Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Mieszkanie w TBS Bolesławiec

~ niezalogowany
13 marca 2012r. o 22:44
Ktoś napisał: ...no cóż zimą wpadasz do domu,właczasz grzejniki i ciepło masz.

A jak wychodzisz z domu to wyłączasz grzejniki? Coś chyba masz z główką nie teges.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
13 marca 2012r. o 23:52
Ciekawy jestem ile osob zdecydowało się na ten nowy sposób budowania bloków TBS na Gdańskiej (wpłacasz połowę kosztów budowy mieszkania i przez nastepne 15 lat spłacasz kredyt razem z czynszem).
Ja byłem zainteresowany ale wcale tanio nie wychodziło, poza tym dużo niewiadomych np. piętro - w losowaniu się zdecyduje, jak masz pecha i na ostatniej 4 kondygnacji? Do tego wiem że TBS buduje raczej mało solidnie, częste niedoróbki a gwarancje na budynek wykonawca daje 2 lata.
Ja sam zrezygnowałem, ale ciekawy jestem ile osób się zdecydowało.
~lokator niezalogowany
14 marca 2012r. o 7:15
a co się dzieja jeżeli po jakiś 4-5 latach taka osoba musi zrezygnować?,to co przepada wkład i i reszta zapłaconych rat.wiem że te mieszkania zaraz po wprowadzeniu się do nich przeciekają,są krzywe podłogi,ściany.zauważyć trzeba że w czasie płacenie tych rat za parę lat ta rata będzie nawet 1/3 wyższa niż na początku.więc po policzeniu tej całej imprezy inwestycyjnej może się okazać że przepłacili o wiele więcej jakby kupili domek jednorodzinny.patrząc na dzisiejsze i tak już wysokie czynsze ,to jakie one będą za 4-5 lat jeszcze z tą ratą.nie wiem dla kogo jest to dobry interes,bo to już nie są mieszkania dla mniej i średnio zamożnych.
~do lokatora niezalogowany
14 marca 2012r. o 7:54
piszą, że w trakcie trwania najmu można komuś odstąpić (sprzedać) swój udział, wtedy się wyprowadzasz, a wprowadza się osoba, która kupiła udział i ona kontynuuje ten najem aż do momentu kiedy się stanie właścicielem
~ niezalogowany
14 marca 2012r. o 15:36
~do lokatora napisał(a): piszą, że w trakcie trwania najmu można komuś odstąpić (sprzedać) swój udział, wtedy się wyprowadzasz, a wprowadza się osoba, która kupiła udział i ona kontynuuje ten najem aż do momentu kiedy się stanie właścicielem

A na jakich warunkach to się dzieje? Ktop oblicza procenty i amortyzację Twojego wkładu? To jest eksperyment, i nie wiadomo do końca jakie będa zasady i kto na takich rezygnacjach straci.
~ niezalogowany
14 marca 2012r. o 17:35
~ napisał(a): Ciekawy jestem ile osob zdecydowało się na ten nowy sposób budowania bloków TBS na Gdańskiej (wpłacasz połowę kosztów budowy mieszkania i przez nastepne 15 lat spłacasz kredyt razem z czynszem)...

sporo, w TV mówili jakiś czas temu, że mają chętnych na cały blok lub dwa (nie pamiętam już dokładnie)
~jb niezalogowany
14 marca 2012r. o 17:54
Ankiete wypełniło 45 osób a jak przyszło do podpisania umowy to jest dopiero ok 13 osób więc nieciekawie
~alka niezalogowany
14 marca 2012r. o 23:40
To całkiem niezła propozycja. Myślę że stopniowo zgłaszać się będą kolejni chętni a w ciągu miesiąca, dwóch chętnych będzie więcej niż planowanych mieszkań i nie wszyscy się załapią.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza