Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

~~Pankracy niezalogowany
21 stycznia 2017r. o 10:50
~~ napisał(a): Głupiś Waść!
Jeśli ktoś nosi w portfelu zdjęcie matki lub żony, to czci papier Kodaka?
Pierwsze, a wcale nie drugie przykazanie zakazuje oddawania Bożej czci przedmiotom. Czy ktoś czci rzeźbę jako Boga? Znasz ten tekst, a pleciesz ?! Nawet średniorozgarnięty powinien pojąć! Skoro takie naciągane, to łatwo podważyć zdanie po zdaniu!
PS
Bóg nakazał łamać swoje przykazania?!
Lecz się na nogi bo na głowę za późno

Mimo wszystko odpowiem.

Pisałem o oddawaniu pokłonów przed obrazami i figurami świętych katolickich i "matki boskiej". Pokłonów - to chyba proste. To jest łamanie drugiego przykazania.

Czy oddajesz pokłon przed zdjęciem żony w portfelu?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
21 stycznia 2017r. o 10:56
Ale ja z Tobą jeszcze nie , Drogi Wikary :)

Przemo , wyznawco wolnego rynku , który jest taką samą iluzją , jak zbawienie przez urzędników PanaB , mówisz , że oftopuję ? ... wolno mi , ponoć żyjemy w wolnym kraju :)

Ładny cytat Edek :) Dziękuję :)

O ile mnie starcza pamięć nie myli , to Wyszyński wiedział co mówi i taka właśnie władza marzy się Wikaremu :D

Nara Panowie , mam jeszcze trochę zajęć :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Pankracy niezalogowany
21 stycznia 2017r. o 11:01
~~ napisał(a): Pankracy obrażasz logikę, o Bogu nie wspominając! Chrystus założył Kościół na 5 minut i dlatego apostołowie nie mogli przekazać swojej władzy? A co z Pawłem, który Apostołem został kuż po wniebowstąpieniu Chrystusa?

Paweł także został namaszczony przez Jezusa.

Jezus jest głową kościoła. Nie jakiś tam człowiek z Watykanu. Nauki Pawła stanowią o organizacji założonego przez Jezusa kościoła - organizacja zborów, spotkania, sposób życia członków kościoła, spowiedzi, nauczania przez starszych, spożywania chleba i wina (według niektórych soku z winogron, a nie wina) na pamiątkę ostatniej wieczerzy, chrztu - czyli z greckiego zanurzenia - w wodzie (a nie pokropienia niemowlęcia) - to czytamy w listach przede wszystkim Pawła.

Pierwsi apostołowie mieli zanieść dobrą nowinę światu - otrzymali Ducha Świętego i wszystko co się z tym wiązało - moc wypędzania demonów, uzdrawiania chorych itd. Nie mieli mocy by te cedować na następnych, bo to, komu udzielany jest Duch Święty należy do decyzji Boga. Dziś On też udziela wybranym tych darów. Nie udziela ich biskup kropiąc absolwentów seminariów.
~~ niezalogowany
21 stycznia 2017r. o 11:23
Pankracy, tak jest,bo Ty tak chcesz?
Chrystus nie przekazał władzy następcom apostołów, a przekazał Tobie? Biblia to duch Boży a nie litera! Przeczytaj sobie jeszcze raz o obrazach, stoi tam najoczwiściej. Dotyczy pierwszego - zakaz czczenia przedmiotu jako Boga. Gdzie stoi, że Paweł miał prawo odpuszczania grzechów a następcy nie?! Chrystus ustanowił Kościół na 5 minut?! Później ludzie przestali grzeszyć? Następca Piotra nie ma żadnej władzy a ty masz? Ani logiki ani sensu ani związku!
Gdzie jest napisane
~~Pankracy niezalogowany
21 stycznia 2017r. o 11:31
~~ napisał(a): Pankracy, tak jest,bo Ty tak chcesz?
Chrystus nie przekazał władzy następcom apostołów, a przekazał Tobie? Biblia to duch Boży a nie litera! Przeczytaj sobie jeszcze raz o obrazach, stoi tam najoczwiściej. Dotyczy pierwszego - zakaz czczenia przedmiotu jako Boga. Gdzie stoi, że Paweł miał prawo odpuszczania grzechów a następcy nie?! Chrystus ustanowił Kościół na 5 minut?! Później ludzie przestali grzeszyć? Następca Piotra nie ma żadnej władzy a ty masz? Ani logiki ani sensu ani związku!
Gdzie jest napisane

Nie mam żadnej władzy i niczego Bóg mi nie przekazał. Nie wiem gdzie to wyczytałeś.

Co do reszty - przeczytaj ze zrozumieniem to, co napisałem. Obawiam się, że poziom Twojego uprzedzenia i nasiąknięcia naukami Watykanu nie pozwoli Ci na obiektywną analizę słowa Boga zawartego w Biblii - nie w katechizmie.

11445
PanM
21 stycznia 2017r. o 11:37
Pannazdzieckiem napisał(a): Ale ja z Tobą jeszcze nie , Drogi Wikary :)

Przemo , wyznawco wolnego rynku , który jest taką samą iluzją , jak zbawienie przez urzędników PanaB ,

Kontynuujesz Piotrze swoją filozofię pisania o niczym lub nie na temat.

Organizacja wolnego rynku umieszczonego w ramach wzajemnego porozumienia pomiędzy pracodawcami , pracobiorcami a skarbem państwa jest zrozumiała dla każdego poza Tobą i wyznawcami socjalizmu.
Uczciwa płaca za uczciwą pracę to nie iluzja a wynik dobrze zorganizowanego wolnego rynku.
Przywołuję Piotrze przypisek widniejący pod każdym moim postem.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
14505
DP
21 stycznia 2017r. o 11:42
~~ napisał(a):
DP napisał(a):

Biedne dziecko.... Zna wszystkich bogów a nie wie co to jest wiara?.... Może właśnie dlatego nie wie.....hihi

Ja wiem czym jest moja wiara dla mnie. A Twoja, dla Ciebie czym jest i jakie ma znaczenie?
~~Pankracy niezalogowany
21 stycznia 2017r. o 11:53
PanM napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Ale ja z TobÄ
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza