Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~Iza niezalogowany
15 września 2013r. o 19:23
Motywacja napisał(a):
... To tak troszku ubogo, skoro można się zbliżać do prawdy przez naukę, czemu by własnie tego nie wykorzystywać?
...Nie,nie. To nie jest tak, że utraciłem wiarę w Boga, tylko od jakiegoś czasu patrzę na to pod innym kątem. Już nie tak bezkrytycznie jak dawniej...

Wiara to wiara, inaczej miałbyś pewność. Wg. KK są to skutki grzechu pierworodnego i nie o jabłuszko tu chodzi, ale o nieposłuszeństwo. Stąd konieczność wiary i zaufania, taki egzamin, aby wrócić do miejsca, które się na własne życzenie opuściło. Taka druga szansa. Ale zawsze masz wybór.
Są szczęśliwcy, którym Bóg dał się poznać, nazwijmy to, empirycznie, mają pewność.
A czym, w takim razie, jest nauka? Czy aby nie mozolnym odkrywaniem tego co już jest?
Wiarę często traci się stopniowo, czasami nawet tego nie dostrzegając. Ale jeżeli szukasz, pytasz i rozwijasz się to jest ok., ale czasami pomódl się, jeżeli wierzysz. Wracam zawsze do Hymnu o miłości św. Pawła, a tym razem werset 11.
Pozdr. :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 września 2013r. o 19:31
Patrzalski napisał(a): Motywacja nazwał mnie "parówiarzem" więc nie dziw się Pannazdzieckiem ,ze wyzwałem go na pojedynek . Normalne jestem grzeczny :) Ale nie jestem tchórzem i chętnie usłyszę taką obelgę osobiście .
Motywacja podaj mi swój nr. telefonu albo ja podam Ci swój i umówimy się na konfrontację . Szanse są równe :) Nie znamy się LOTERIA !!

Nie dziwię się , też chciałbym gnojkowi dokopać , taką męską naturę mam, ale piwka ze mną wypić nie będzie chciał :D. Podobnie , jak BPM, Gover, Skornik i cała reszta nawiedzonych szamanów :D

Drodzy Państwo, czy jesteście pewni tego , co myślicie ? Czy nie wydaje Wam się , że jesteśmy oszukiwani na każdym kroku. Że ślepy bunt, prezentowany przez Zmotywowanego Kolegę :), jest jednym z bagnetów szatana ?

Co myślisz Gocha ? Nasz Ci On jest , czy system się przypieprza ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9984
#gover nieaktywny
15 września 2013r. o 19:36
Pannazdzieckiem napisał(a): Drodzy Państwo, czy jesteście pewni tego , co myślicie ?

Najniebezpieczeniejsza rzecza jest wiedza ignoranta. Katechisci (vel katecheci klamia, czy nie klamia?)
4335
15 września 2013r. o 19:39
~Iza napisał(a): ... Wracam zawsze do Hymnu o miłości św. Pawła, a tym razem werset 11.
Pozdr. :)

Amen.

Stwórca jest Źródłem Miłości , nie powalonym kosmitą , Panem JHWH. Cieszę się , że to rozumiesz, Droga Arystokratko :*

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
15 września 2013r. o 19:41
~Iza napisał(a):
Wg. KK są to skutki grzechu pierworodnego i nie o jabłuszko tu chodzi, ale o nieposłuszeństwo. Stąd konieczność wiary i zaufania, taki egzamin, aby wrócić do miejsca, które się na własne życzenie opuściło. Taka druga szansa. Ale zawsze masz wybór.

No to jak to jest. Przecież według drugiej księgi Mojżeszowej człowiek ma być karany do 3 i 4 pokolenia. A za to w księdze Ezechiela jest mowa o tym, że syn nie poniesie kary za winę ojca. To dlaczego ja mam być poddany próbie i dążyć do tego co straciłem przez nieposłuszeństwo ,,prarodziców", nie moje.
Bóg podobno jest sędzią sprawiedliwym, to w takim wypadku władza każdego państwa na wzór Boga powinna tak samo sprawiedliwie osądzać przestępców? Z ojca na syna, syna na wnuka itd. itd

Dopisane 15.09.2013r. o godz. 19:41:

Pannazdzieckiem napisał(a): ale piwka ze mną wypić nie będzie chciał :D.

Widziałeś, żeby 13-latek piwo pił? :|
4335
15 września 2013r. o 19:54
Już przestań Zmotywowany , wszyscy którzy się kwestią interesują , oprócz fanatyków pokroju Govera , czy Calahana już wiedzą , że Mądra Książka nie została napisana przez Boga , a jeśli już , to przez boga Mamona. Pisałem już w tym temacie kiedyś o łyskających mieczach ... na obrzeżach Raju , ślicznie pokazanych w filmie Congo , jak raz z Księgi Rodzaju, a Ty mi tu, o Prometeuszach nawijasz :D

Dopisane 15.09.2013r. o godz. 19:54:

Widziałem , ale ode mnie nie chciał :D Zapieczony , mały skubaniec :D

8375
#GosiaG nieaktywny
15 września 2013r. o 19:56
Pannazdzieckiem napisał(a): [

Co myślisz Gocha ? Nasz Ci On jest ?

Nie należę do Waszego grona.

Jestem Gosia -Samosia :P

A teraz...proszę bardzo -powyzywaj mnie od jaszczurek :]

Lilith ^^
11222
#Amnesty nieaktywny
15 września 2013r. o 19:57
nie dajcie się wciagnąc w pyskówy tego hejtera -parówy -Motywacji...
Pisze parówy bo to jego ulubione słowo-klucz do ubliżania innym.
Pewnie pozostałość po trudnym dzieciństwie , kiedy to nocami zakradał się do jego łóżeczka tatuś i kazał zajmować się swoim oślizgłym ,,sprzętem " .
A tobie Patrzalski on numeru żadnego nie da ani się z toba nie spotka bo pewnie zdaje sobie sprawę że jakbys go zobaczył na żywo to zsikałbyś się ze śmiechu ... :D :D :D :D :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza