Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Sukcesy nowego rządu

22745
oprych
29 maja 2025r. o 20:09
Polecam obejrzeć tym którym j szcz trochę rozumu zostało

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
30 maja 2025r. o 7:12
rząd PiS był najgorszym rządem III RP. Zamieszani w aferę Red is Bad zarobili na podatnikach ponad 500 milionów złotych, Sasin z Morawieckim sprzeniewierzyli 70 milionów na nieistniejące wybory, Szumowski dał znajomemu instruktorowi narciarskiemu 5 mln zł za lewe maseczki, a handlarzowi bronią 200 mln za respiratory, które nigdy nie dotarły, Kukiz dostał z budżetu decyzją Morawieckiego bez żadnego przetargu 4 mln zł po tym jak pomógł utrzymać rządy PiS u władzy, Michał O. ps. ‘Salceson’ dostał 100 mln zł z Funduszu Sprawiedliwości na działania propagandowe, można by tak wymieniać długo… Jeżeli tego nie rozliczymy nie tylko złodzieje nie poniosą odpowiedzialności. Oni wrócą do władzy, a cały wysiłek ponad 11 milionów Polaków głosujących w wyborach 2023 roku umożliwi jedynie PiS-owcom kradzież kolejnych miliardów, tym razem z KPO.
5. Bo chcę bezpiecznej Polski.
Polska jest obecnie najsilniejsza i najbogatsza w swojej historii. Silna sojuszem z Europą, z którą muszą liczyć się nasi wrogowie. Wróg jest znany i jest niemal u naszych bram, a przyjaciele PiS są przyjaciółmi wrogów Polski. Orban, Le Pen, Simion i inni, pro-moskiewska koalicja. To do nich uciekają PiS-owscy złodzieje, jeśli nie uciekają bezpośrednio do Łukaszenki. Dlatego wybór Trzaskowskiego to kwestia patriotyzmu.
6. Bo jestem dumny z tego, że jestem Polakiem i chcę wreszcie Prezydenta, na którego zasługuje Polska.
Jak prezydentem mógłby zostać oszust wykorzystujący staruszka? ‘Opiekun’ usług ‘najstarszych z profesji’? Jawny i bezczelny kłamca? Człowiek przemocy i przestępczego półświatka? To wszystko wiemy już o kontrkandydacie. Tymczasem Trzaskowskiemu zarzuca się, że zna języki obce, uśmiecha się i opiekuje słabszymi – przecież to są zalety. Trzaskowski to jedyny kandydat o formacie prezydenckim, najlepszy w powojennej historii Polski.
7. Wybieram lepszą przyszłość, w której ludzie będą możliwość rozwoju nie tylko wtedy kiedy będą mieli legitymację PiS.
Oskar Szafarowicz z młodzieżówki PiS dostał za rządów tej partii stanowisko w PKO Banku Polskim, wierni Kaczyńskiemu dziennikarze zarabiali w TVPiS dziesiątki tysięcy zł miesięcznie, szef państwowego Pekao SA był gotów przyznać Kaczyńskiemu kredyt 300 milionów euro kredytu na życzenie (Afera Srebrna) – Polska PiS to Polska nierównych szans, kraj uprzywilejowania lizusów i sprzedawczyków. Nie chcę żyć w takim kraju.
8. Zagłosuję dla swoich dzieci.
Jeżeli by to zależało tylko ode mnie chciałbym żeby żyli w wolnej, bogatej, bezpiecznej, europejskiej Polsce. To oczywiste nie zależy to tylko ode mnie, ale także od Was. Dlatego proszę żebyście poszli na wybory i poprosili przyjaciół żeby także poszli.

FRAGMENT z FB.
~~Alfons ksywa Grandziarz niezalogowany
30 maja 2025r. o 7:35
Przypominam wam że nie ja pierwszy byłem w Polsce sutenerem. Przypominam wam że było coś takiego jak afera podkarpacka gdzie dwóch braci Ukraińców w swoim klubie nagrywało klientów a jednym z nich był polityk pis Marek Kuchciński . Sprawy nigdy nie wyjaśniono do końca bo byli ludzie którzy podobnie jak dzisiaj robią wszystko by takich spraw nie wyjaśniać.
~~Karmelowa Kobea niezalogowany
30 maja 2025r. o 8:32
~~Alfons ksywa Grandziarz napisał(a): Przypominam wam że nie ja pierwszy byłem w Polsce sutenerem. Przypominam wam że było coś takiego jak afera podkarpacka gdzie dwóch braci Ukraińców w swoim klubie nagrywało klientów a jednym z nich był polityk pis Marek Kuchciński . Sprawy nigdy nie wyjaśniono do końca bo byli ludzie którzy podobnie jak dzisiaj robią wszystko by takich spraw nie wyjaśniać.

Tych afer było jeszcze więcej, choćby paliwowa, zamieciona pod dywan. Wracając do podkarpackiej to warto przypomnieć, że z oficera, który nad nią pracował zrobiono wariata bo przedstawił dowody na udział pewnych ludzi, wiadomo z której strony, z tej która wsadziła tego oficera do psychiatryka. Kuchciński jest jeszcze ,, bohaterem " słynnych lotów specjalnych rządowych po rodzinę i znajomków - w tym przypadku oficera SOP, który ujawnił nadużycia Marszałka oskarżono o ujawnienie tajemnicy państwowej. Wtedy też te jedynie słuszne media pisały i mówiły, że to nieprawda, że to pomówienia, że kłamstwa.
Podobnie jest teraz nawet, jak sam obywatelski to powiedział.
~~Seledynowa Daglezja niezalogowany
30 maja 2025r. o 8:51
oczywiście że tak ...
każdy normalny człowiek pamięta Air Kuchciński...

bo to jest tak z tą aferą ...łatwo jest oszukać ''suwerena'' niż przekonać go że został oszukany...

teraz czas jechać i sprawdzić ile dzisiaj u ''buka'' kursy na kandydatów...;D
22745
oprych
30 maja 2025r. o 12:31
"Radio Wnet ujawniło założenia nieopublikowanej jeszcze strategii polityki gospodarczej rządu. Dokument zakłada faworyzowanie największych ośrodków miejskich, wsparcie dla Zielonego Ładu oraz napływ milionów imigrantów zarobkowych do 2035 roku. Krytycy ostrzegają przed marginalizacją mniejszych miejscowości.
Rząd pracuje nad dziesięcioletnim planem gospodarczym, którego założenia – jak informuje Radio Wnet – przewidują koncentrację inwestycji w największych miastach oraz celowe ograniczenie rozwoju mniejszych miejscowości. Dokument, określany jako „strategia nowej równowagi”, miał pozostać niejawny przynajmniej do zakończenia kampanii wyborczej.
Na antenie Radia Wnet projekt analizował Marek Wróbel, prezes Fundacji Republikańskiej. W jego ocenie dokument przywraca koncepcję rozwoju polaryzacyjno-dyfuzyjnego, w ramach którego wzmacniane mają być wybrane ośrodki, kosztem reszty kraju. – „Mówiąc krótko, inwestujemy z grubsza rzecz biorąc w dawne miasta wojewódzkie i trochę powiatowych. (…) Natomiast rozwoju tam nie będzie” – ostrzegał Wróbel.
Strategia ma zakładać również znaczące wsparcie dla transformacji energetycznej, odnawialnych źródeł energii i założeń Zielonego Ładu, mimo że – jak zauważył Marcin Roszkowski, prezes Instytutu Jagiellońskiego – w kampanii prezydenckiej obaj kandydaci deklarują dystans wobec tej polityki. – „Widać, że ten dokument jest raczej bardzo optymistyczny, jeżeli chodzi o Zielony Ład, co też dziwi” – ocenił Roszkowski.

Zgodnie z zapisami, Polska miałaby do 2035 roku przyjąć 15 milionów imigrantów zarobkowych. Dokument sugeruje stworzenie warunków do ich osiedlania się, a także możliwość zróżnicowania cen energii w zależności od regionu."
~~ niezalogowany
30 maja 2025r. o 13:59
Ile to przybędzie rąk do pracy. Rolnicy najbardziej się ucieszą bo Polak za stawki jakie oferują rolnicy nie chce nawet zrywać się rano.
~~Srebrnobiała Turzyca niezalogowany
30 maja 2025r. o 14:12
Tusk obniżył inflację na wybory
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu