~~Błękitny Eukomis niezalogowany 15 lipca 2025r. o 14:50
Władze Ziemi Bolesławieckiej, te komusze, postkomusze i obecne zawsze broniły nas - Polaków przed germanizacją, jednocześnie od 1946 r pieczołowicie dokładały wszelkich starań aby nas, tutaj żyjących Polaków, skutecznie zbałkanizować.
ja się urodziłem na Syberii mam świadectwo urodzenia po rosyjsku ale napisane tam jest ze jestem Polakiem obecnie mam obywatelstwo austryjackie i jestem dumny ze po tym moście jeździłem z 200 razy jako mechanik i Polak i widzę więcej śladów w Legnicy i innych miastach i wsiach na Dolnym Śląsku I Mazurach ze ludzie budowali dla potrzebujący wodociągi mosty i drogi ale co się robi z CPK to ono nie zostanie wybudowane szybciej tylko linie kolejowe bo elitom to na tym niezalezy oni będą latac dronami
~~Pąsowa Firletka niezalogowany przedwczoraj o 10:39
~~Masakra napisał(a): Co pierwsze robił niemiec podczas drugiej wojny światowej? Niszczył symbole polskości! Myślicie że kiedyś by je odtworzył? Naiwni Polacy.
Germanizacji i "Drang nach Osten" też nie było, wcale
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.