Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu
BolecFORUM Nowy temat

Są jeszcze przyjęcia do wojska ?

~rezerwista niezalogowany
27 października 2009r. o 17:05
a ja byłem w wojsku ( pozdrawiam jesien 07/08 z 23 sba) i najgłosniej krzyczalem J***Ć MON, J***Ć KADRE bo po wyjsciu do cywila mialem robote przyszedl kryzys a wraz z nim w oczy zajrzało widmo BIEDY. Żaluje ze nie zostalem. ale do czego zmierzam...:J***Ć CYWILI CO W WOJSKU NIEBYLI :D tez bym chcial wrocic bo fajnie w wojsku jest ale po tym jak na koniec mi prądu w kite naje***o to tak głupio wracac :/ a do świętoszowa potrzebuja mam tam sporo znajomych ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
27 października 2009r. o 18:33
jaki generał ? co ty chlopie z tym generałem ?
~xxx niezalogowany
27 października 2009r. o 18:39
~ napisał(a): jaki generał ? co ty chlopie z tym generałem ?

Tak słyszalem tylko ze dowódca jednostki wybiera sobie na liste kogo chce przyjac, a general musi zaakceptowac

Moze i masz racje ze to zalezy tylko od dowódcy jednostki
~ niezalogowany
27 października 2009r. o 18:52
dostała się teraz na dniach jakaś dziewczyna do świętoszowa???? ja byłam sie pytac ale biorą tylko takie po kursach ale chce sie upewnic czy to prawda!!!
~JA niezalogowany
28 października 2009r. o 7:50
Po jakim kursie, tez chętnie bym się tam wybrała, ale nie wiem czy są jakieś szanse
~ niezalogowany
28 października 2009r. o 7:55
Może w-ce Starosta Chwojnicki coś pomoże, on zna wszystkich wojskowych, radzę z nim porozmawiać.
3069
#betty nieaktywny
28 października 2009r. o 9:43
~soldzier napisał(a): kobiety nie powinnybyc przyjmowane do wojska, nie sa w stanie fizycznie dorownac facetom i nie nadaja sie na front[/c

Jesteś typowym męskim szowinistą. Ja się tak właśnie zastanawiam jak to jest z tą sprawnością żołnierzy. Patrząc na niektórych mężczyzn służących w wojsku, to wydaje mi się, że są tam przez pomyłkę, albo po znajomości poprostu... Bo jak facet, który pali, pije nie mało, brzuch ma jak balon morze być sprawny fizycznie ?? :D

Dopisane 28.10.2009r. o godz. 09:34:

Zresztą ja nie chcę nikogo oceniać, ludzie są różni. Skoro kobieta idzie do wojska, to znaczy, że czuję się na siłach. Więc dlaczego nie dać jej szansy? Bynajmniej w moim przypadku tak jest. Zawsze o tym marzyłam, ale nie myślałam, że pojawi się ta szansa....

Dopisane 28.10.2009r. o godz. 09:40:

Raczej tak, wymagają uprawnień jeśli potrzebują na konkretne stanowisko, np prawo jazdy C, czy kurs ratownictwa itp.

Dopisane 28.10.2009r. o godz. 09:43:

~JA napisał(a):
betty napisał(a): Ja czekałam rok, ale się udało ;)

Jesteś zadowolona z pracy?
Ciężko jest dziewczynom w wojsku?

Na to pytanie odpowiem za jakiś czas, ponieważ dopiero zaczynam ;)
~ niezalogowany
28 października 2009r. o 9:56
betty napisał(a):
~soldzier napisał(a): kobiety nie powinnybyc przyjmowane do wojska, nie sa w stanie fizycznie dorownac facetom i nie nadaja sie na front[/c

Jesteś typowym męskim szowinistą. Ja się tak właśnie zastanawiam jak to jest z tą sprawnością żołnierzy. Patrząc na niektórych mężczyzn służących w wojsku, to wydaje mi się, że są tam przez pomyłkę, albo po znajomości poprostu... Bo jak facet, który pali, pije nie mało, brzuch ma jak balon morze być sprawny fizycznie ?? :D Dopisane 28.10.2009r. o godz. 09:34:Zresztą ja nie chcę nikogo oceniać, ludzie są różni. Skoro kobieta idzie do wojska, to znaczy, że czuję się na siłach. Więc dlaczego nie dać jej szansy? Bynajmniej w moim przypadku tak jest. Zawsze o tym marzyłam, ale nie myślałam, że pojawi się ta szansa....Dopisane 28.10.2009r. o godz. 09:40:Raczej tak, wymagają uprawnień jeśli potrzebują na konkretne stanowisko, np prawo jazdy C, czy kurs ratownictwa itp.Dopisane 28.10.2009r. o godz. 09:43:
~JA napisał(a):
betty napisał(a): Ja czekałam rok, ale się udało ;)

Jesteś zadowolona z pracy?
Ciężko jest dziewczynom w wojsku?

Na to pytanie odpowiem za jakiś czas, ponieważ dopiero zaczynam ;)

a jak wyglądała rekrutacja? Można jeszcze próbować się dostać?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.