Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Mieszkanie w TBS Bolesławiec

~hellboy niezalogowany
15 marca 2012r. o 9:56
nieciekeawa bo nieatrakcyjna i raczej nieopłacalna.jest dużo niewiadomych co do okoliczności wycofania się w trakcie spłacania tej umowy,bo różne rzeczy mogą się wydarzyć w życiu.teraz potencjalny ochotnik tak naprawdę wchodzi w to w ciemno.wiedząc o jakości poprzednich budynków tbs,przy sprzedaży swojego wkładu,potencjalny nabywca przy zapłaceniu wkładu,lub części zwrotu tego wkładu,zobaczeniu czynszu + rat...no jeszcze jak słyszałem to te mieszkania mają być w śodku bez żadnego wyposażenia ,czyli to wszystko musimy kupić,od paneli po umywalkę itp....oj ciężko będzie się tego póżniej pozbyć.pewne jest że przy takim obrocie napewno stracimy,nie traci tylko tbs,wręcz tylko zarabia,bo teraz rezygnujesz i tbs musi ten pustostan szybko wynająć by nie stało na ich utrzymaniu,a po nowej zasadzie jesteśmy uwiązani ,czy nam się uda opchnąć te raty komuś,czy nie-to już ich wtedy nie obchodzi,co i jak-spłacać musisz.to jest normalne przez najmce zaciągnięcie kredytu i nic więcej.nie słyszałem by ktoś sprzedał mieszkanie nie spłacone wraz z ratami za owe mieszkanie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
15 marca 2012r. o 10:52
~bronek napisał(a): czyli ogrzewanie rowniez jest wliczone w te 700zl?

tak,oczywiście.30lipca spisują liczniki i we wrześniu przychodzi rozliczenie.ja mam zawsze nadpłate i z tego co wiem to sąsiedzi również.Wiadomo ,że jak nie wyłączysz grzejników na czas nieobecności w domu to raczej dopłacisz bo grzejniki chodzą non stop.Iwarto pamiętać aby je zaktęcać na czas otwierania okien jwk np wietrzysz albo gotujesz bo przy włączonych licznik bije jak diabli:).pozdr
~ niezalogowany
15 marca 2012r. o 10:56
~ napisał(a):
Ktoś napisał: ...no cóż zimą wpadasz do domu,właczasz grzejniki i ciepło masz.

A jak wychodzisz z domu to wyłączasz grzejniki? Coś chyba masz z główką nie teges.

NIE ROZUMIEM DLACZEGO?przecież w 10 min robi się ciepło.I nie z główką tylko z głową jak już.
~tadek niezalogowany
15 marca 2012r. o 15:14
A jak to ma być w przypadku wypowiedzenia umowy najmu przez lokatora w trakcie tych ok. 15 lat? Mieszkanie nie jest moje, więc nie mogę go sprzedać ale część kredytu już spłaciłem. Jak będzie wyglądało rozliczenie tego przez TBS? Bez jasności w takich sprawach mało kto się zdecyduje wchodzić w ciemno w taki biznes.
~ niezalogowany
18 marca 2012r. o 19:08
Lepiej aby już nic nie budowali skoro takie buractwo w TBS mieszka...to co dzisiaj działo się przed śmietnikiem przy bloku nr 11 woła o pomstę do nieba...same wysypane kiepy i syf...bydło i śmierdziele won !
~ niezalogowany
18 marca 2012r. o 23:07
~ napisał(a): Lepiej aby już nic nie budowali skoro takie buractwo w TBS mieszka...to co dzisiaj działo się przed śmietnikiem przy bloku nr 11 woła o pomstę do nieba...same wysypane kiepy i syf...bydło i śmierdziele won !

"Piękna" lekcja kultury dla mieszkających tam dzieci. Napewno zapamiętają, że brud i syf to cih naturalne środowisko.
Takich śmierdzieli mogą zawstydzić publicznie tylko ich sąsiedzi. Oczywiście jeżeli nie są tacy sami.
~ niezalogowany
18 marca 2012r. o 23:08
~ napisał(a): Lepiej aby już nic nie budowali skoro takie buractwo w TBS mieszka...to co dzisiaj działo się przed śmietnikiem przy bloku nr 11 woła o pomstę do nieba...same wysypane kiepy i syf...bydło i śmierdziele won !

"Piękna" lekcja kultury dla mieszkających tam dzieci. Napewno zapamiętają, że brud i syf to ich naturalne środowisko.
Takich śmierdzieli mogą zawstydzić publicznie tylko ich sąsiedzi. Oczywiście jeżeli nie są tacy sami.
~m niezalogowany
19 marca 2012r. o 12:25
skoro śmietnik jest zamknięty na kłódkę to śmieci sie tam walają i kiepy które pewnie pies wygrzebał z worka. A ten kto pisze o buractwie to pewnie zazdrości i tyle.... Ludzie bez kultury którzy obrażają innych a ich nie znają....
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza