Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

8375
#GosiaG nieaktywny
15 września 2013r. o 20:53
Pannazdzieckiem napisał(a): motywacji Wy potrzebujecie

Przymus wyboru,który gloryfikujesz - to prawie wolna wola .

A ''prawie'' robi wielka różnicę .

Lilith ^^
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 września 2013r. o 21:07
Zechciej zrelacjonować Droga Arystokratko , o czym żesz pisał ten były wyznawca judaizmu ? Ciekawość mnę ujęłła :D

Dopisane 15.09.2013r. o godz. 21:07:

Nałykałaś się reklam Jaszczurzyco i teraz pieprzysz farmazony, daj pokój, proszę Cię :*
My tu o Stwórcy rozmawiamy. Face to face powiedziałaś mi , że Mądrą Książkę szesnaście razy przeczytałaś , prawda , czy fałsz ? Bo ja tylko raz , zajęło mi to kilka lat , ale Prawdy szukam i wciąż fałsz znajduję.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
8375
#GosiaG nieaktywny
15 września 2013r. o 21:14
Pannazdzieckiem napisał(a): że Mądrą Książkę szesnaście razy przeczytałaś , prawda , czy fałsz ?

Dlaczego uważasz że przestałam ją czytać? ;)

Pannazdzieckiem napisał(a): Prawdy szukam i wciąż fałsz znajduję.

Jeśli wiesz czego szukać , wszystko staje się jasne.

Lilith ^^
~ niezalogowany
15 września 2013r. o 21:27
Pannazdzieckiem napisał(a): mitologia Mądrej Książki pełni funkcję pierwotnego programowania

"Pierwotne programowanie"? Panna bardzo mi odpowiada to określenie, przenośnia pierwszej klasy :)
4335
15 września 2013r. o 21:32
Osobiście uwielbiam Bułchakowa ... Gochę i mistrza literackiego , co to miał wizję śmierci Jezusa w komunistycznym państwie jedynej słusznej drogi.

Gdyby dla przykładu , taki Woland Gettego , rozumna , inteligentna istota , na służbie Stwórcy ... w roli kata , postanowił się faktycznie zbuntować , znalazł by sposób aby Stwórcy zaszkodzić. Ale Wolanda niestety nie ma, a szkoda. Zło Droga Jaszczurzyco , to choroba świadomości. Krętaczo- chapacze tworzą na własny urzytek zło domniemane , Stwórca nie ma z tym nic wspólnego :)

Politycy i kapłani, banksterzy i rycerze ... na śmietnik historii , szerokiej drogi Wam życzę .

Dobrej nocy Bolecnauci :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
8375
#GosiaG nieaktywny
15 września 2013r. o 21:48
Pannazdzieckiem napisał(a): Zło Droga Jaszczurzyco , to choroba świadomości.

Rozumiem ,że to jeden z tych ''fałszów'' które odnalazleś :P

Lilith ^^
~Iza niezalogowany
15 września 2013r. o 22:28
Pannazdzieckiem napisał(a): Zechciej zrelacjonować Droga Arystokratko , o czym żesz pisał ten były wyznawca judaizmu ? Ciekawość mnę ujęłła :D

Toś, mnie dopadł :D
Powiem, Ci jeszcze, Panienko, że on był wcześniej syjonistą :D :D
Przeczytałam kilka jego książek :)
Jezusa z Nazarethu -opisuje w niej losy Jeszuy z Nazarethu w oparciu o Biblię - Ewangelię św. Jana, psalmy oraz mam wrażenie, że apokryfy, ale tak jakby to widział Żyd. Z całą obrzędowością, atmosferą, wyjaśnieniem znaczenia imion Boga, żydowskiego rozumienia pokrewieństwa, osób wybranych przez Boga. Posiedzenie Sanhedrynu (jego nielegalności) i Chrystusowego - Ja Jestem. Trochę usprawiedliwiał Żydów, w kwestii samego skazania Jezusa, twierdząc, że ci co Go znali siedzieli w domach, czekając na Paschę, że skazała Go gawiedź przybyła na święto, ale... Kończy książkę swoim praprzodkiem - faryzeuszem, który wtedy nie uwierzył, choć był oburzony wydaniem Jezusa w ręce pogańskich oprawców.
Psałterz, to tłumaczenie psalmów, różniące się od tego, które znamy z Biblii, chyba bardziej dokładne.
Krąg biblijny i franciszkański, to opowiadania nieraz osobiste, odwołujące się do jego dziadka, czy jego własnych doświadczeń z Biblią. Innym razem z nerwem i humorem opisane są postaci patriarchów. Ja boki zrywałam przy Jonaszu...
Krąg franciszkański - kroniki z Asyżu, rozważania, przemyślenia na temat wiary, człowieka, św. Franciszka...
Wiersze i poematy - lubię jego poezję.
Dużo tego jest, trudno mi zwięźle opisać, książki i opowiadania pisane są rozdziałami nadającymi się do odrębnych przemyśleń, ale zamykających się w całość. Niesamowita atmosfera, jakby się przeniosło w przeszłość.
Polecam przeczytać :D
4335
15 września 2013r. o 23:30
~Iza napisał(a): ... Polecam przeczytać :D

Nie , nie przeczytam Izo , staram się nie przejmować pierdołami Droga Arystokratko :* Bardziej interesuje mnie przyszłość Cywilizacji , niż jej przeszłość. Wierzę w Stwórcę i w to , że ludzkość oderwie się od studni grawitacyjnej zwanej Planetą Ziemią i znowóż poszybuje do gwiazd :) Ale dziękuję Ci za wyjaśnienie :* Dobranoc :)

Dopisane 15.09.2013r. o godz. 23:30:

Na pochybel Reptylianom :D

Czymajta sie wiara :D

a tak nawiasem , Gocha dobrze napisałem nazwę Twojej rasy ? No wiesz, matury nie mam i trochę niekumaty jestem , biedny , mały żuczek ... w mrowisku :) Dobranoc :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza