Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Lex Tusk

~~Jurko61 niezalogowany
11 września 2023r. o 21:31
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~normalny i przyzwoity jak Tusk napisał(a): Rycerzom czasu minionego przypominam, tu jest temat "Lex Tusk"
Agentura, frakcje, układy - za rogiem proszę ;)

Tusk ma powiązania z tym co piszemy , był w Solidarności , czynnie z Wałęsą i agenturą uczestniczył w obaleniu pierwszego niekomunistycznego rządu Jana Olszewskiego .
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak Lex Tusk , opozycji to pasuje , nie chcą wyjaśnienia powiązań Tuska z Putinem i Miedwiediewem .
Bolec wycina moje wpisy i filmy z tych wydarzeń .

Kartofle chlali wódę z Kiszczakiem czy nie ??? Filmy są zdjęcia są , to nie oni ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
11 września 2023r. o 21:36
~~Jurko61 napisał(a): Kartofle chlali wódę z Kiszczakiem czy nie ??? Filmy są zdjęcia są , to nie oni ?

Podaj kogo masz na myśli odpowiem .

Dopisane 11.09.2023r. o godz. 21:36:

Poczekam , może jutro dowiem się jaki to jedyny wielki sukces porozumienia Kiszczak - Wałęsa .
~~Trudno nadążyć niezalogowany
11 września 2023r. o 21:45
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~normalny i przyzwoity jak Tusk napisał(a): Rycerzom czasu minionego przypominam, tu jest temat "Lex Tusk"

Tusk ma powiązania z tym co piszemy , był w Solidarności , czynnie z Wałęsą i agenturą uczestniczył w obaleniu pierwszego niekomunistycznego rządu Jana Olszewskiego .
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak Lex Tusk , opozycji to pasuje , nie chcą wyjaśnienia powiązań Tuska z Putinem i Miedwiediewem .

No dobrze, ale ile razy można tłumaczyć "Januszowi", że Solidarność była pozytywną siłą sprawczą w konfrontacji z reżimem komunistycznym.
Reżimem, którego "Janusz" setny czy tysięczny raz broni jak niepodległości,
zakłamując i zapluwając przy tym historię. Z tego zapluwania historii, przytoczę z pamieci, jeden cytat: "Solidarność naszpikowana była esbeckimi agentami jak sernik rodzynkami". To fakt, ale na kogo rzuca to cień. Na Solidarność, jak insynuuje "Janusz", czy na komunistyczny aparat bezpieki, którego "Janusz" tak wiernie broni.
Niechęć czy wrecz organiczna nienawiść do "S" jest w jego przypadku tak samo mocna jak apoteoza PRL-u - świata bezpowrotnie utraconego.
Utraconego, w mniemaniu "Janusza" przez "S".

~~Jurek niezalogowany
11 września 2023r. o 21:45
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Jurko61 napisał(a): Kartofle chlali wódę z Kiszczakiem czy nie ??? Filmy są zdjęcia są , to nie oni ?

Dopisane 11.09.2023r. o godz. 21:36:Poczekam , może jutro dowiem się jaki to jedyny wielki sukces porozumienia Kiszczak - Wałęsa .

Lutek nie odpowiadaj Łachowi podającemu się za mnie ..
To muł niereformowalny …
przypuszczam domyślasz się kogo to bawi ..
Niech mu ziemia lekka będzie …;)
~~To nie tak niezalogowany
11 września 2023r. o 21:50
~~Jurko61 napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~normalny i przyzwoity jak Tusk napisał(a): Rycerzom czasu minionego przypominam, tu jest temat "Lex Tusk"

Kartofle chlali wódę z Kiszczakiem czy nie ??? Filmy są zdjęcia są , to nie oni ?

Gwoli prawdy, na pewno nie oni. Tylko jeden, na jednym zdjęciu trzyma kieliszek.
~~Sepiowy Wrzosiec niezalogowany
11 września 2023r. o 21:51
M21W2 napisał(a): " Kiszczak -Wałęsa_ ?...a twoich tam nie było? nie popijali z Kiszczakiem wódeczki? ;D
podpisali ''porozumienie '' z Kiszczakiem i miało to jeden wielki ''plus'' Lucjan... ''plus'' który przerasta twoje wyobrażenie ..."

" jedyne co kiedyś napisałem to to , że ten układ przyniósł Polakom jeden jedyny plus..."

Jeden jedyny , czy jeden wielki , zdecyduj się , jeden jedyny jest mi dobrze znany , komuniści nie odpowiedzieli za swoje zbrodnie .
Jeden wielki plus , wyjaśnij co miałeś na myśli , ja to odebrałem jako uznanie przez Ciebie tego Układu .

14240
M21W2
1 godz. 5 min. temu
~~Sepiowy Wrzosiec napisał(a): a teraz pojawia się taki jak ty Lucjan i pieje z zachwytu nad tymi którzy zrujnowali kraj...

Przypomnę co Ty pisałeś , układ Kiszczak - Wałęsa to olbrzymie osiągnięcie , to ludzie tego układu przez lata biedy i ubóstwa rządzili w kraju , dlaczego uciekłeś na kuroniówkę zamiast jak walczyć z opresyjnymi władzami z tamtych lat .

Odpowiedź prosta , jesteś " wojownikiem " komputerowym " tylko tyle potrafisz .
Zgłoś do moderacji

no i kto tu jednak jest łgarzem Lucjan...
porównaj teraz mój wpis z tym co ty sobie wymyśliłeś ...;D
czepiasz się jednego słowa które w sumie nie ma żadnego znaczenia...

''jeden plus'' czy ''wielki plus''
no właśnie ten jeden czy wielki ''plus '' tak jak pisałem wcześnie j cię przerasta...nie potrafisz go zrozumieć ..
nawet teraz piszesz wręcz idio.ty.zm pisząc sam że jedyny ''plus '' który jest ci znany to to że komuniści nie odpowiedzieli za swoje zbrodnie...;D
ty nadążasz za tym co piszesz? ;D

widzisz jakieś różnice w tym co tu wymyśliłeś a w tym co ja sam wcześniej napisałem?
ty uważasz że ja ''uciekłem na kuroniówkę''?...czy miliony mnie podobnych też na nią ''uciekło''?

co ja widzę jako ''plus''?
wyjaśnię ci Lucjan...ten ''układ'' zaowocował tym że w Polsce nie polała się krew Polaków...
potrafisz to zrozumieć?
napiszę ci więcej ...jest to coś co mniej więcej pamiętam z jednego z artykułów poświęconego ocenie tamtych czasów...nie będzie to cytat bo dosłownie tego nie pamiętam ale to będzie mój tekst chociaż jedno zdanie utkwiło mi w pamięci...

to był ''układ '' zawarty pomiędzy ofiarami i katami...układ który pomimo wielu rozbieżności doprowadził ich do stołu gdzie jedni bezkrwawo oddali władzę a drudzy bezkrwawo ją przejęli...

i to jest ten ''plus''
co byś ty i twoi koledzy zwojowali idąc z kamieniami i ''mołotowami'' na czołgi i uzbrojonych po zęby żołnierzami?
bylibyście setkami a może i tysiącami ''jankami wiśniewskimi...

dociera to do ciebie?
na przyszłość ...jeśli chcesz coś pisać o tym co niby ja napisałem przemyśl to wcześniej bo wzrok może już nie ten co przed laty ale pamięć to ja mam dobrą ...;D
11 września 2023r. o 21:59
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Jurko61 napisał(a): Kartofle chlali wódę z Kiszczakiem czy nie ??? Filmy są zdjęcia są , to nie oni ?

Dopisane 11.09.2023r. o godz. 21:36:Poczekam , może jutro dowiem się jaki to jedyny wielki sukces porozumienia Kiszczak - Wałęsa .

Lucjan...ty myślisz że jak czekam tu na twoje wpisy ?...te mogą być za pięć minut a może za godzinę czy dwie...
ja chłopie czytam nie tylko forum...;D
dlatego właśnie ja wiem co piszę a ty nie wiesz o czym i o kim...
;D bo nadal nie napisałeś kim był ''student'' ;D
11 września 2023r. o 22:07
~~Trudno nadążyć napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~normalny i przyzwoity jak Tusk napisał(a): Rycerzom czasu minionego przypominam, tu jest temat "Lex Tusk"

No dobrze, ale ile razy można tłumaczyć "Januszowi", że Solidarność była pozytywną siłą sprawczą w konfrontacji z reżimem komunistycznym.
Reżimem, którego "Janusz" setny czy tysięczny raz broni jak niepodległości,
zakłamując i zapluwając przy tym historię. Z tego zapluwania historii, przytoczę z pamieci, jeden cytat: "Solidarność naszpikowana była esbeckimi agentami jak sernik rodzynkami". To fakt, ale na kogo rzuca to cień. Na Solidarność, jak insynuuje "Janusz", czy na komunistyczny aparat bezpieki, którego "Janusz" tak wiernie broni.
Niechęć czy wrecz organiczna nienawiść do "S" jest w jego przypadku tak samo mocna jak apoteoza PRL-u - świata bezpowrotnie utraconego.
Utraconego, w mniemaniu "Janusza" przez "S".

co ty pierdzielisz?
to Lucjan sam napisał że miał esbeków wśród swoich tysiące czy nawet miliony...;D
a to że mieli ich tak wielu u siebie to właśnie ''cień '' na nich'' a sukces ''bezpieki'' ;D

pokazuje słabość ''s'' bo przyjmowała ''jak leci'' wszystkich a skuteczność ''bezpieki'' bo potrafiła to wykorzystać...;D

a ty ''mędrku'' co nie nadążasz...;D
kiedyś ''bezpieka '' miała agentów i podsłuchy ...
dzisiejsza bezpieka zbynia ''zero'' ma konfidentów i Pegasusa...
a więc widzisz tu jakieś różnice? ;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK
REKLAMA BAU zaprasza