Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

9984
#gover nieaktywny
15 września 2013r. o 20:02
Pannazdzieckiem napisał(a): że Mądra Książka nie została napisana przez Boga , a jeśli już , to przez boga Mamona.

Katecheci tego nauczaja?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8375
#GosiaG nieaktywny
15 września 2013r. o 20:04
Amnesty napisał(a): pewnie zdaje sobie sprawę że jakbys go zobaczył na żywo to zsikałbyś się ze śmiechu ... :D :D :D :D :D

Ktoś tu się dał wciągnąć w pyskówki hejtera ;)

Lilith ^^
11222
#Amnesty nieaktywny
15 września 2013r. o 20:10
GosiaG napisał(a):
Amnesty napisał(a): pewnie zdaje sobie sprawę że jakbys go zobaczył na żywo to zsikałbyś się ze śmiechu ... :D :D :D :D :D

Ktoś tu się dał wciągnąć w pyskówki hejtera ;)

nie Gosia - ja to już mam za sobą i mam w ... takich tchórzy jak on. Was ostrzegam. Ale ty widze niezdecydowana jesteś po której stronie stanąć...może lubisz taki hardcor .... :>

Zastosowana autokorekta

8375
#GosiaG nieaktywny
15 września 2013r. o 20:18
Amnesty napisał(a): Ale ty widze niezdecydowana jesteś po której stronie stanąć..

To już dawno mam za sobą ;)

Lilith ^^
~Iza niezalogowany
15 września 2013r. o 20:21
Motywacja napisał(a):
To dlaczego ja mam być poddany próbie i dążyć do tego co straciłem przez nieposłuszeństwo ,,prarodziców", nie moje.

Człowiek stał się nieposłuszny, zerwał przymierze z Bogiem. Bóg jest sprawiedliwy , ale i miłosierny, czyli kara ale i druga szansa, upadłym aniołom nie dał szansy i strącił ich na ziemię . No i my mamy kłopot. Teraz musimy wybierać, bo znamy dobro i zło. Dlaczego tak postanowił, bo tak chciał i mógł, jest Stwórcą. Tę cechę dziedziczy się genetycznie :), bo zostaliśmy poczęci po tym fakcie, czyli ciało jest śmiertelne , ale to co w nas nieśmiertelne - trawa. Tu nie ma zerwanego przymierza.
A tak na marginesie, nie jestem z cechu, ani biblistą :D :D, moje poznanie też jest częściowe :D
Pozdr. :)
4469
#Patrzalski nieaktywny
15 września 2013r. o 20:27
Amnesty ,Gosia :) z wami mogę dyskutować do bólu :*
Wiem,że w wielu tematach się nie zgodzimy ,ale potraficie zachować kulturę dyskusji. Cenię merytoryczną dyskusję a tchórza który prowokuje i nie ma odwagi stanąć "twarzą w twarz" zwyczajnie pozdrawiam :)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 września 2013r. o 20:40
Gover , ja wiem , że dyskusja ze mną jest mało merytoryczna , ale jeśli już coś piszesz , to proszę Cię wykorzystuj klawisz ALT , nie każ mi się domyślać , gdzie w Twojej wypowiedzi postawić polski font ... to się robi tak ... ą...ś...ź....ć...ę ...ń etc. Czy to jest Qarwasz trudne dla Ciebie ? :)

Dopisane 15.09.2013r. o godz. 20:40:

GosiaG napisał(a): ...
Nie należę do Waszego grona.

I chwalić Boga , tańcząca z Jaszczurami. W tym stadzie , motywacja do życia nie jest nam potrzebna. Wychodzi na to , że motywacji Wy potrzebujecie :) No to sobie Go bierzcie, niedowiarka :D Jeszcze jeden z jaszczurzym szeptem w oczach :D

Wytłumacz starcowi Drogi Amnesty , co znaczy słowo hajter ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
15 września 2013r. o 20:49
~gaba napisał(a): Dobra pozycja, ja jednak chciałam podać beletrystyczną książkę, w bardziej zwięzłej formie (prof. Pagels w kwestii apokryfów jest fenomenalna, u nas - masz rację - ks. prof. Starowieyjski) :)

Aha:)
Jeżeli już o beletrystyce mową, bardzo cenię sobie książki R. Brandstaettera, katolickiego pisarza pochodzenia żydowskiego, który pierwotnie był wyznawcą judaizmu.
Dużo można się dowiedzieć właśnie o sprawach, które są dla Żydów oczywiste, a nam sprawiają kłopot interpretacyjny. ;)
Pozdrawiam :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza