Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wolność wypowiedzi jest dzisiaj naprawdę bardzo ważna, hejterów ignorujmy!
~~skorn niezalogowany
26 maja 2022r. o 10:19
~~Pinochet napisał(a): Panie Marcinie i Panie Kazimierzu.......... rzadko kasujecie wpisy.nawet te ,w których internauci atakują redakcję bolca.

Łaskawe pany ,jaja sobie robisz ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~PIS-PO-PRL niezalogowany
26 maja 2022r. o 10:19
~~Horus napisał(a): często nie zgadzam się z tym czy owym co do forum ....
w dwóch przypadkach nie zgadzam się co do zmian jakie wprowadzono na portalu ...

ale ten artykuł z wyjaśnieniami admina trafia do mnie w całości i w całości go popieram...

nie chciało mi się logować ale to ja Horus ...;D

Może cię wylogowało ? :D
1
emem
26 maja 2022r. o 10:22
~~Ciemnokasztanowa Śliwa napisał(a): Redaktorowi chodzi o krytykowanie osoby, czy jego działań? Bo ja przytoczyłem cytat z artykułu, do którego się odniosłem i który został w odpowiedzi powyżej usunięty. Świetnie działa u was tamoderacja i przekręcenie wypowiedzi innych komentujących, byleby tylko Wasze było na wierzchu.

W odpowiedzi cytuję fragment, do którego się odnoszę. Twoja wypowiedź powyżej pozostała bez zmian. Sugeruję więc jednak ważyć słowa zanim się coś komu zarzuci.

~~Ciemnokasztanowa Śliwa napisał(a): I ewidentnie chodzi w tym zdaniu o przyzwolenie na krytykowanie zmarłych.

Warto jednak przeczytać cały tekst a nie pojedyncze zdania.
Osobiście uważam (choć nie wymagam, aby każdy się ze mną zgadzał), że Zmarłego i jego postępowanie można oceniać po jego śmierci - szczególnie, gdy dana osoba realizowała działalność publiczną. Śmierć takiej osoby, szczególnie nagła, nie zamyka tematu, nie powoduje, że ta jej działalność i zrealizowane (i niezrealizowane) tematy nagle znikają.
Dla wierzących śmierć nie jest końcem, jest dopiero początkiem - więc tym bardziej nie ma potrzeby zamykania tematów.

Pozdrawiam,
Marcin Marczewski

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~~Horus niezalogowany
26 maja 2022r. o 10:22
jeśli to było skierowane do mnie to odpowiem krótko...
kompletna bzdura...
wiem czym jest wolność słowa i widzę różnice pomiędzy nią a chamstwem...

gdyby nie braki kadrowe ale i odpowiednia osoba na pozycji moderatora tu funkcjonowała , niejeden by tu inaczej ''zapiał'' :D
ale drugą stroną tego ''medalu'' -tą ciemniejszą - jest i to że taka ''atmosfera'' napędza kolejne kliknięcia ...

krytyka czy to żyjącego czy to zmarłego jest dopuszczalna o ile opiera się ona na faktach i nie jest robiona w sposób chamski czyli w słowach ogólnie uznanymi za wulgaryzm ...
~~Paulina niezalogowany
26 maja 2022r. o 10:28
Nieprawda - na hejt należy reagować a nie go ignorować, w przeciwnym razie - będzie on eskalował. Lepiej jest po prostu wiedzieć, jak to zrobić, a nie zasłaniać się "wolnością słowa". Są pewne granice, których się nie przekracza. Czy chcielibyście, aby w imię wolności słowa ktoś bez końca obrażał Was lub bliskich po śmierci? To niedorzeczne. Mieszacie 2 różne wątki, bo nie chcecie wziąć odpowiedzialności za to, jakie szambo słowne wybiło pod Waszymi publikacjami.

Pomyślcie o rodzinie zmarłego - czy jej nie należy się cisza i spokój na to, aby przeżyć żałobę? Czy tak trudno jest to pojąć? Wszystkie szanujące się PROFESJONALNE serwisy wstrzymują komentowanie, kiedy pojawia się nienawiść i hejt. Brakiem reakcji sami pokazaliście, że jesteście dokładnie takimi samymi hejterami, jak te buraki będące autorami tych komentarzy.
1
emem
26 maja 2022r. o 10:43
~~Paulina napisał(a): Nieprawda - na hejt należy reagować a nie go ignorować, w przeciwnym razie

Ignorowanie jest jedną z metod reakcji. My tak robimy w stosunku do naszej konkurencji, która co jakiś czas na nas pomyje. Efekt? Sami się kiszą we własnym sosie :)

~~Paulina napisał(a): Mieszacie 2 różne wątki, bo nie chcecie wziąć odpowiedzialności za to, jakie szambo słowne wybiło pod Waszymi publikacjami.

Myli Pani, Pani Paulino, hejt z krytyką. Rzeczywiście pojawiło się pod publikacjami kilka chamskich postów z wulgaryzmami - takie oczywiście były i są usuwane. I co do tego nie ma żadnej dyskusji.
Natomiast te wypowiedzi, które w sposób kulturalny oceniają działalność publiczną danej osoby - nie ma powodów do ich usuwania. Samo to, że taki komentarz nie podoba się jakiemuś obecnemu czy przyszłemu radnemu czy innemu decydentowi nie jest powodem do tego, aby takie głosy usuwać.

Pozdrawiam!
Marcin

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
~~Tony Halik niezalogowany
26 maja 2022r. o 10:48
Z moich obserwacji wynika ze najbardziej narzekają na hejt ci którym w życiu nie wychodzi.
A wystarczyłoby : umyć głowę, zrobić coś z włosami, pójść do logopedy by popracować nad tonem i znaleźć sobie faceta lub kobietę
~~Kasztanowata Portulaka niezalogowany
26 maja 2022r. o 10:58
Każdy ma prawo się wypowiedzieć jak chce. Ale to osoba wypowiadająca odpowiada za to co pisze i jak komuś się to nie podoba bo czuje się obrażony to istnieje taka instytucja jak policja gdzie można takie rzeczy zgłaszać! Proste?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Gerresheimer zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza