Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Co z poparciem dla PiS?

~~Brązowopłowa Glicynia niezalogowany
24 listopada 2018r. o 16:33
podwyżki prądu - wina pisu

"Energetyka wiatrowa, która rozwijała się bardzo szybko w Polsce, została doprowadzona do upadłości za pomocą ustawy odległościowej.
Rząd pis wprowadził przepisy, według której elektrownie wiatrowe można budować w odległości nie mniejszej niż 2km od zabudować ludzkich. W efekcie, ze względu na stopień urbanizacji Polski, nadaje się dziś do tego 2% powierzchni Polski"
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
24 listopada 2018r. o 20:24
gdzie by człowiek nie chciał coś poczytać tam wszędzie coś o pislamistach i ich kłamstwach
np. tu ...

''22 listopada grupa działaczy Obywateli RP wysłała listy do radnych Hrubieszowa i Tomaszowa Lubelskiego domagając się zmiany patronów miejscowych ulic, honorujących osoby, które były dowódcami akcji przeciwko cywilnym obywatelom Rzeczypospolitej w marcu 1944 r., w tym masakry w Sahryniu.

W Hrubieszowie jest to ulica dowódcy lokalnego oddziału Batalionów Chłopskich Stanisława Basaja „Rysia”, zaś w Tomaszowie Lubelskim – kapitana Armii Krajowej Zenona Jachymka „Wiktora”.

W liście czytamy: „Honorowanie w przestrzeni publicznej osób odpowiedzialnych za przestępstwa na ukraińskiej ludności cywilnej, w dodatku w miastach, położonych przy przejściach granicznych z Ukrainą, uderza w godność ludzi pogranicza, przede wszystkim obywateli RP pochodzenia ukraińskiego, a także w rozwój dobrosąsiedzkich relacji Polski z Ukrainą”.''

a władzunia wszędzie pierdzieli bzdety o tym jak to te oddziały dzielnie walczyły a to z bandami UPA a to z kolaborantami...
tymczasem prawda jest nie bardzo po myśli Isakowiczów ...

pis to dzisiaj kolos na glinianych nogach już niezle wykruszonych ...hahahaha

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~Kremowa Bakopa niezalogowany
24 listopada 2018r. o 21:27
falco napisał(a): gdzie by człowiek nie chciał coś poczytać tam wszędzie coś o pislamistach i ich kłamstwach
np. tu ...

''22 listopada grupa działaczy Obywateli RP wysłała listy do radnych Hrubieszowa i Tomaszowa Lubelskiego domagając się zmiany patronów miejscowych ulic, honorujących osoby, które były dowódcami akcji przeciwko cywilnym obywatelom Rzeczypospolitej w marcu 1944 r., w tym masakry w Sahryniu.

W Hrubieszowie jest to ulica dowódcy lokalnego oddziału Batalionów Chłopskich Stanisława Basaja „Rysia”, zaś w Tomaszowie Lubelskim – kapitana Armii Krajowej Zenona Jachymka „Wiktora”.

W liście czytamy: „Honorowanie w przestrzeni publicznej osób odpowiedzialnych za przestępstwa na ukraińskiej ludności cywilnej, w dodatku w miastach, położonych przy przejściach granicznych z Ukrainą, uderza w godność ludzi pogranicza, przede wszystkim obywateli RP pochodzenia ukraińskiego, a także w rozwój dobrosąsiedzkich relacji Polski z Ukrainą”.''

a władzunia wszędzie pierdzieli bzdety o tym jak to te oddziały dzielnie walczyły a to z bandami UPA a to z kolaborantami...
tymczasem prawda jest nie bardzo po myśli Isakowiczów ...

pis to dzisiaj kolos na glinianych nogach już niezle wykruszonych ...hahahaha

Falco, widzimy taki obraz poski dlatego, że 98% kapitału mediów jest w rękach zagranicznych (głównie niemieckich).
Podczas zaborów było lepiej, bo chociaż byłamoderacja, to większość prasy była w rękach polskich. I było wiadomo, kto jest kim. Wiadomości choć były cenzurowane, to informacje i poglądy były przemycane, tak jak robiły to kabarety w czasach PRL-u.Co ciekawe, w Niemczech (większość mediów w Polsce jest w ich rękach) jest prawo zabraniające, by obcy kapitał był właścicielem niemieckich mediów. Sprytnie. Mając taka przewagę, obce państwa mogą nam do woli paplać bzdury, tworzyć nasz światopogląd i odpowiednio ukierunkowywać. Z 6 928 000 wydań prasy (pomijając dzienniki ogólnopolskie) 6 764 000 należy do właścicieli zagranicznych, a do polskich zaledwie 164 000.To daje prawie 98% kapitału zagranicznego, a w polskim posiadaniu zaledwie 2% kapitału polskiego, w przeliczeniu na ilość wydań. Należy, również pamiętać, że nawet tzw. polskie media, maja często bardzo mętne powiązania i trudno jasno i jednoznacznie powiedzieć kto jest ich prawdziwym właścicielem.
Podaj kraj w europie który pozwolił sobie na takie rozwiązania ??

Zastosowana autokorekta

24 listopada 2018r. o 21:30
ciekawostka : http://i0.wp.com/ohsisi.pl/wp-content/uploads/2016/01/Niemieckie-firmy-i-media-w-Polsce.jpg
2900
#falco nieaktywny
24 listopada 2018r. o 21:40
bakopa :)
czujesz się winny za taki stan rzeczy?
sprzedałeś jakąś polską gazetę czy tygodnik Niemcom czy Francuzom?
ja nie ...
kiedy czytam kogoś tam kto ''zarzuca'' mi obecność np. na Onecie a sam za kilka postów wkleja coś z Interii to nie wie czy śmiać się z niego czy nad nim płakać ...;)

nie my wysprzedaliśmy wszystko co miało jakąś wartość i było polskie ;)
mam tu czytać jakieś ''niezależne''?
przecież one są takie tylko z nazwy a ich ''zależność '' az bije po oczach ...:]

mam się może kierować słowami filmowego klasyka -''może i on wróg -ale swój ''
to nie mój styl ...;)

24 listopada 2018r. o 21:58
Generalnie chodzi o to, że wróg jest ten sam, zmieniły się jedynie metody walki. Joseph Goebbels Odegrał znaczącą rolę w upowszechnianiu ideologii nazistowskiej oraz tworzeniu i umacnianiu państwa totalitarnego poprzez prowokacje, kłamstwa, parady i starannie wyreżyserowane wiece. Dzisiejsza polityka i tworzenie światopoglądu wiele się nie zmieniły. Przykre jest to, że na terenie Polski światopogląd kreują Niemcy. Już raz to robiły i wszyscy wiemy do czego to doprowadziło.
2900
#falco nieaktywny
24 listopada 2018r. o 22:12
masz rację tylko ...
to jednak nie Niemcy ustawą upamiętniły naszych POLSKICH kolaborantów z niemieckim okupantem ...
a to już są nam bliskie ,bardzo bliskie czasy ...

w jakiej polskojęzycznej prasie pisano o tym całą prawdę ?
i tu jest ''pies pogrzebany''
wracamy więc do punktu wyjścia...
nie moge czytać ''Faktów i Mitów'' bo to Kotliński i ''ataki na wiarę ''
nie mogę czytać ''Nie'' bo to Urban i ''komuch''
nie dla ''Wyborczej'' bo to Michnik i ''zdrajca''
nie dla Newsweeka'' bo to Lis i ''propagandzista''
mam wymieniać dalej ?

więc co pozostaje?
pudelki i życie na gorąco ? :]

więc cieszę się że wymyślono internet bo czytam co chcę i kiedy chcę ...
zarówno ziemkiewicze ,sakowicze i inne michniki nie mają na to wpływu :]
co byśmy mieli gdyby nam dzisiaj zabrano anteny SAT?
tubę propagandową kurskiego ?

na szczęście dzisiaj mamy to co mamy i jeszcze nam nie odebrano możliwości co czytamy i co oglądamy ...;)

24 listopada 2018r. o 22:28
falco, są momenty, że brzydzę się twoimi wypowiedziami ale są również takie, że zadziwiasz mnie trzeźwością umysłu. W gruncie rzeczy stanowimy dwa rożne bieguny. Podejrzewam, że jesteś jednym z tworzących ... i dzięki temu masz nienaganny przegląd sytuacji. Dedykuję ci piosenkę Jacka Kaczmarskiego, Gnitowskiego i Łapińskiego i mam nadzieję, że wysłuchasz jej przekazu :

Zastosowana autokorekta

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza