~Iza napisał(a): Wcześniej był nacisk na "jestem", obecnie na "myślę". To fundamentalna zmiana :D.
No właśnie, więc dlaczego swoim ślepym zapatrzeniem w teorie przedstawiane przez kościół zaprzeczasz temu twierdzeniu? Gdybyście myśleli, to może byście próbowali szukać odpowiedzi poza amboną. A przynajmniej nie atakowali z taką agresją ludzi, dla których teorie wymyślone kilka tysięcy lat temu są trochę ,,tandetne"
~Iza napisał(a): A Stwórca w kułak się śmieje patrząc na "niezmienność" naszych praw i twierdzeń :D :D
Pozdr. :) :D
Nie jestem pewien czy dobrze Cię zrozumiałem. Chodzi Ci o twierdzenia i prawa rządzące się światem, do których doszedł człowiek? Jeśli tak to chyba one są na bieżąco aktualizowane. To, że świat składa się z dwunastu cząstek materii i czterech sił natury, raczej już nie da się zmienić, ale za to w świecie kwantowym dalej jest wiele pytań bez odpowiedzi, bo tam nic nie jest pewne.
Gdyby jednak kościół usilnie wstrzymywał rozwój nauki, to dalej byśmy myśleli, że Ziemia jest płaska. Na szczęście człowiek z natury jest istotą ciekawską.