Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Solidarność -- droga do rozkładu

2161
#fobiak nieaktywny
5 stycznia 2020r. o 15:27
~~Złocista Irezyna napisał(a):

co wdowom po żołnierzach z Iraku?....pośmiertne ordery mają im zastąpić mężów?
zdjęcia nie zastąpią dzieciom ojców...

nie martw sie o wdowy, od przyszlego roku medale maja byc w formie wibratorow
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Szarobury Eukomis niezalogowany
5 stycznia 2020r. o 15:32
fobiak napisał(a):

Fobi chyba pomyliłeś wątki. Tu nie ma wdów.
2161
#fobiak nieaktywny
5 stycznia 2020r. o 15:35
~~Szarobury Eukomis napisał(a):
fobiak napisał(a):

Fobi chyba pomyliłeś wątki. Tu nie ma wdów.

a to to co?
"co wdowom po żołnierzach z Iraku?....pośmiertne ordery mają im zastąpić mężów?"
~~Złocista Irezyna niezalogowany
5 stycznia 2020r. o 16:04
a może to?
dlaczego mam wierzyć w to co pisze ''opozycjonista'' a nie w to?

przecież to zgodne z moim poglądem ...
tak właśnie widziałem wszelkie ''s'' i inne AWS-y bis ...;)

Lech Wałęsa
W piątek

Prawda się obroni !

Inaczej widzę , inaczej określam, inaczej oceniam i nazywam wiele zdarzeń historycznych przez pryzmat moich doświadczeń, wiedzy, a także czasu, który upłynął . Przekonajcie mnie , mój punkt widzenia jest taki;
Zacznijmy od określenia śp. K. Morawieckiego - ,,Zdrajcą”. I dlaczego mam za to słowo prawdy być sądzony. Komuniści wprowadzają stan wojenny 13-12-1981r. , którego celem było ujarzmienie, złamanie, zlikwidowanie Solidarność, ruchu, ludzi i struktur , a także celu który jej przyświecał - odzyskania niepodległości, wolnej Polski ! . Zostałem aresztowany i natychmiast przewieziony do Warszawy . Przez dwa miesiące próbowano mnie wszelkimi możliwymi sposobami przekonać, złamać, pokonać, zwerbować, a w końcu próbować nawet przekupić . Do tego celu używano różnych metod i środków, przywożono nawet różne osoby, które miały wpływać na moją decyzję .
Panie Cenckiewicz ! warto to opisać dopóki żyją świadkowie. Teraz opowiadacie o strachu , tchórzostwie i chcecie przypisywać te cechy mojej osobie. Więc odpowiadam , kiedy przyjechał premier Rakowski odmówiłem spotkania z nim polecając strażnikom pilnującym mnie by mu przekazali, że kazałem im zrzucić go ze schodów za co zawieszono ich w pracy na 6 miesięcy. Moja postawa i zachowanie spowodowało że dopiero po dwóch miesiącach, niepokonany ! - zostałem pisemnie poinformowany, z tą datą, o internowaniu . W tym czasie komuniści wszelkimi sposobami chcieli nas rozbić, podzielić.

czyżby tu chodziło o ''karierę''? ;)

śp. Kornel Morawiecki i inni organizują rozbicie, pogłębienie chaosu i dezorientację społeczeństwa przez założenie nowej organizacji pod nazwą Solidarność Wałcząca. Nie podnosiliśmy tego zdarzenia, zlekceważyliśmy ten fakt wiedząc ze Ci nieudacznicy nie są w stanie za wiele zaszkodzić. Kiedy siedzą cicho, ok ale jeśli chcą grać bohaterów, no to proszę fakty i prawdziwe dowody .
A więc co jest zdradą ? czy to nie jest zdrada ?, według mnie właśnie takie postępowanie nią jest.
~~Brunatna Iglica niezalogowany
5 stycznia 2020r. o 17:49
Ja przez tą waszą solidarność pół roku dłużej byłem w LWP.
~~Bladoniebieski Przypołudnik niezalogowany
5 stycznia 2020r. o 18:00
masz zaliczone jako staż do emerytury
~~Brunatna Iglica niezalogowany
5 stycznia 2020r. o 18:03
~~Bladoniebieski Przypołudnik napisał(a): masz zaliczone jako staż do emerytury

Wcale mi to niepotrzebne bo to były lata nieskładkowe z tego tytułu emerytura mi nie wzrośnie .

~~Szarobury Eukomis niezalogowany
5 stycznia 2020r. o 19:13
~~Brunatna Iglica napisał(a): Ja przez tą waszą solidarność pół roku dłużej byłem w LWP.

To powód do dumy czy zmartwienia .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza