Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

14505
DP
7 lipca 2017r. o 20:39
no
hahaha :)

;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
7 lipca 2017r. o 20:48
odbiegnę troszkę od tematu szatana ...
od kilku dni w tiwi nadają serial ''Królewskie sny ''
stary film ale nadzwyczaj mądrze i bez współczesnej ''ideologii '' pokazujący myślenie już chrześcijańskiego władcy ... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
14505
DP
7 lipca 2017r. o 20:53
hmm
no i nie odbiegłeś :D ;)
haha ;)
pa :)
~~ niezalogowany
7 lipca 2017r. o 20:53
~~ napisał(a):
falco napisał(a): superrrrr...
ale szkoda że ostatnia wareczka właśnie znikła z lodóweczki ..
jutro trzeba zrobić zapasy ...
jakiś wewnętrzny głos mi to podpowiada ... :D [img=1499448486_h0ornam.jpg]

Będziesz sobie kpił, jak znajdziesz się kotle? Wtedy się pośmiejemy.......

Cygara będą? Rozpustne szatanice będą? Wódkę jakoś się schłodzi.
~~ niezalogowany
7 lipca 2017r. o 20:56
falco napisał(a): ok.
lubię ciepełko ...
a straszenie mnie piekłem i kotłami jakoś już na mnie nie działa
wyrosłem z tego ;) :D

falco, gotowanie w kotle to takie śmieszne i nieudolne porównanie.
Lepszym troszkę przybliżeniem piekła jest stan, w którym zrobiłeś coś strasznie złego, masz tego świadomość i nie możesz tego odkręcić. Na przykład z własnej głupoty zabiłeś własne dziecko (np. po pijanemu wjeżdżając samochodem na posesję je po prostu rozjechałeś) i nic już nie możesz zrobić. I tak musisz żyć już całą wieczność - ze świadomością nieodwracalnego zła, które zrobiłeś. Nagle widzisz całą swoją głupotę i złe czyny wyrządzone w życiu innym, czyny do których wcześniej nie przywiązywałeś uwagi i musisz z tym bez żadnych szans na przebaczenie istnieć już na zawsze.
Gotujący się kocioł to przy tym rzeczywiście pikuś.
Nie śmiej się więc z piekła. Żadnym zimnym piwem tego bólu sumienia nie zagłuszysz.
I skoro chcesz uchodzić za inteligentnego to myśl o sprawach poważnych poważnie, a nie jak przedszkolak, któremu się wydaje, że wyrósł z piekła. Jest raczej odwrotnie - jeszcze nie dorosłeś do rozumienia piekła i tak naprawdę dalej ci się z gotującym kotłem kojarzy. Dlatego się śmiejesz, bo z kotła trzeba się śmiać, ale nad piekłem trzeba się mocno zastanowić.
~~ niezalogowany
7 lipca 2017r. o 21:03
falco napisał(a): odbiegnę troszkę od tematu szatana ...
stary film ale nadzwyczaj mądrze i bez współczesnej ''ideologii '' pokazujący myślenie już chrześcijańskiego władcy ... ;)

falco. to jest współczesny film nakręcony według zasad współczesnej ideologii i interpretujący fakty z przeszłości (często mocno przekręcone) tak, jak współczesny reżyser chce je pokazać. Nie mamy filmów sprzed wieków, które pokazałyby nam jak widzieli to ówcześnie żyjący. A pewnie byśmy się zdziwili, że myśleli zupełnie inaczej niż nam każą myśleć dzisiaj.
Myśl, jak już coś piszesz - współczesna ideologia to nie pomysły z ostatnich kilku lat, ale pomysły, które zaczęły się jeszcze przed rewolucją francuską z 1789 r., a ich rozkwit to XIX i XX wiek.
2900
#falco nieaktywny
7 lipca 2017r. o 21:36
~~ napisał(a):
lubię ciepełko ...

kocioł ? przecież to też alegoria :D
nie jestem wolny od życiowych głupstw ale kto jest taki?
mam pytać kto pierwszy rzuci kamieniem ?
;)
robiłem mniejsze i większe głupstwa których niekiedy się wstydzę a niektórych żałuję ..i co to zmienia?
świadomość tego że przez żal za to czy tamto ''odkupię winy'' to oszukiwanie samego siebie więc podchodzę do tego inaczej ...w sobie znany sposób
piszesz o wybaczaniu
nie to jest najgorsze bo wybaczyć można wszystko -prawie wszystko - ale gorzej jest z zapomnieniem ...
kotły ,siarki ,ognie piekielne już same w sobie są śmieszne więc nie wymagaj bym czytając to zachował powagę ...
:D
podobnie śmieję się z ''bogów'' i ''szatanów'' bo myślę że zarówno jeden jak i drugi maja niezłą ''bekę '' czytając to co tu się o nich wypisuje ...
jeden lepił ludziki z prochu drugi je wypala w piecu ...
kooperacja ? :D
domyślam się do czego zmierzasz ale mam troszkę inne spojrzenie na pewne sprawy ;)

Dopisane 07.07.2017r. o godz. 21:36:

~~ napisał(a):
falco napisał(a): odbiegnę troszkę od tematu szatana ...

polecam dwa pierwsze odcinki i zwrócenie uwagi na słowa Jagiełły ...
np . o bogach mieszkających w drzewach a których ducha mieszkający tam ludzie nadal czują ...więcej wnikliwości i spojrzenia na sposób myślenia ludzi z tamtych lat a nie XIX czy XX wieku
każdy z wieków ma swoje legendy ...

król Artur ,Robin czy Janosik
dlaczego mam inaczej myśleć np. o Jezusie ?
jednych i drugich zapisano w ''historii'' i spisali to ludzie ;)
jedni inkaustem inni tuszem ... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~ niezalogowany
7 lipca 2017r. o 22:03
~~ napisał(a):
lubię ciepełko ...

falco, gotowanie w kotle to takie śmieszne i nieudolne porównanie.
Lepszym troszkę przybliżeniem piekła jest stan, w którym zrobiłeś coś strasznie złego, masz tego świadomość i nie możesz tego odkręcić. Na przykład z własnej głupoty zabiłeś własne dziecko (np. po pijanemu wjeżdżając samochodem na posesję je po prostu rozjechałeś) i nic już nie możesz zrobić. I tak żyć już całą wieczność - ze świadomością nieodwracalnego zła, które zrobiłeś. Nagle widzisz całą swoją głupotę i złe czyny wyrządzone w życiu innym, czyny do których wcześniej nie przywiązywałeś uwagi i musisz z tym bez żadnych szans na przebaczenie istnieć już na zawsze.
Gotujący się kocioł to przy tym rzeczywiście pikuś.
Nie śmiej się więc z piekła. Żadnym zimnym piwem tego bólu sumienia nie zagłuszysz.
I skoro chcesz uchodzić za inteligentnego to myśl o sprawach poważnych poważnie, a nie jak przedszkolak, któremu się wydaje, że wyrósł z piekła. Jest raczej odwrotnie - jeszcze nie dorosłeś do rozumienia piekła i tak naprawdę dalej ci się z gotującym kotłem kojarzy. Dlatego się śmiejesz, bo z kotła trzeba się śmiać, ale nad piekłem trzeba się mocno zastanowić.

Większych pierd*ł nie czytałem.

Wywody godne "ciemnego luda":
- "istnieć już na zawsze." - co to za pseudo_filozoficzne określenie, jak można istnieć "nie na zawsze"?
- "nie dorosłeś do rozumienia piekła" - kieruje się wiedzą, zamiast "wiarą".

"Wyspa Ślepców" Autor: Piotr Krysiak - "bohater" twojej .... pewnie do piekła nie trafi?

Ps. falco, poparz, jaka czeka cię przyszłość - "musisz żyć już całą wieczność". Żadnego minimalizmu typu: " Sto lat, sto lat, sto lat, Sto lat niechaj żyje nam.
Wszyscy umrą a ty będziesz - musiał - żyć "wiecznie". Żadne choroby już ci nie straszne. Cieszysz się, "wieczny_falco"?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza