Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Lex Tusk

~~Jurko61 niezalogowany
30 sierpnia 2023r. o 16:16
~~Czerwonobrunatny Winobluszcz napisał(a): ~Jurko61 niezalogowany
2 godz. 52 min. temu
Jestem za by puszczać nawet bez skarpet tych co pchają się do koryta , są dorośli wiedza co poczynają wiec i odpowiedzialność powinna być adekwatna ….
a może się mylę …??

no nie mylisz się ale co z tego wynika?
masz w końcu jakieś nazwiska tych co to pchają się do koryta? ;D
odpowiedz bo i ja będę miał do ciebie pytanie po którym jak zwykle umkniesz...;D

teraz popatrzę w tivi oczekując na meczyk...

A kiedy to ja umykam Janusz z tak poważnego forum dyskusyjnego …;)
Jest wiele innych ciekawych zajęć ,
tu wpadam od czasu do czasu pokibicować
Inne Jurki wykonują za mnie robotę ..;;;)))

Sam wiesz jakie nazwiska pchają się do koryta
lub po immunitet ….
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~normalny i przyzwoity jak Tusk niezalogowany
30 sierpnia 2023r. o 16:23
- Że Qń ma zarzuty?
- U nas zarzuty to atuty!!!
14240
M21W2
30 sierpnia 2023r. o 17:04
Tego szamani z TVN nie powiedzą ;

"Polski dług publiczny, liczony według metodologii ESA2010, na koniec I kwartału 2023 r. wyniósł 48,1 proc. PKB wobec 49,1 proc. PKB w IV kw. 2022 r. i wobec 51,9 proc. PKB w I kw. 2022 r. - podał Eurostat. "
https://forsal.pl/gospodarka/finanse-publiczne/artykuly/8875100,polski-dlug-publiczny-spada-jak-wypadamy-na-tle-euro.html

A jak było jak Tusk emigrował z Polski .

" W październiku ówczesny wicepremier i minister finansów Jacek Rostowski szacował, że dług w tym ujęciu wzrośnie w 2013 r. do niemal 58 proc. PKB z 55,6 proc. w 2012 r. Eurostat podał wówczas, że zadłużenie sektora rządowego i samorządowego Polski wzrosło do 58,3 proc. PKB na koniec II kw. 2013 r. wobec 57,3 proc. PKB kwartał wcześniej."
https://forsal.pl/artykuly/768169,polski-dlug-publiczny-wyniosl-na-koniec-2013-roku-ponizej-58-proc-pkb.html
~~Czerwonobrunatny Winobluszcz niezalogowany
30 sierpnia 2023r. o 17:20
wszystko na dobrej drodze...''zabojadki'' kopią w dupinki ''kebabki'' ;D
ale ...Jurek to nie ja a ty zacząłeś o tych co pchają się do koryta więc nie podając tych nazwisk po prostu zmykasz przed odpowiedzią bo się boisz że musiałbyś uderzyć bezpośrednio w swoich ...;D
po drugie- Lucjan nie kopiuj tekstów Eurostatu bo wolałbym byś robił to swoimi słowami ...;D

potrafisz?
ponownie zarzucasz mi tu kłamstwo a przecież i zadłużenie Polski jest ogólnie dostępne w sieci jak i obliczenia tego ile ty ,twoje wnuki i ja mamy zadłużenia...
więc myśl chłopie co piszesz a nie dajesz się ponosić emocjom ...;D
wracam do meczyku po którym wrócę a ty masz czas na odszukanie info o długu...

tyle i tyle a nie PKB to czy tamto...;D
tak swoimi słowami ...o ile potrafisz...

~~Gietty niezalogowany
30 sierpnia 2023r. o 18:05
Janusz.
30 sierpnia 2023r. o 18:38
sie gra siem ,sie ma siem...;D
jeszcze Kempa i Grazer wygrają swój mecz i drugi kupon do odbioru...;D

a tu cisza...;D
więc i ja coś poszukam ,coś skopiuję by Lucjan coś zrozumiał...;D
chwila...
~~Trudno nadążyć niezalogowany
30 sierpnia 2023r. o 18:48
Warszawa zalana, a prezydent na Campusie.
Buduje z Tuskiem nową Polskę
Trudno nadążyć
30 sierpnia 2023r. o 18:54
''Tak według rachunków Ministerstwa Finansów prezentują się dane o polskim zadłużeniu po I kwartale 2023 r.:

Państwowy Dług Publiczny (PDP), czyli dług liczony polską metodą, wyniósł 1 bln 209 mld 798 mln zł, co oznacza wzrost o 192,7 mln zł (+0,02 proc.) w ujęciu kwartał do kwartału. Relacja PDP do PKB na koniec I kwartału 2023 r. wyniosła 38 proc. (spadek w porównaniu z końcem poprzedniego roku o 1,3 pp.);
Dług sektora instytucji rządowych i samorządowych (EDP), czyli dług liczony metodą unijną, wyniósł 1 bln 531 mld 780,5 mln zł, co oznaczało wzrost o 19 mld 546,1 mln zł (+1,3 proc.) w porównaniu z końcem 2022 r. Relacja długu EDP do PKB wyniosła 48,1 proc., co oznaczało spadek w porównaniu z końcem poprzedniego roku o 1 pp.''

rozumiesz to Lucjan?...liczony polską metodą! ;D
więc nie ściemniaj tu chłopie że cokolwiek kumasz z tych PDP czy EPD ...;D

czy publikacje tego ile statystyczny Polak ma ''długu'' według tego państwa to tez kłamstwa?
chłopie...tez mu jesteś winien 40 tyś. czy chcesz tego czy nie ...
czy ty doprowadziłeś do tego długu?...może ja?
nie ...ale poprzez złodziejstwo i chybione ''inwestycje'' i ''programy'' to twoi , ci których popierasz mimo wszystko to Polacy a więc i ty , ja i miliony Polaków będą mieli drenowane kieszenie...

fajnie ci z tym? ;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza