Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PiS - jako stan umysłu

~~Szarobury Czarny niezalogowany
5 marca 2025r. o 12:59
~~Gienek napisał(a): Nigdy nie żyłem w dostatku ale żyje mi się dobrze. Na chleb nie brakuje, na wyprawkę i jedzenie dla dzieci mam i to mi wystarczy. Zdecydowanie wolę życie w UE niż bez UE, jestem wyborcą KO i uważam, że Tusk i Sikorski to najlepsi politycy w tym kraju.

100 % racja !
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kupiłem nick niezalogowany
5 marca 2025r. o 13:10
~~Szarobury Czarny napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Gienek napisał(a): Nigdy nie żyłem w dostatku ale żyje mi się dobrze. Na chleb nie brakuje, na wyprawkę i jedzenie dla dzieci mam i to mi wystarczy. Zdecydowanie wolę życie w UE niż bez UE, jestem wyborcą KO i uważam, że Tusk i Sikorski to najlepsi politycy w tym kraju.

100 % racja !

Tylko chciałbym zauważyć że to Sikorski z Tuskiem chcieli oddać pół polski Rosjanom wrazie jakby wybuchła wojna.

Piszesz i nie wiesz co piszesz.
~~Ciemnozielona Krokosmia niezalogowany
5 marca 2025r. o 13:19
Tusk już dawno dogadał się z Putinem ,za gaz łupkowy.
~~Gienek niezalogowany
5 marca 2025r. o 13:20
Odpowiadasz i nie wiesz co odpowiadasz. Za dużo kaczyzmu, za dużo TV pis...ale chętnie przyjmę twoje argumenty i dowody na te brednie, czekam z niecierpliwością.
A wrak Tupolewa, pisiaczki już sprowadziły ?
~~Zbrodnie wojenne niezalogowany
5 marca 2025r. o 15:03
Trump zachowuje się tak jakby nie było Buczy, Iziuma, Irpienia i bombardowania szpitali i cywilòw, mordowania kobiet i dzieci, mordowania jeńcòw. Ci ktòrzy popierają trampa będą uciekać przed Putinem.
~~Rezedowa Robinia niezalogowany
5 marca 2025r. o 16:07
~~Kupiłem nick napisał(a):
Gienku weź mi proszę odpisz dlaczego myślisz że Polska źle by żyła z gospodarzem Rosji , jeżeli była by neutralna do wojny na Ukrainie. Mianowicie ,nie wpuściła by tyle Ukraińców
Nie dała tyle uzbrojenia
Nie wydała tylu miliony zł lub € na wojnę na Ukrainie. Zauważ że Amerykanie od konfliktów zbrojnych tez mają dłonie usmarowane krwią.
Afganistan
Irak.

Gdyby Polska była jak mówisz " NEUTRALNA " to była by biedna a nawet biedniejsza od Białorusi. Bo bogacenie się to sprzedawanie towarów lub usług na zewnątrz. Polska bez Unijnych dotacji była by PRL owską dziadownią. To nie Szwajcaria mająca zasoby walut i złota w lokatach z całego świata. / Hitler ich nie ruszał bo wymieniał zrabowane złoto na franki a za franki kupował surowce do prowadzenia wojny / ani Norwegia która ma największy na świecie zapas walut 7,7 biliona € . Polska była zacofana , biedna , z prymitywnym przemysłem , bez dróg , Naszym atutem przez jakiś czas był węgiel. Ale czasy się zmieniły i my dzisiaj sami u siebie do jego wydobycia dopłacamy rocznie 10 miliardów zł.
Jeśli naszym sojusznikiem gospodarczym była by Rosja to masz przykład niedaleki. Takim cichym sojusznikiem jest Białoruś.
Czy twoim zdaniem Białoruś jest samodzielnym neutralnym państwem ? Z kim handluje , jak żyją jego obywatele. Dlaczego od ich granicy dzieje się tyle problemów. Skoro tam tak dobrze to dlaczego my musimy na granicy budować takie zasieki.
Wobec tego Polska nie przyjęła by Ukraińców ale miała by tu ruskich . A granica z Rosją była by od Litwy p Słowację.
22745
oprych
5 marca 2025r. o 17:40
Kurde, mam plan. Będę wkurzał sąsiada, obgadywał go w całej okolicy. Powiem innym sąsiadom żeby z nim nie handlowali i ogólnie nie gadali z nim....

..... Kuźwa!!!!!!!;! Skandal!!!!
Sąsiad mi psie bobki na podwórko wrzuca!!!!!
DLACZEGO????
PYTAM DLACZEGO???????
~~janusz z poddasza niezalogowany
5 marca 2025r. o 17:42
~~Rezedowa Robinia napisał(a): Polska była zacofana , biedna , z prymitywnym przemysłem , bez dróg

To wina solidaruchów , którzy roztrwonili bogactwo , które wypracowali komunisci.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.