzie znieść, obornika wywożonego na pole także, niestety w tym roku cała wieś narzeka na to, co wywozi sie na pobliskie pola. Mówi się o tym, że to SZAMBA przydomowe. Więc ludzie wywożą te przydomowe szamba, zamiast zapłacić za szambiarkę na pola, z ktorych pozniej produkty są sprzedawane i jedzone przez nas wszytskich. Uważacie, że to jest normalne? Smród ludzkiego szamba jest nie do zniesienia, a sama mysl, ze jem pszenicę pędzoną czyimś gównem jest...
Naprawde, ktoś powinien to kotrolować. Tym bardziej, że taki wóz wywożący to na pole, 1/4 gubi po drodze i robią się takie wertepy od tego zasychajacego gowna, ze trzeba lawirowac samochodem 10 km/h. To sie w głowie nie miesci.
Tego nikt nie kontroluje na wioskach.
Tak samo jak rozmnażania psów/kotów (przeciez zawsze mozna wy*@bac z worem do rzeki) .
Tak samo ćpania gdzie popadnie.
Sprawiedliwości!!!

Jeśli chodzi o wywóz na pole szamba z ludzkimi odchodami to powinno się to zgłosić do SANEPiD-u. Pól uprawnych nie wolno nawozić ludzkimi odchodami, gdyż powoduje to zamknięcie cyklu rozwojowego wielu pasożytów ludzkich. Za takie postępowanie powinny być nakładane wysokie kary. Jajeczko tasiemca czy glizdy ludzkiej jest mikroskopijnych rozmiarów i nie ma pewności czy ktoś go nie zje, nawet jeśli myje płody rolne przed spożyciem.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~gracjan niezalogowany
1 września 2016r. o 15:31
kupe sobie strzele z rana potem jeszcze po poludniu...kupa kupa zawsze dobra jest....

Ten co tzm zoltzm hilikopterem lata to jego wina.
2945
Mgosia
1 września 2016r. o 15:50
~Bueheheh napisał(a): Droga koleżanko Mgosiu, ja pisałem o oborniku czyli nawóz naturalny pochodzenia zwierzęcego, co do tego co wożą z oczyszczalni na pola z tego co mi wiadomo jest to specjalnie przygotowane i oczyszczone, poza tym woda która leci w kranie też wraca do obiegu z twojego kibelka czy prysznica już po odpowiednim oczyszczeniu, więc nie wiem w czym problem??

~Bueheheh napisał(a): Droga koleżanko Mgosiu, ja pisałem o oborniku czyli nawóz naturalny pochodzenia zwierzęcego, co do tego co wożą z oczyszczalni na pola z tego co mi wiadomo jest to specjalnie przygotowane i oczyszczone, poza tym woda która leci w kranie też wraca do obiegu z twojego kibelka czy prysznica już po odpowiednim oczyszczeniu, więc nie wiem w czym problem??

Wiem o czym pisałeś :). A problem w tym, że smród jest od wiosny do jesienie i to bardzo uciążliwy. Nie mówię o chwilowym smrodku i oborniku , który po wywiezieniu na pole jest zaraz przeorany, a o składowanym g....... . Może i jest oczyszczone ale nie z okropnego fetoru. Tak nie powinno być bo jest to po prostu nieludzkie, gdy sobie robi się dobrze, a uprzykrza życie wszystkim w okół. Co do wody, a czy ona w jakiś sposób zakłóca nam życie ? Nie jestem damulką wrażliwą na zapachy, ale ten smród bywa nie do zniesienia . Po coś został wydany ten paragraf i najwyraźniej tak nie wolno robić. Gdyby wszystko było wapnowane zapewne nie byłoby aż takiego problemu .

Pozdrawiam .

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
~aga niezalogowany
1 września 2016r. o 16:19
dzisiaj nie smierdzi...w zeszłym roku na Dni Ceramiki też tak waliło :)
~ niezalogowany
1 września 2016r. o 16:21
~aga napisał(a): dzisiaj nie smierdzi...w zeszłym roku na Dni Ceramiki też tak waliło :)

Ha ha pewnie od Glinojada .
~klucznick niezalogowany
1 września 2016r. o 16:34
smród jest celowo tworzony przez odpowiednie grupy ,aby obrzydzić ludziom życie w Bolcu :P nic się nie dzieje bez przyczyny :P ogłupianie narodu ciąg dalszy :P chlorella dobra na wszystko :P
~impreza niezalogowany
1 września 2016r. o 16:49
z tego co pamiętam problem smrodu powtarza się cyklicznie co rok. czyli jest jakby znakiem rozpoznawczym bolesławca. dlaczego nie ma o tej regionalnej atrakcji nawet słowa w przewodnikach o mieście? gdzie bilbordy takie jak o ceramice? bezpłatne informatory (oczywiście w kilku językach)? mam nadzieję, że winni tych karygodnych zaniedbań zostaną publicznie napiętnowani!
~Ja niezalogowany
1 września 2016r. o 19:10
Przecież kupując owoce i warzywa na ryneczku też są gnojem podlewane także drogie damy i paniska Wy też to jecie. Hahahahah
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza