Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~Iza niezalogowany
15 września 2013r. o 18:34
Patrzalski napisał(a): Skorzystaj z Wikipedii :) Śmigasz po forum i obrażasz ludzi . Rzuciłem Ci wyzwanie ,chętnie się z Tobą spróbuję siłowo jeśli intelektualnie nie dajesz rady .Nie boję się dostać po mordzie ,a Ty ?

Do kogo ten post? :)
Pozdr. :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11202
#Anonim11202 nieaktywny
15 września 2013r. o 18:40
~Iza napisał(a):
Ok, moim zdaniem, ludzkie twierdzenia podlegają weryfikacji, gdy pojawią się nowe możliwości poznania, nowe dane, czy nowe odkrycia tego, co już jest i trwa. Jest to poznanie częściowe. Czyli nadal nie wiemy do końca jak jest.

Czyli wychodzi, że chrześcijaństwo, albo nawet w sumie każda większa religia opiera się na ,,wierze" i ,,zaufaniu" w poznanie prawdy po śmierci. To tak troszku ubogo, skoro można się zbliżać do prawdy przez naukę, czemu by własnie tego nie wykorzystywać?
~Iza napisał(a):
Piszesz, że utraciłeś wiarę w Boga, ja kiedyś też.
Pozdrawiam :)

Nie,nie. To nie jest tak, że utraciłem wiarę w Boga, tylko od jakiegoś czasu patrzę na to pod innym kątem. Już nie tak bezkrytycznie jak dawniej.
Patrzalski napisał(a): Skorzystaj z Wikipedii :) Śmigasz po forum i obrażasz ludzi . Rzuciłem Ci wyzwanie ,chętnie się z Tobą spróbuję siłowo jeśli intelektualnie nie dajesz rady .Nie boję się dostać po mordzie ,a Ty ?

Teletubiś powie grzecznie do widzenia i pójdzie spać.
No chyba nie uważasz, że chciałbym stracić taki przywilej jakim jest anonimowe plucie jadem. Kiedyś może, jak już się zadowolę, to czemu nie, chętnie mogę przystać na twoją propozycję. :D
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 września 2013r. o 18:45
Motywacja napisał(a): Zadając pytania lubię poznawać odpowiedzi, lecz jestem świadom, że nie na wszystko można jednoznacznie odpowiedzieć.

Dokładnie :) Dlatego tak ważne jest serce ( nie pompa krwi ) tylko to coś , co niektórzy nazywają duszą. Wyższa Świadomość , anioł w nas , fragment Stwórcy. Zapytaj Stwórcę , no co Ci szkodzi ? W najgorszym przypadku spotkasz się jedynie z ignorancją. Ale wierz mi , jeśli uwierzysz, to nie będzie barier zrozumienia. Ciebie również się to tyczy Patrzalski :)

Zaś jeśli o obrazki chodzi , zalecam Wam :

Niech mi kto powie, że to przypadek , może Ty , Zmotywowany ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
15 września 2013r. o 18:52
Za dwie godziny odpowiem czy to przypadek, co myślę :)
4469
#Patrzalski nieaktywny
15 września 2013r. o 19:08
Motywacja nazwał mnie "parówiarzem" więc nie dziw się Pannazdzieckiem ,ze wyzwałem go na pojedynek . Normalne jestem grzeczny :) Ale nie jestem tchórzem i chętnie usłyszę taką obelgę osobiście .
Motywacja podaj mi swój nr. telefonu albo ja podam Ci swój i umówimy się na konfrontację . Szanse są równe :) Nie znamy się LOTERIA !!
10897
#Anonim10897 nieaktywny
15 września 2013r. o 19:15
Bóg jest w trzech osobach :
1/ potężna inteligencja
2/ nieskończona energia
3/ natura

Myślę ,że Albert Einstein miał sporo racji...Można pobawić się i dalej zagadnienie rozwijać. :D
11202
#Anonim11202 nieaktywny
15 września 2013r. o 19:16
O popatrz jakiego oświecenia dostałeś. Przed chwilą jeszcze nie wiedziałeś co to znaczy ,,pariowarz" a teraz już wiesz, że to obelga.
4469
#Patrzalski nieaktywny
15 września 2013r. o 19:23
Rozumiem ,że się wycofujesz?

Dopisane 15.09.2013r. o godz. 19:21:

~Iza napisał(a):

Do kogo ten post? :)
Pozdr. :)

Przecież nie do Ciebie :*

Dopisane 15.09.2013r. o godz. 19:23:

Motywacja napisał(a): O popatrz jakiego oświecenia dostałeś. Przed chwilą jeszcze nie wiedziałeś co to znaczy ,,pariowarz" a teraz już wiesz, że to obelga.

Spytałem dzieci ":)

Propozycja nadal aktualna .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza