~~Zielonobrunatna Bazylia napisał(a): Panna!
Nie próbuj leczyć swoich kompleksów moim kosztem. Nie masz ŻADNYCH podstaw do podejrzewania mnie o indoktrynację. Na swoją wiedzę pracowałem ciężko latami.
...
Bazylu kompleksy to ja miałem trzydzieści lat temu i nie podejrzewam Cię o indoktrynację , i nawet nie sugeruję , że próbujesz :D Tym bardziej , że głupia Panna pozbawiona Twej ciężko zapracowanej wiedzy jest zwyczajnie nie podatna :D Ale to przecież Ty bój toczysz srogi z głupią Papugą , o to co lepsze cholera , czy dżuma , PIS czy PO , jeśli już o lemingozie rozmawiamy :)
...
Co możemy wiedzieć o Chrystusie?
...
To jest dobre pytanie :) Otóż Twoja argumentacja jest znana i powszechna , z tym , że ja się z tym nie zgadzam. KK uzurpuje sobie prawa do autorytetu o roli , życiu i śmierci Jezusa , jak żydobanksterka uzurpuje sobie prawo do produkcji fiducjarnego pieniądza w Społeczeństwie Obywatelskim. Przegięcie pały i w jednym i drugim przypadku. Powiedz mi dlaczego ewangeliści Nowego Testamentu nie wspominają o losach Jezusa od rozmowy z faryzeuszami do spotkania z Świętym Janem ? Sądzisz , że klepanie tych samych tekstów z Nowego Testamentu , jak mantre , przez dziesiąt lat to zdobywanie wiedzy i rozwój duchowości ? No to gratuluję rozwoju , przynajmniej wiedzy :D
...
To co wyplatasz o Jezusie nie ma ŻADNYCH podstaw - to są urojenia czyjeś (a ty powtarzasz?), albo twoje własne!
Kują konia, a żaba - Panna nogę podkłada "nauczając" o Jezusie jakieś duby smolone!
Nie mamy bazy do jakiejkolwiek poważnej merytorycznej dyskusji - o niczyich urojeniach dyskutować nie zamierzam!
Nie zamierzasz dyskutować Bazylu ... hm ... sie mówi co innego , sie robi co innego :D
Ale dobra , nie mi , powiedz Innym co wiesz o pierwszym Soborze , kiedy to Konstantyn Wielki ustalił ostateczną wersję Pisma Świętego . Głupia Panna swoje wie , to i Ty się pochwal.
Miłego dnia Bazylu :)