Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

8375
#GosiaG nieaktywny
15 września 2013r. o 12:35
Z czym się nie możesz zgodzić?

To Ty zakładasz, że chodziło mi o kler.

Lilith ^^
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11202
#Anonim11202 nieaktywny
15 września 2013r. o 12:44
GosiaG napisał(a):
~Iza napisał(a): «Kto się zapisuje do sekty masońskiej lub stowarzyszeń działających przeciwko Kościołowi podlega ekskomunice wiążącej mocą samego prawa, zarezerwowanej Stolicy Apostolskiej»"

Za pedoflię i handel narkotykami również przewidziane są jedne z najwyższych kar .

Zgadnij gdzie znajdziesz największe skupiska takich zwyrodnialców.

Po tej wypowiedzi wywnioskowałem, że chodzi Ci o kościół. Jeśli się pomyliłem to więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję.
~ niezalogowany
15 września 2013r. o 12:53
Motywacja napisał(a): No właśnie, bo Stwórcy żadnego nie ma, przynajmniej nie takiego jakiego ma w pojęciu człowiek. A te wszystkie rytuały, modły są wytworem słabego człowieczka i pewnie też niezwykle samotnego, który by przeżyć ten nieszczęsny ziemski padół, potrzebuje wymyślonego przyjaciela, który z niecierpliwością oczekuje nadejścia swojego maluczkiego, kruchego, ciemnego ludzika. Tak to ma sens.

Kompletnie nie rozumiesz, nie masz najmniejszego pojęcia co to jest WIARA, oraz jak wielka jest siła modlitwy.
8375
#GosiaG nieaktywny
15 września 2013r. o 13:13
Motywacja napisał(a):
Po tej wypowiedzi wywnioskowałem

To teraz (równie samodzielnie ) wywnioskuj kto jest 'ustawodawcą' prawa karnego , a kto kanonicznego.

:]

Lilith ^^
11202
#Anonim11202 nieaktywny
15 września 2013r. o 14:03
~ napisał(a):
Kompletnie nie rozumiesz, nie masz najmniejszego pojęcia co to jest WIARA, oraz jak wielka jest siła modlitwy.

No to daj mi jakiś dowód na piśmie, obrazki w sumie też mogą być, to się może dowiem czym jest wiara. (...)

Zmoderowano 15.09.2013 godz.15:00 - powód: słowa ubliżające innym osobom (moderator)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 września 2013r. o 14:27
Pal licho szacownych ustawodawców , jakość ich dokonań możecie obserwować na bazie Wielkiej Góry Mówców – Głupców zwanej sejmem RP. Zwróć uwagę Zmotywowany , że wszystko poskładane jest z cegiełek. Niektórzy mówią o Świętej Geometrii i platońskim widzeniu brył przestrzennych. Okazuje się również, że materia ożywiona i nieożywiona , na każdym etapie istnienia podporządkowana jest Złotemu Podziałowi i Świętej Geometrii właśnie. Powstaje pytanie , czy ta perfekcja bierze się z przypadku , czy ktoś to zaprojektował. Ja osobiście wierzę w paskudnie Inteligentnego Projektanta … Stwórcę , bo przez przypadek to możesz jedynie w łeb dostać :D

Zaraz poszukam Ci jakiś obrazków :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
15 września 2013r. o 14:30
Motywacja napisał(a): to się może dowiem czym jest wiara.

Przyjdzie taki czas, że sam będziesz szukał odpowiedzi. Tymczasem jesteś mentalnym dzieciakiem, twoje oceny to kilka bezrozumnych zdań, a Tobie się zdaje, że wszystkie rozumy pozjadałeś. Aby zrozumieć WIARĘ i rolę modlitwy musisz do tego dorosnąć.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
15 września 2013r. o 14:40
Się nie pos.raj przypadkiem z tą opinią, bo nie małą część życia spędziłem na szukaniu odpowiedzi. A to, że nie rozumiesz o czym piszę to akurat mnie nie dziwi, bo jak można szukać odpowiedzi za pomocą nauki, słuchając nawiedzonego szamana na ambonie i ślepo wierząc w te baśnie. Jak widać do perfekcji opanowali mamienie ciemnogrodem i wyciąganie rent babkom.
Pannazdzieckiem napisał(a): Ja osobiście wierzę w paskudnie Inteligentnego Projektanta … Stwórcę , bo przez przypadek to możesz jedynie w łeb dostać :D

To w takim razie ładnie ma pod sufitem ten twój stwórca, skoro najpierw do perfekcji, na swoje podobieństwo stwarza, jak to mówi, największe z dzieł, żadnego tak nie umiłował. A mimo to zsyła plagi, potop, meteoryty itp. Można by stwierdzić, że ma zapędy masochistyczne. Wczoraj miałem okazję obejrzeć Prometeusza i przedstawionych tam konstruktorów można przyrównać do waszego stwórcy. Najpierw budują by potem niszczyć, ale pytanie brzmi dlaczego?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza