Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Nowy ład w/g PiS

~~biała niezalogowany
4 stycznia 2022r. o 22:26
~~Donek napisał(a): Program wpadł mi do muszli i spłynął w szaleńczym nurcie.
I bardzo dobrze.:)

Dziękuję bardzo

Pamiętam jeden z punktów ;dosyć pyerdolenia emerytek na leśnych parkingach .Więc módl się aby naczelnik rządził jak najdłużej.Masz wtedy co jeść.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Anty_pis_dzielec niezalogowany
4 stycznia 2022r. o 22:30
Gaz drożej od 52% do 800%.
Prad od 34% i więcej.
Inflacja 10%.

... a pis_dzielce przy krec ... jeszcze pesje i emerytury podatkami.

"Dostałam mniej około 200 złotych", "Ja również 250 zł mniej w jednej i drugiej placówce" – brzmią kolejne głosy. Pojawiły się także podwyżki, lecz są to bardzo małe kwoty. "Prawie 3 zł więcej niż w styczniu 2021 i 48 zł więcej niż w grudniu 2021. Zwariować można" – wyznaje inny nauczyciel. Mniejszych wypłat mogą spodziewać się także emeryci oraz pięlęgniarki."

Zastosowana autokorekta

~~Anty_pis_dzielec niezalogowany
4 stycznia 2022r. o 22:44
"Policjanci alarmują, że od nowego roku w związku z wejściem w życie Polskiego Ładu zmalały również ich pensje.

Jednak rząd obiecał im wypłacenie rekompensat.

– Wyrównania zrobimy tak, żeby nie było takiego poczucia, że Polski Ład kogoś krzywdzi – zapowiedział Maciej Wąsik z MSWiA."

W jakim 'ustroju' szeregowy policjant zarabia więcej od nauczyciela?
~~Jasnoróżowy Sit niezalogowany
4 stycznia 2022r. o 23:08
~~Uzia burek napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Miedziany Dąb napisał(a): ~~xzz napisał(a): ~~XYZ napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): ja myślę że nie trzeba będzie czekać do 23...;D

Napisz Morus co ty masz za interes w podgrzewaniu atmosfery która w znikomym stopniu
może tobie zmienić życie ???
Jesteś nakręcony jak małolat , jednak powinno być twardą ręką prowadzone każde
stado , zwłaszcza Polacy , spójrz jaką rozpy@rduchę zafundowali Amerykanie Irakijczykom
Nie zauważyłeś / a może nawet nie chcesz zauważyć pisząc wszelakie bzdury by zaistnieć
wśród dzisiejszej młodzieży , to już nie prawdziwki i każdy kit możesz im sprzedać .
Napiszę tylko jedno Morus i inni anty , pokażcie że macie jeszcze y@y@ i od jutra bez
kozery śmigacie na zakaźny bez maseczek i zabezpieczeń pomagacie humanitarnie
podając basenik , kaczkę …………D
A może to jednak jest inaczej cykor odebrał wam rozum.

Czy ty wiesz co piszesz a kto go wpuści na zakaźny i to jeszcze bez maseczki ,ja na dole w rejestracji miałemmaseczkę pod nosem to rejestratorka mnie pogoniła .

Jestem z tego rocznika który wie co oznacza mężczyzna /prawdziwek z y@y@mi i zasadami.
A nie ci@ty forumowe piszą by zaistnieć klepiąc się zarazem samemu po plecach jak Morus.
Albo jestem kozak stojąc przy swoim że nie ma Covid 19 śmigam z pomocą na zakaźny ,
Urujesz to pokaż jaki kozak jesteś , klawiatura cierpliwa każde stuknięcie przyjmuje
A w realu kita podwinięta ………D
I panie prokuratorze a ten Śp.Piotr mnie obraził:):)
Za moich czasów wychodziłeś na solo i albo ty , albo on .
Kichawa rozbita , witka podana i po sprawie.

Znalazł się wiraszka ,pół hu..a pół ptaszka ,takich jak ty w moich czasach glanowano .

A od kiedy to Frayerzyny glanować pozwolenie dostawały ,
Mogłeś na Dzbanie szamać to fakt………D
~~felek niezalogowany
4 stycznia 2022r. o 23:32
Polski nieład, z grubsza zapoznałem. Bandytyzm w biały dzień, dalsze niszczenie uczciwie pracujących, emerytów, rozliczających się małżonków oraz dodatkowo pracujących. Nierząd zadbał o leni, nierobów, dalszy program byczki +. Coraz więcej będzie pracowników z za wschodniej granicy.
~~Karminowa Runianka niezalogowany
5 stycznia 2022r. o 0:28
Emeryci do 5.000 zł brutto wychodzą na +, no chyba że to nie są uczciwi emeryci ;)
~~Karminowa Runianka niezalogowany
5 stycznia 2022r. o 0:34
Przy 5000 zł emerytura na rękę skurczy się o 7 zł miesięcznie – wynika z wyliczeń ZUS.

https://www.fakt.pl/pieniadze/polski-lad-w-emeryturach-zus-pokazuje-faktowi-jak-zmieni-od-stycznia-wyplaty-tabela/t5n4hhg
~~Hujnia pis niezalogowany
5 stycznia 2022r. o 1:39
Jebać mafię pis i milicję co łamie prawo i kości
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza