Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

~~Edowi niezalogowany
17 stycznia 2017r. o 12:17
So what?
To głupiec - rzekłam ja!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 stycznia 2017r. o 12:33
~~nieKlecha napisał(a):
~~ napisał(a): jaki kurna stwórca?
to zwykła ewolucja jaka nadal toczy się obok nas ,na naszych oczach
dlatego jeden z was pierdoły opowiada o jakim tam bogu z obłoków a drugi o tych z kategorii co to odeszli ale czy wrócą?
ja też czekam na te cudowne przypadki spełnionych przepowiedni

Ewolucja CZEGO?!
Kto stworzył materię/energię?
Kto spowodował, że materia jest jednolita, spójna i uporządkowana?
Kto ustalił ładunek i masę elektronu, protonu, mikrocząsteczek ?
Kto utworzył skomplikowane związki chemiczne, kto stworzył skomplikowane struktury białkowe i stworzył z nich prymitywne życie?
kto zapewnił wyjątkowe warunki umożliwiające utrzymanie istnienia żywych prostych organizmów?
Kto zaprojektował/utworzył niezwykle skomplikowane a jednocześnie tak proste struktury DNA/RNA umożliwiające powielanie, krzyżowanie i dziedziczenie cech genetycznych????
KTO? KTO? KTO? KTO ??!!

On , albo Ona. Filozofowie tej Planety jeszcze nie znają jakiej jest płci Stwórca :D Ja , aby uprościć dyskurs traktuję Stwórcę męskoosobowo , bo sam jestem facetem ... ale to się może zmienić w następnym wcieleniu :D Widzę , że Kolega fraktalizm Natury ma w ... jednym paluszku :D Me wyrazy uznania :)

A wracając do dyskusji klecho :)

Nie ważne jest kto, ważne jest dlaczego ?

:)

Dopisane 17.01.2017r. o godz. 12:33:

Edek , ten głupek na inwalidzkim wózku , autor " Krótkiej historii czasu " ... mam do dzisiaj na półce , albo w koszu na śmieci ... nie pamiętam ... mylił się . Jedno trzeba Mu jednak przyznać ... w krótkiej historii czasu próbował liczyć horyzont zdarzeń.

Za to trzeba Go cenić. Jego pracę kontynuował Nassim Haramein .

Wiem , że wiesz. :D

Nasim , zaraz po Jezusie , jest ... mym ostatnim Autorytetem.

Więcej grzechów nie pamiętam :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~nieKlecha niezalogowany
17 stycznia 2017r. o 12:42
Pannazdzieckiem napisał(a):
On , albo Ona. Filozofowie tej Planety jeszcze nie znają jakiej jest płci Stwórca :D Ja , aby uprościć dyskurs traktuję Stwórcę męskoosobowo , bo sam jestem facetem ... ale to się może zmienić w następnym wcieleniu :D Widzę , że Kolega fraktalizm Natury ma w ... jednym paluszku :D Me wyrazy uznania :)

A wracając do dyskusji klecho :)

Nie ważne jest kto, ważne jest dlaczego ?

Bidoku sądzisz, że Stwórca ma płeć ? To chyba raczej Twój stfurca ;)
Ważne kto. A dlaczego, to nie wiadomo czy się w ogóle dowiesz.
Dasz sobie szansę? Na razie nic na to nie wskazuje!
Jesteś dosłowną ilustracją maksymy, że człowiek, który nie wierzy w Boga, gotów uwierzyć nawet w największą brednię :(
~~ niezalogowany
17 stycznia 2017r. o 12:47
Czekam na odpowiedzi!
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 stycznia 2017r. o 13:02
Chopie już mówiłem , zaufaj Jezusowi i przestań wierzyć w Watykan :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~ niezalogowany
17 stycznia 2017r. o 13:06
Pannazdzieckiem napisał(a): Chopie już mówiłem , zaufaj Jezusowi i przestań wierzyć w Watykan :)

Co się wykłada: "nie jestem w stanie się odnieść tak by nie wyjść na ostatniego głupka" :D
A jest jak w tekście: ja wierzę w Jezusa/Jezusowi, nie wierzę w Watykan!
~~Połykaczka kijanek niezalogowany
17 stycznia 2017r. o 13:22
~~nieKlecha napisał(a):

Ewolucja CZEGO?!
Kto stworzył materię/energię?
Kto spowodował, że materia jest jednolita, spójna i uporządkowana?
Kto ustalił ładunek i masę elektronu, protonu, mikrocząsteczek ?
Kto utworzył skomplikowane związki chemiczne, kto stworzył skomplikowane struktury białkowe i stworzył z nich prymitywne życie?
kto zapewnił wyjątkowe warunki umożliwiające utrzymanie istnienia żywych prostych organizmów?
Kto zaprojektował/utworzył niezwykle skomplikowane a jednocześnie tak proste struktury DNA/RNA umożliwiające powielanie, krzyżowanie i dziedziczenie cech genetycznych????
KTO? KTO? KTO? KTO ??!!

Ja ci zadam pytanie na zbadanie poziomu inteligencji.

Zadałeś ciekawe pytania, teraz moje:

Czy bóg powiedział że stworzył człowieka na swój obraz?
Czy wierzysz w boga za jego geniusz?
Czy bóg powiedział żeby go naśladować i dążyć do boskości?

Dlaczego wierzysz że jak klęczysz w kościele i się rozmnażasz to pójdziesz do boga/nieba/raju?
Po co bogu ciemnota w niebie/raju z obdartymi kolanami?
Czy do nieba/raju idą ludzie którzy są jak bóg podziwiani czy może zwykła hołota nieczytata niepisata którą się okopuje?
Czy człowiek różni się od małpy inteligencją czy może chodzeniem bez podpierania się górnymi kończynami o ziemię?
Czy małpy mogą być zbawione?
Czy jak zamknie się małpę w kościele to będzie bez grzechu?

Czy cała inteligencja człowieka kościoła i jej objawienie ludzkości postronnej to notoryczne pi***olenie że "Jezus jest dobry", "Jezus jest Panem", "Jezus cię zbawi", "aleluja Jezu", "pochwalony na wieki wieków", itp...?

Czy do nieba/raju idzie się za pierd***nie kilku zwrotów czy może idą tam wybitne jednostki?

Do królestwa nie wejdzie ten który mówi Panie, Panie, tylko ten co wykonuje wolę.
Wykonywanie woli to klęczenie, rozmnażanie czy może nie pójście na wojnę jak wojny nie ma? :D

Nie myślcie o bogu bo jeszcze nie jesteście na poznawczym etapie rozwoju.
Na razie proponuję coś z prostej geometrii, arytmetyki, jakieś testy na inteligencję dla dzieci i młodzieży, itp...
~~ niezalogowany
17 stycznia 2017r. o 13:31
~~nieKlecha Panience napisał(a):
Przygotowanie to wyciszenie, pokora, cisza, kontemplacja, pragnienie Boga, modlitwa o natchnienie Ducha Świętego!
Sam Boski Mistrz przygotowywał Wybranych na przyjęcie prawdy przez pełne 3 lata 24h/dobę. I dopiero po tych trzech latach Duch Św. objawił im Prawdę (a i to w zakresie jaki mogli przyjąć).

wypisz wymaluj opisałeś cechy ojca Tadzia bo to on jest pełen ''pokory'' i jak nikt inny ''pragnie Boga''
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza