M21W2 napisał(a): Ktoś napisał: ~~Sepiowy Wrzosiec napisał(a): piszesz że jesteś człowiekiem ''s''
pytam -której ? ;D
Tej w której byłem do 1989 r. tą która jest określam jako garstką walecznych ludzi walczących obecnie z innymi związkami o godne życie robotników .
Jedną z najgorszych rzeczy jakie się wydarzyły po 1989 r to brak aktywności większości ludzi pracy w organizacjach związkowych , gdzie Ty byłeś kiedy ja pisałeś wydarzyło się tyle zła .
Przykuliłeś uszy i poszedłeś jak sam napisałeś na kuroniówkę .
no proszę ...niby ''solidarni'' a dali się podzielić...;D
a kto to was podzielił?
brak aktywności w organizacjach związkowych? ...to jak była aktywność waszych licznych przewodniczących i wice skoro tak łatwo doszło do podziałów?
gdzie ja byłem pytasz?...już nie raz ci pisałem ale powtórzę ...pracowałem na rodzinę ...
pracowałem ''opozycjonisto'' do czasu kiedy po strajkach takich jak ty oszołomów nastąpiła redukcja etatów bo stawały też budowy i nie było komu odbierać elementów...
i to dzięki takim jak ty poszedłem jak miliony ludzi w Polsce na ''kuroniówkę''
i wtedy żadna ''solidarność '' za tymi milionami się nie ujmowała ,nie protestowała ...
uważała że ''kuroniówka '' to coś za co powinniśmy im być wdzięczni ...
a teraz pojawia się taki jak ty Lucjan i pieje z zachwytu nad tymi którzy zrujnowali kraj...
nad tymi co podpisali jakieś ''porozumienia'' które dzisiaj nie są nic warte...z których praktycznie nic się nie zachowało ...
którzy nawet swojej ''kolebki '' nie uratowali a chcieli naprawiać kraj...;D