Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMARaport BIK
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Lex Tusk

~~Szkarłatnoczerwony Rozchodnik niezalogowany
12 września 2023r. o 6:40
Szampany czekają ale dziad wciąż budzi się ok. południa.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Gwarny Olobok niezalogowany
12 września 2023r. o 7:01
~~Szkarłatnoczerwony Rozchodnik napisał(a): Szampany czekają ale dziad wciąż budzi się ok. południa.

Niech go diabły zabiorą do siebie .
~~Sepiowy Wrzosiec niezalogowany
12 września 2023r. o 7:03
~~Trudno nadążyć napisał(a): "Janusz" znowu nadaje/pisze/zapluwa historię"

- "i to jest ten ''plus''
co byś ty i twoi koledzy zwojowali idąc z kamieniami i ''mołotowami'' na czołgi i uzbrojonych po zęby żołnierzami?
bylibyście setkami a może i tysiącami ''jankami wiśniewskimi..."

Same sprzeczności.
Po pierwsze "S" była ruchem pokojowym, nie nastawionym na rewolucyjne przemiany.
Po drugie, "Janusz" w porywie szczerości przyznaje, że peerelowscy "uzbrojeni po zęby żołnierze byli gotowi strzelać do tysięcy robotników - patrz Poznań'56, Wybrzeże'70.
No i Janek Wiśniewski - wprawdzie postać literacka, ale symbol niewinnych ofiar komunistycznego reżimu - małą literą. To tylko zapiekła, organiczna nienawiść "Janusza" tłumaczy.

piszesz jakieś bzdury ...
''s'' nie była żadnym ''ruchem pokojowym'' tylko ruchem społecznym ...czy była ruchem pokojowym?
to jak to się ma do słów ''matoł-usza'' że palono milicyjne ''suki'' rzucając w nie ''mołotowami'' a on sam ma też taką na koncie? ...czyżby łgał? ;D
o jakim ''porywie szczerości'' tu znowu piszesz?...to są fakty a ja pisząc o tym tylko je przypominam...
równie dobrze możesz napisać że Lucjan w ''porywie szczerości '' czuje zadowolenie z '' plusu '' jakim było ''nierozliczenie komunistów '' za ich zbrodnie ....;D
chyba i z tym ''jankiem wiśniewskim'' cię poniosło z niezrozumienia tego co tym chciałem takim jak ty przekazać bo i ujęcie w cudzysłów też ci nic nie podpowiedziało...

a jeśli bym napisał że idąc na czołgi i uzbrojonymi po zęby żołnierzy bylibyście setkami lub tysiącami ''don kiszotami'' zrozumiał byś coś z tego?
kiedyś jeden z protestujących w stoczni w Gdyni powiedział -''każdy z nas protestujących czy to w stoczni czy w kopalni jest po części ''wałęsą''
rozumiesz to?...czy protestujący w Wizowie Lucjan też był w ''części wałęsą''? ;D

~~Brudnożółta Jeżówka niezalogowany
12 września 2023r. o 8:42
Nie poświęcajcie czasu tu bezprodukcyjnie
piszcie wnioski by zaproszono Jana do Brukseli ,Kołodziejczak już jedzie , i stał się
KLAUN Donalda ważną osobistością …
Bebzon mnie boli od śmiechu …;);)
Teraźniejszy „Dyzma”…
12 września 2023r. o 8:58
wszędzie tam gdzie czujecie się słabi wolicie milczeć lub pisać takie popierdółki jak ten i góry...;D
zero konkretów ale plucie jadem przejęte po mkkwaczu i szalonym antku ''dronie '' opanowaliście perfekcyjnie...

przeczytałem kilka wcześniejszych postów z wczoraj bonie wszystkie czytałem i jak widzę znowu nieodparta chęć pisania o Olszewskim czyli kolejny powrót do kolejnego mitu...
i znowu nieopatrzne ''kopiuj wklej '' o Poznaniu 56 i Wybrzeżu...;D

ale coś konkretnego o tych wydarzeniach już przerasta tego który o tym wspomina...;D
jedno co wie to coś o jakimś ''janku wiśniewskim'' ;D
~~Stach niezalogowany
12 września 2023r. o 9:02
Oooooo ruszyło janka ruszyloooo ooooooo,
Niedobrze ci Janku?
12 września 2023r. o 9:07
a co to mnie miało ''ruszyć''? ;D
wasze puste ''pierdy''? ...to u ignorantów norma do której już dawno przywykłem...;D
~~Rysiek niezalogowany
12 września 2023r. o 9:09
No czytałeś że po wczorajszym go ruszyło dzisiaj.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza