Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~cnotliwy Pawel niezalogowany
27 maja 2021r. o 6:07
Może mi ktoś powiedzieć na której to stronie Pisma Świętego jest napisane że mam się jakiemuś kieckowemu spowiadać ze swoich grzechów? Spowiedź wprowadził kościół katolicki żeby mieć kontrolę nad ciemnym ludem. Ludzie czytajcie Pismo Święte a nie słuchajcie szarlatanów którzy wam w wielu przypadkach opowiadają bajki i golą z kasy na swoje luksusowe życie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
27 maja 2021r. o 6:48
nikt ci na to nie odpowie bo wiedzą że to co piszesz to słuszne spostrzeżenie ...
koniec -kropka

nie jestem do końca pewien ale tą''spowiedź'' wprowadzono po trzecim lub czwartym sobrze Laterańskim

a teraz jadę budować swoją ''religię ''....;)
~~Bordowa Smagliczka niezalogowany
27 maja 2021r. o 7:13
Horus napisał(a): jak widzę i ''smagliczkę ''poniosło''...

zarzucać komuś gwałcenie dzieci?
masz na to jakikolwiek dowód ?

rozumiem że post uderza w przedstawicieli kleru a ty jak piszesz jesteś wierzący ...
tylko w w kogo?
księdza? :D

ale jak to jest ?
............... nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu....

czy czasem nie łamiesz teraz któregoś z przykazań?
myślisz że możesz bo pójdziesz w niedzielę do kościoła ,szepniesz panu księdzu coś na uszko i za dwie czy trzy ''zdrowaśki'' zostaniesz uleczony z ''grzechów'' i wyjdziesz z ''czystym kontem''?...;D

Już tłumaczę i objaśniam.

Chciałem tylko, by ten ktoś przeczytał co sam pisze, ale niejako od strony odbiorcy.
A sprawy maja się tak. Odsetek pedofilów wśród księży jest mniejszy, niż wśród pozostałych mężczyzn. Jeśli zaś chodzi o molestowanie małych dzieci, jest on wielokrotnie mniejszy. Jeśli więc można pisać o każdym księdzu, jako o potencjalnym pedofilu, to po wielokroć bardziej uprawnione jest pisanie w ten sposób o tym, który umieścił tu ten komentowany wpis (wnoszę, ze raczej nie jest on osoba duchowną).
Skąd więc to nagłe oburzenie? :-P
27 maja 2021r. o 7:16
~~Ciemnoczerwona Morwa napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Bordowa Smagliczka napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Czarne zboki napisał(a): dlaczego wy gwałcicie małe dzieci a nie weźmiecie się za dudę biskupa czy kardynała ?
Tam więcej świętości.

A dlaczego ty gwałcisz małe dzieci, zamiast sam się zająć tymi, o których piszesz?

Od kiedy to jesteśmy na ,,ty '' ?

Przecież nie pisałem do ciebie tylko do jakiegoś "zboka". Czytać nie umiesz?
27 maja 2021r. o 7:28
~~cnotliwy Pawel napisał(a): Może mi ktoś powiedzieć na której to stronie Pisma Świętego jest napisane że mam się jakiemuś kieckowemu spowiadać ze swoich grzechów? Spowiedź wprowadził kościół katolicki żeby mieć kontrolę nad ciemnym ludem. Ludzie czytajcie Pismo Święte a nie słuchajcie szarlatanów którzy wam w wielu przypadkach opowiadają bajki i golą z kasy na swoje luksusowe życie.

Jezus powierzył Piotrowi opiekę nad swoim Kościołem, a ten swoim następcom. Ich zadaniem jest tak prowadzić lud, by umacniać go w wierze. Jest jeszcze wiele innych zapisów, których nie znajdziesz w żadnej z Ewangelii, a stały się zasadami obowiązującymi w Kościele. Owszem, możesz trzymać się tylko tego, co zapisano w Piśmie Świętym. Możesz je interpretować po swojemu. Możesz nawet założyć własny kościół. Masz wielu , poprzedników, których możesz naśladować: Luter, Hus... Ale jak to mawiał Jezus - po owocach ich poznacie. I tu sobie odpowiedz która ze ścieżek bliższa jest myśli Jezusa. Ta wskazywana przez Kościół Katolicki, czy ta głoszona przez protestantów?
Nikt nie zmusza cię do bycia katolikiem, ale Kościół Katolicki ma takie właśnie zasady, że się spowiadamy, że uczestniczymy we Mszy Świętej, że uznajemy prawdziwe Ciało i Krew Jezusa w Eucharystii. Jeśli uważasz inaczej, może Kościół Katolicki nie jest dla ciebie? Każdy wybiera swoją drogę. Po to właśnie Bóg dał nam wolną wolę.
~~Niebieskawozielony Bluszczyk niezalogowany
28 maja 2021r. o 11:11
(po to właśnie Bóg dał nam wolną wolę)
tu masz odpowiedz
każdy robi co chce i jak chce
przestań robić za kaznodzieję
chyba że ,to rodzaj spełnienia się
~~Celestynowy Cytryniec niezalogowany
28 maja 2021r. o 21:18
Takie tam tego, dla kontrastu. Jak się żyje z Bogiem to z pogrzebem nie ma problemów.

"Oskarżany o pedofilię biskup Józef Wesołowski (†68 l.) w sobotę został pochowany w Czorsztynie (woj. małopolskie).

W pożegnaniu byłego arcybiskupa uczestniczyło kilkaset osób, głownie księży.

Bp Szkodoń nawoływał wiernych do modlitwy różańcowej za zmarłego nuncjusza.

Mimo zarzutów, jakie na nim ciążyły, został pochowany zgodnie z ceremoniałem przysługującym arcybiskupom
– w sutannie i z pierścieniem arcybiskupim"

"Przed kościołem, w którym obywało się nabożeństwo żałobne pojawili się policjanci" - w jakim celu/charakterze tam byli nawet ja nie ogarniam.
~~ksieza na ksiezyc niezalogowany
29 maja 2021r. o 5:18
~~Celestynowy Cytryniec napisał(a): Takie tam tego, dla kontrastu. Jak się żyje z Bogiem to z pogrzebem nie ma problemów.

"Oskarżany o pedofilię biskup Józef Wesołowski (†68 l.) w sobotę został pochowany w Czorsztynie (woj. małopolskie).

W pożegnaniu byłego arcybiskupa uczestniczyło kilkaset osób, głownie księży.

Bp Szkodoń nawoływał wiernych do modlitwy różańcowej za zmarłego nuncjusza.

Mimo zarzutów, jakie na nim ciążyły, został pochowany zgodnie z ceremoniałem przysługującym arcybiskupom
– w sutannie i z pierścieniem arcybiskupim"

"Przed kościołem, w którym obywało się nabożeństwo żałobne pojawili się policjanci" - w jakim celu/charakterze tam byli nawet ja nie ogarniam.

Wielebny Smagliczka odPISze że Bóg go oceni.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK
REKLAMA BAU zaprasza