Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Lex Tusk

~~Milioner Donald TUSK niezalogowany
10 września 2023r. o 22:27
Kopa w Dupe dostaną ubeki . W STS już 36,2 %na WIĘCEJ na PIS . A było tydzień temu 34%
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ognisty Tojad niezalogowany
10 września 2023r. o 22:52
na razie kopa to dostali kopacze w gałę ...;D
jaki kraj taka ''kadra'' ...;D

ta ''kadra narodowa'' przypomina mi stan ''narodowych ławeczek'' po pierwszym deszczyku...;D
~~Jurko61 niezalogowany
10 września 2023r. o 23:56
Jurko ...chcę ci jednak przypomnieć że to co popierasz skłóciło i ciebie i twojego brata z tym drugim ...powiedz mi czy jakakolwiek partia jest tego warta?
a któż to takie anegdoty opowiada o skłóceniu …?
przez popieranie innej partii …?
i to właśnie jest twoje podejście do tematów …
Psa nie posiadam …;)
czy ty naprawdę wierzysz Janusz iż PiS to przestępcy …??

~~Jurko61 niezalogowany
11 września 2023r. o 0:19
bo ja np. nie rozumiem że zarówno ty jak i Lucjan raczej nie wracacie do czyichś tam postów (pomijam tu posty Jurka 61 :D ) tylko skupiacie się na moich ...to jakaś fobia czy raczej trauma ? :D
ja wiem że kiedy piszę o tej całeś ''s'' i wszystkiego co w niej widzę złe to was boli ...ale taka jest prawda i to nie jest tylko moje zdanie na jej temat...

Bardziej śmieszy niż boli , fobia lub trauma ……hmm
jak to ugryźć , piszesz oficjalnie bardzo negatywnym wyrobionym zdaniem na temat PiS inaczej nie można tego ująć jak „fobia”a ja to widzę inaczej „i to nie jest tylko moje zdanie na temat bzdur wypisywanych przez ciebie”
napisze ci jeszcze raz Janusz czego może sam nie wyczuwasz , przekazy jakie tu dokonujesz
są tak sformułowane by dotarły jako dramat //katastrofa niesamowicie emocjonalnie ……
coś na styl prowadzącego kawę na ławę ..
a popieraj Czarzastego , Tuska , Brauna i kogo tylko zapragniesz
masz takie prawo …
~~Zielonkawa Kokoryczka niezalogowany
11 września 2023r. o 3:31
Gonić złodziei z pisu !
~~j23 niezalogowany
11 września 2023r. o 4:29
List do Jarosława Kaczyńskiego

Szanowny Panie!

Dzisiaj mija kolejna miesięcznica tragicznego wypadku, w którym zginęło tak wielu z naszych znajomych i przyjaciół, w tym także Pański brat pełniący urząd Prezydenta RP Lech Kaczyński.
Od ponad 13 lat toczy się śledztwo w sprawie przyczyn tego strasznego wydarzenia, a przede wszystkim w sprawie ustalenia okoliczności, które skłoniły pilotów TU-154 i nadzorującego ich generała Andrzeja Błasika do zniżenia lotu samolotu w strasznej mgle, która zaległa tego feralnego dnia nad Smoleńskiem. To śledztwo ustaliło wiele istotnych szczegółów (chociażby obecność Andrzeja Błasika w kokpicie), lecz nie zostało jeszcze zakończone z oczywistego powodu. Od 8 lat prokuratura boi się Pana zapytać o zgodę na przeprowadzenie ostatniego dowodu w tej sprawie. Jak Pan zapewne wie, od 13 lat za darmo reprezentuję rodziny oficerów BOR, którzy polegli chroniąc Prezydenta RP. Jak Pan zapewne również wie w imieniu tych rodzin przedłożyłem wniosek, aby dokonać przesłuchania Pana w trybie opisanym w artykule 199a kodeksu postępowania karnego, czyli przy udziale biegłego stosującego środki techniczne badające nieświadome reakcje organizmu (wariograf). Chodzi o to, aby zeznał Pan przy użyciu wariografu na okoliczność treści swojej ostatniej rozmowy ze Śp. Lechem Kaczyńskim. Jest to obecnie standardowo stosowana procedura. (Użyto jej chociażby w śledztwie dotyczącym b. Szefa KNF Marka Ch. gdzie przesłuchano w ten sposób zarówno samego podejrzanego jak i świadka dr Leszka Czarneckiego). Celem rodzin ofiar jest zamknięcie śledztwa smoleńskiego, a jest to niemożliwe bez podjęcia przynajmniej próby przesłuchania Pana przy użyciu wariografu. Obecna prokuratura nie odważy się zrealizować takiego wniosku, gdyż (wie Pan o tym najlepiej) byłby to ostatni dowód realizowany w jakimkolwiek postępowaniu przez prokuratura, który by się ośmielił wysłać do Pana wezwanie w tej sprawie. Nadto z treści artykułu 199a kodeksu postępowania karnego wynika, że zeznanie przy użyciu wariografu musi się odbyć za Pana zgodą.

Panie Premierze! Podobnie jak ja i z tego samego okręgu, ubiega się Pan o mandat posła. Wzywam Pana publicznie, aby jeszcze przed wyborami zadeklarował Pan, że podda się temu badaniu. Rodziny ofiar mają prawo do prawdy! Mają prawo do tego aby rozwiać wszelkie wątpliwości. Był Pan ostatnią osobą, która rozmawiała prywatnie z osobami znajdującymi się na pokładzie Tu-154. Zeznał Pan, że rozmowa dotyczyła wyłącznie zdrowia Pana matki i że nie namawiał i nie nalegał Pan na brata, aby wymusił lądowanie i że nie kazał Pan bratu lądować mimo informacji o złej pogodzie. Ja nie kwestionuję prawdziwości Pańskich zeznań. Ja żądam w imieniu rodzin ofiar tych, którzy zginęli ochraniając Pańskiego brata, aby Pan rozwiał ICH wątpliwości i powtórzył to zeznanie poddając się działaniu urządzenia, które rejestruje czy ktoś mówi prawdę czy kłamie. Jeżeli, jak sądzę, mówi Pan prawdę, to przecież takie badanie nie przyniesie Panu ani szkody ani wstydu. Prosiłbym również aby Pan wpłynął na prokuraturę, aby dopuściła pełnomocników pokrzywdzonych do udziału w tym badaniu. Przy okazji mielibyśmy okazję uścisnąć sobie prawice zanim spotkamy się na szlaku kampanii.

Liczę na rychłą odpowiedź.

Z poważaniem,

Roman Giertych
~~Jurko61 niezalogowany
11 września 2023r. o 5:27
Gdyby Jadwiga założyła spirale, albo Rajmund kondona, to dzisiaj żylibyśmy w normalnej Polsce.
~~Ognisty Tojad niezalogowany
11 września 2023r. o 6:37
~~Jurko61 napisał(a): Jurko ...chcę ci jednak przypomnieć że to co popierasz skłóciło i ciebie i twojego brata z tym drugim ...powiedz mi czy jakakolwiek partia jest tego warta?
a któż to takie anegdoty opowiada o skłóceniu …?
przez popieranie innej partii …?
i to właśnie jest twoje podejście do tematów …
Psa nie posiadam …;)
czy ty naprawdę wierzysz Janusz iż PiS to przestępcy …??

nie mam zamiaru rozpisywać się na temat tego co was skłóciło bo to wasze sprawy ale jedno jest pewne ...dużą rolę odegrały poglądy polityczne co zresztą było widać w dziesiątkach wpisów o tym że popiera Sasa i uczestniczy w protestach kobiet...są tez zdjęcia Lucjana na spotkaniu z ''budyniem'' i jakimś tam incydentem ...jeśli ty jednak uważasz to za ''anegdoty '' to twoja sprawa ...psa nie posiadasz?...nie posiadasz jak widać i umiejętności zrozumienia tym co ci tym chciałem przekazać ...

''czy ty naprawdę wierzysz Janusz iż PiS to przestępcy …??''

tak ..właśnie tak naprawdę uważam ...to nie jest tylko moje zdanie że tak właśnie jest a dowodów na to jest ''od groma'' ....;D tylko ty udajesz że tego nie widzisz ....
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu
REKLAMAKongres Miedzi