Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Lex Tusk

~~Patriota antyfaszysta niezalogowany
12 września 2023r. o 15:59
A Niemcy nas ograbili z emerytur ,takie są twarde fakty ,a Jarek to naprawił i mamy emerytury po 400 ero średnio.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bruner niezalogowany
12 września 2023r. o 16:03
~~Patriota antyfaszysta napisał(a): A Niemcy nas ograbili z emerytur ,takie są twarde fakty ,a Jarek to naprawił i mamy emerytury po 400 ero średnio.

I bardzo dobrze że wam Pan Kaczyński emerytury poobcinał, źle ci? Za prlelu było lepiej?
~~No tak niezalogowany
12 września 2023r. o 16:15
Brzoskwiniowy jesion,a co ty wiesz,tylko tyle co szczujnia przekaże,Jak to jeden z nich powiedział-ciemny lud to kupi.
~~Najciemniejszy niezalogowany
12 września 2023r. o 16:26
~~No tak napisał(a): Brzoskwiniowy jesion,a co ty wiesz,tylko tyle co szczujnia przekaże,Jak to jeden z nich powiedział-ciemny lud to kupi.

Prawda w oczy kole,a co do ciemnego ludu,
to właśnie z ciemniaków PO wojnie NKWD tworzyło polskie SB UB ZOMO ORMO itp. i to oni dziś mają parcie aby przywrócić tuska do władzy,bo im naobiecyWAŁ
14240
M21W2
12 września 2023r. o 16:42
~~Sepiowy Wrzosiec napisał(a): co ja widzę jako ''plus''?
wyjaśnię ci Lucjan...ten ''układ'' zaowocował tym że w Polsce nie polała się krew Polaków...
potrafisz to zrozumieć?
napiszę ci więcej ...jest to coś co mniej więcej pamiętam z jednego z artykułów poświęconego ocenie tamtych czasów...nie będzie to cytat bo dosłownie tego nie pamiętam ale to będzie mój tekst chociaż jedno zdanie utkwiło mi w pamięci...

to był ''układ '' zawarty pomiędzy ofiarami i katami...układ który pomimo wielu rozbieżności doprowadził ich do stołu gdzie jedni bezkrwawo oddali władzę a drudzy bezkrwawo ją przejęli...

W Polsce podczas wspólnych rządów polskich i radzieckich komunistów w latach 1945-1989 oprawcy których słusznie ktoś nazwał katami wymordowali tysiące jak nie setki tysięcy Polaków . pominę lata 1944 - 55 , dla Ciebie 50 ofiar cywilnych poznańskiego czerwca to nie przelana krew ludzi spontanicznie protestujących przeciwko władzy komunistycznej , dla Ciebie nie było przelanej krwi stoczniowców w 1970 roku , dla Ciebie nie było przelanej krwi w stanie wojennym szacunki mówią o ok 100 ofiarach .

To był układ tych co zapomnieli o ofiarach z katami których miejsce było za kratami a nie na salonach .
To nie moje słowa tylko polskich sędziów uznających WRON za organizację przestępczą , przywódcę tej organizacji Jaruzelskiego z honorami na koszy podatników pochowano na powązkach w obecności trzech byłych prezydentów , Wałęsy , Kwaśniewskiego , Komorowskiego .
Ty słusznie piszesz o tym co było w pierwszych latach przemian nie masz odwagi napisać że działo się za prezydentury Wałęsy i Kwaśniewskiego .
Teraz czekam na Twój bełkot propagandysto i obrońco komunistów .
Nie pisz mi tylko że mogła się polać kolejna krew , nie zawdzięczamy tego Jaruzelskiemu Kiszczakowi i Wałęsie tylko bankructwu ZSRR i temu że Gorbaczow zajął się swoją " pirestrojką " a Jaruzelskiemu polecił aby sam rozwiązał polskie sprawy , wpadli na genialny pomysł , wykorzystali swoich ludzi z Solidarności i pokazowe transmisje obrad okrągłego stołu tumaniąc nas w tym mnie że coś wielkiego tam się wydarzyło , ja przejrzałem na oczy w 1992 roku Ty zostaniesz " ślepcem " do końca swoich dni .

Dziś mamy powtórkę z historii , ataki na demokratycznie wybrany rząd przez ludzi układu obalających rząd Jana Olszewskiego . Tusk wtedy liczył głosy , dziś zieje nienawiścią do oponentów wciskając ciemnotę takim jak Ty że wszelkie zło w Polsce to PiS i Kaczyński , zostałeś zainfekowany społeczną fobią przez chorą totalną opozycję .

Nie oczekuj żadnej odpowiedzi za Tobą TRUDNO NADĄŻYĆ i obnażać wszystkie kłamstwa .

~~Kroksomia złocista niezalogowany
12 września 2023r. o 17:08
Co ty możesz wiedzieć o Poznaniu jak ty nawet fałszujesz czasy sobie bliższe ? Nadal uprawiasz swoją propagandę ale odpowiadać na pytania nie dajesz rady . Jesteś żałosny w tych swoich ciągle powtarzanych w kółko bredniach.
~~Ligustur centkowany niezalogowany
12 września 2023r. o 17:09
Lucjan dlaczego nie uratowałeś Wizowa?
~~Julek niezalogowany
12 września 2023r. o 17:16
"Kroksomia złocista"...... hehehe, a może "pozłacana pokomuna"........ hehehe, na garnuszku z Berlina.......hehehe.......... ale ich bednie są bredniejsze.......hehehe .........bo POniemieckie......he.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu