~~Wielosił płowy napisał(a): Janusz nie bredzi o twoim TW Jakobie. Pisze prawdę a ty wczoraj nawet w tej sprawie kłamałeś. Jesteś więc oszustem.
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Wielosił płowy napisał(a): Janusz nie bredzi o twoim TW Jakobie. Pisze prawdę a ty wczoraj nawet w tej sprawie kłamałeś. Jesteś więc oszustem.
I tego się trzymaj , daleko " zajdziesz " , kim jest ten TW Jakob , byłeś jego oficerem prowadzącym , ja nie znam nikogo takiego .
~~Smutna prawda napisał(a):
Jarosław Kaczyński swoich konkurentów i przeciwników politycznych nazywa wrogami.
Nawet za komuny nie używano tego typu określeń wobec opozycji.
M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~Wielosił płowy napisał(a): Janusz nie bredzi o twoim TW Jakobie. Pisze prawdę a ty wczoraj nawet w tej sprawie kłamałeś. Jesteś więc oszustem.
I tego się trzymaj , daleko " zajdziesz " , kim jest ten TW Jakob , byłeś jego oficerem prowadzącym , ja nie znam nikogo takiego .
~~Rysiek napisał(a): Lucek to chorągiewa Nie wyszło mu z jednym związkiem to zapisał się do drugiego. Nie wyszło mu z Wałęsą bo ten chciał spokoju to zapisał się do Morawieckiego bo ten miał Solidarność walczącą i chciał wyprowadzać ludzi na ulice . To zostało Lucjanowi do dzisiaj . Konfliktować ludzi . Podsycać nienawiść jednych do drugich. Każdy kto nie z Lucjanem to wróg ludu.
~~Trudno nadążyć napisał(a):Ktoś napisał: ~~Smutna prawda napisał(a):
Jarosław Kaczyński swoich konkurentów i przeciwników politycznych nazywa wrogami.
Nawet za komuny nie używano tego typu określeń wobec opozycji.
"Smutna prawda", widzę że pojecia nie masz jakim językiem posługiwali się
komunistyczni sekretarze w stosunku do opozycji.
Próbowałem przytoczyć wypowiedź Gomułki, ale z przyczyn sobie wiadomych Redakcja zablokowała publikację. Może tekst był po prostu niecen.zuralny.
W sumie to jakich określeń używano za komuny jest jednak mnie ważne wobec tego, że za komuny do przeciwników politycznych po prostu strzelano.
Strzelano w piwnicach ubeckich urzędów i na ulicach polskich miast.
~~Sepiowy Wrzosiec napisał(a): czytam ten post Lucka i już się bawię ...
Urban to przy nim ''pikuś''....;D
duży niby chłopiec a nadal wierzy w bajeczki ...mało tego-on pisze własne chyba chcąc zostać forumowym La Fontaine'm...HAHAHAHA
po siatkóweczce też wpadnę ...obstawiłem wygraną Serbów i mam nadzieję na osobistą wygraną ...
mam nadzieję ...;D