Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

~~ niezalogowany
17 stycznia 2017r. o 13:37
~~nieKlecha napisał(a):
~~ napisał(a): j
Kto stworzył materię/energię?
Kto spowodował, że materia jest jednolita, spójna i uporządkowana?
Kto ustalił ładunek i masę elektronu, protonu, mikrocząsteczek ?
Kto utworzył skomplikowane związki chemiczne, kto stworzył skomplikowane struktury białkowe i stworzył z nich prymitywne życie?
kto zapewnił wyjątkowe warunki umożliwiające utrzymanie istnienia żywych prostych organizmów?
Kto zaprojektował/utworzył niezwykle skomplikowane a jednocześnie tak proste struktury DNA/RNA umożliwiające powielanie, krzyżowanie i dziedziczenie cech genetycznych????
KTO? KTO? KTO? KTO ??!!

CZĘŚĆ TEGO WSZYSTKIEGO STWORZYŁA EWOLUCJA CZĘŚĆ NATURA ,CZĘŚĆ NAUKA
kto stworzył ''bogów'' ?
człowiek no bo odpowiedz mi skąd się nagle pojawił ''bóg'' i przybrał tak wiele twarzy
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 stycznia 2017r. o 13:43
No dobra . To skoro nie wierzysz w Watykan , tylko Jezusowi , to może spalimy kościoły , jak kiedyś czarownice i protestantów.

A pamiętaj o tym Czytelniku , że właśnie trwa islamski i hamerykański desant ;(

Jarzysz cośkolwiek z rzeczywistości ? :)

Pytam , ponieważ szukam wiedzy i Źródła .

I Absolutu.

Zastosowana autokorekta

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
17 stycznia 2017r. o 14:03
no,no ....
widzę że nadal próbujecie ustalić tożsamość ''boga''
z małej piszę bo nie wiem o którym piszecie ;)

wygląda to wszystko na tyle ciekawie że mając już przed sobą kawusię cofnę się o kilka stron

Dopisane 17.01.2017r. o godz. 14:03:

zwykłe ''bleblanie'' oprócz kilku odniesień co do instytucji Inkwizycji
część prawdy a część bzdur ...
dlaczego ?

dla przykładu -''a jednak się kręci'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 stycznia 2017r. o 14:08
Ja tam tradycyjnie . Absolut . Stwórca. Źródło .

Jezus gadał coś o Kreacji , ale jełop z
Kulu ... wie więcej. Miejmy nadzieję , że Stwórca Wam wybaczy kłamstwa :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
17 stycznia 2017r. o 14:26
ludzkość ma o wiele więcej do wybaczania ''bogom'' bo to w ich imię palono ,gwałcono ,łamano ,ścinano ,topiono ,wieszano ...
zapomniałem o czymś?
dzisiaj na szczęście tylko się ogłupia...
ale jak już kiedyś pisałem -''błogosławieni głodni wiedzy albowiem ...itd''

cytuję zapewne naruszając ''prawa autorskie'' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~ niezalogowany
17 stycznia 2017r. o 14:32
falco napisał(a): ludzkość ma o wiele więcej do wybaczania ''bogom'' bo to w ich imię palono ,gwałcono ,łamano ,ścinano ,topiono ,wieszano ...
zapomniałem o czymś?
dzisiaj na szczęście tylko się ogłupia...
ale jak już kiedyś pisałem -''błogosławieni głodni wiedzy albowiem ...itd''

Racja - się ogłupia. Rezultaty widać powyżej!
Jeśli ktoś będzie gwałcił, ścinał i topił w Twoje imię, to tobie trzeba coś wybaczyć?
Dałeś się ogłupić!
~~Kto g.wno czyta ten g.wno wie niezalogowany
17 stycznia 2017r. o 14:39
Pannazdzieckiem napisał(a): No dobra . To skoro nie wierzysz w Watykan , tylko Jezusowi , to może spalimy kościoły , jak kiedyś czarownice i protestantów.

Biedny człowieku :(
Jezus nauczał w Świątyni i w synagogach, a wdowę która ostatni swój grosz wrzuciła do świątynnej skarbony, postawił jako wzór!
Czarownice to palili głównie protestanci - Niemcy i Anglia. Tylko skąd o tym wiedzieć ignorantowi, który myśli że stosy wymyśliła Inkwizycja?
W krajach protestanckich, gdzie Inkwizycja nie działała spalono co najmniej o jeden rząd wielkości więcej czarownic! Znana jest egzekucja w Genewie, gdzie Jan Hus podpalił osobiście stos z 49 czarownicami!
Biedny ignorancie...
~~ed niezalogowany
17 stycznia 2017r. o 15:04
Hus w Genewie podpalał stos. Chyba ci się coś pomieszało. Podaj źródła.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza