Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

~~ niezalogowany
14 kwietnia 2017r. o 15:29
hhhhhh wróćmy raczej do tego że nie wiem kto to jest putlerek i kogo obgaduje pipa falco ale robi z siebie k.r.e.t.yna
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
14 kwietnia 2017r. o 17:39
a mnie się wydaje że tak nie jest :D
2900
#falco nieaktywny
14 kwietnia 2017r. o 17:39
no niemoże być!...nic nie wiesz :D
ale piszesz jak on podobnych ''form''jezykowych używając :D nawet nie wiesz kim jest putlerek? :D
całe forum wie a ty nie ..biedactwo :D
ale popatrz no ...co sprawiło że nie mając nic do napisania na temat pjawiłeś się zaraz po mnie by nie o bogach pisząc tylko by mój wpis ''skomentować ''
to na odległość śmierdzi ''alterowszczyzną '' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
211
skorn
14 kwietnia 2017r. o 17:43
~~ napisał(a):
~~Ignorantowi dedykuję napisał(a):
falco napisał(a): instytucja Inkwizycji została powołana na soborze w Trydencie a kiedy on sie odbył zapewne wiesz czyli o ile wieków wcześniej niż zaistniał tak naprawdę ruch protestancki
kiedy czytam że ktoś przypisuje inkwizycyjne stosy protestantom to nie wiem czy mam do czynienia z ignorantem czy ktoś tu próbuje na siłę zrobić z czytających idi.o.tów

Inkwizycja została powołana PO KILKU WIEKACH upowszechnienia stosów!
TO NIE INKWIZYCJA WYMYŚLIŁA STOSY!
Ba! Inkwizycja w ogóle NIE paliła na stosie!
Stosy wymyśliła i wykonywała władza świecka - odpowiednik dzisiejszych sądów grodzkich. Inkwizycja powstała, gdy zaczęły się mnożyć lincze - samosądy pod PRETEKSTEM oskarżenia o czary.
I inkwizycja znacznie zmniejszyła ilość stosów na terenie na którym działała.
I dlatego poza terenem działania inkwizycji spaleń było znacznie więcej.

Ostatnio taki sam nieuk jak Ty - Biedroń chcąc dokopać Kościołowi postanowił uczcić ostatnią spaloną w Słupsku kobietę.
Burak nie wiedział że była to katoliczka spalona przez protestantów!

Masz rację, ale zindoktrynowanym ludziom ciężko przyjąć oczywiste fakt i wolą pozyskiwać wiedzę ze źródeł typu "brukowiec internetowy".
Falco - doucz się. Z filmów w tiwi o Soborze Trydenckim nic rzetelnego się nie dowiesz. Sobór odbył się jako reakcja na ruch protestancki. Zaczął się w 1545 roku, a Luter swoje tezy zaczął upowszechniać mniej więcej 30 lat wcześniej.
Poza tym nikt nie pisał o inkwizycji protestanckiej, tylko o stosach protestanckich. Nawet z artykułu w "Polityce", link do którego podałem wcześniej dowiesz się, że w Niemczech protestanckich spalono 25 tys. ludzi na stosach, w krajach katolickich było to po kilkadziesiąt osób. Taka ignorancja jak Twoja jest powszechna, bo to Ty jesteś ignorantem i masz poważne braki w wiedzy. Dobry przykład podał ktoś z ignorantem Biedroniem - chcąc oskarżyć Kościół Katolicki podał za przykład spaloną na stosie przez protestantów katoliczkę. Szkoda czasu na dyskusje z Tobą. Oglądaj mniej tiwi - pamiętaj co Pannazdzieckiem miał kiedyś w stopce: " Im widz ma więcej kanałów, tym durniejszy".
Pomodlę się za Ciebie i innych ignorantów, żeby znaleźli czas na douczenie się i otworzyli mózgi na wiedzę, a nie tylko na propagandę.
Wesołych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego!

jonasz jak zwykle zaorany, wchodzę do tego tematu dla takich momentów : )

<i>
2900
#falco nieaktywny
14 kwietnia 2017r. o 17:50
fajnie że i ty wpadłeś ... ;)
no to przeczytaj jedno zdanie a o jakimkolwiek ''zaoraniu'' to raczej zapomnij ... :D :D

(...)''...to warto jednak pamiętać, że Inkwizycja została powołana przez Grzegorza IX na 300 lat przed Soborem trydenckim, który ją tylko zreformował. (...)''

jak tam twoje przygotowania do świąt bo moje jeszcze w toku ... ;)

211
skorn
14 kwietnia 2017r. o 17:54
świętowanie zostawiam wierzącym

<i>
~~ niezalogowany
14 kwietnia 2017r. o 18:00
falco napisał(a): fajnie że i ty wpadłeś ... ;)
no to przeczytaj jedno zdanie a o jakimkolwiek ''zaoraniu'' to raczej zapomnij ... :D :D

(...)''...to warto jednak pamiętać, że Inkwizycja została powołana przez Grzegorza IX na 300 lat przed Soborem trydenckim, który ją tylko zreformował. (...)''

jak tam twoje przygotowania do świąt bo moje jeszcze w toku ... ;)

falco, douczasz się teraz na bieżąco czy działasz w kuchni? Bo jak będzie w kuchni tak jak z Twoją wiedzą to niestrawność gwarantowana :) .
Zestaw swoje dwie wypowiedzi. Tą wyżej i tą poniżej:

falco napisał(a): instytucja Inkwizycji została powołana na soborze w Trydencie a kiedy on sie odbył zapewne wiesz czyli o ile wieków wcześniej niż zaistniał tak naprawdę ruch protestancki
kiedy czytam że ktoś przypisuje inkwizycyjne stosy protestantom to nie wiem czy mam do czynienia z ignorantem czy ktoś tu próbuje na siłę zrobić z czytających idi.o.tów

I to co Ci wcześniej Poza tym wygląda na to, że nie wiesz kiedy reformacja się zaczęła. Za dużo tiwi oglądasz i masz jakiś mętlik poważny w głowie.
Wesołych Świąt. Jako katolik zaraz idę na Liturgię Wielkiego Piątku.
Szczęść Boże.
2900
#falco nieaktywny
14 kwietnia 2017r. o 18:08
za godzinkę być może będę miał wszysko przygotowane i bądz spokojny o mój żołądek więcej czasu poświęćza to na rachunek sumienia i spowiedz .. ;)
masz rację że zle coś przedstawiłem w jednej z moich wypowiedzi ale tylko ty to zauważyłes co raczej w kiepskim świetle stawia pozostałych tu ''wiernych '' :D
przyznaję - mój błąd ...
zwrócę większą uwagę na precyzowanie wypowiedzi

aha - i proszę nie módl się za mnie a raczej tych bardziej tej modlitwy potrzebujacych ;)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.