~Iza napisał(a):
Ok, moim zdaniem, ludzkie twierdzenia podlegają weryfikacji, gdy pojawią się nowe możliwości poznania, nowe dane, czy nowe odkrycia tego, co już jest i trwa. Jest to poznanie częściowe. Czyli nadal nie wiemy do końca jak jest.
Czyli wychodzi, że chrześcijaństwo, albo nawet w sumie każda większa religia opiera się na ,,wierze" i ,,zaufaniu" w poznanie prawdy po śmierci. To tak troszku ubogo, skoro można się zbliżać do prawdy przez naukę, czemu by własnie tego nie wykorzystywać?
~Iza napisał(a):
Piszesz, że utraciłeś wiarę w Boga, ja kiedyś też.
Pozdrawiam :)
Nie,nie. To nie jest tak, że utraciłem wiarę w Boga, tylko od jakiegoś czasu patrzę na to pod innym kątem. Już nie tak bezkrytycznie jak dawniej.
Patrzalski napisał(a): Skorzystaj z Wikipedii :) Śmigasz po forum i obrażasz ludzi . Rzuciłem Ci wyzwanie ,chętnie się z Tobą spróbuję siłowo jeśli intelektualnie nie dajesz rady .Nie boję się dostać po mordzie ,a Ty ?
Teletubiś powie grzecznie do widzenia i pójdzie spać.
No chyba nie uważasz, że chciałbym stracić taki przywilej jakim jest anonimowe plucie jadem. Kiedyś może, jak już się zadowolę, to czemu nie, chętnie mogę przystać na twoją propozycję. :D