Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~Iza niezalogowany
15 września 2013r. o 10:41
Motywacja napisał(a):
No to ja już nie rozumiem. Skoro plagi i potop to jego sprawka, to gdzie ma sens mówienia, że życie to wędrówka ziemska ku niebu? Czemu więc, nie dawał możliwości poznania Jego? Czemu skrócił tą wędrówkę? Czy to wynika z Jego miłosierdzia? A dinożarły w czym mu przeszkadzały, że wszystkie unicestwił? Bo chciał przyszykować ziemie dla człowieka? Więc jaka pewność, że nie zrobi tego z nami?

Dał się poznać, Motywacjo.
Wiara to wolny wybór , no i łaska, którą człowiek może przyjąć lub odrzucić. Jak odrzuci, to ma oczy a nie widzi, ma uszy a nie słyszy, wszystko zakryte...
A ekonomia Boska nie jest ludzką, więc jej nie kumamy :D :D
Gady... nie wszystkie unicestwił, niektóre mają się dobrze ;)
Pozdr. :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 września 2013r. o 10:41
~noblista napisał(a):
Jestem również pewien, że teraźniejszy papież z łatwością odpowie na wszystkie nurtujące Ciebie pytania. Nawet te proste.

Ok , niech się wpierw wytłumaczy z powiązań z masonerią, zadzwoń do Niego , niech napisze coś na Bolec.info :D

Jeśli pozwolisz Drogi Zmotywowany Kolego :) wytłumaczę Ci moją wizję Stwórcy , nieco sprzeczną z doktryną KK i Calahana. Nie wiem czy jest prawdziwa , ale takie przeczucie mam. Mam też przekonanie , wynikające z tego przeczucia i logiki. Jeśli przyjmujemy Stwórcę , jako źródło Miłości, to nie może być mowy o Panie rządnym krwi niewiernych. Opowiastki ST to jedynie hebrajska genealogia. NT to w wielu miejscach , nawzajem sprzeczna, ostra jazda bez trzymanki , zacierająca jedyne prawo jakie obowiązuje z punktu widzenia Stwórcy : kochać bliźniego , albowiem każdy duchem , jest właśnie fragmentem Boskiej Świadomości Stwórcy , ciało to jedynie wózek dla duszy. Owszem , są też takie wyroby człekopodobne , zwane kosmicznymi portalami , do złudzenia przypominają ludzi , ale ludźmi nie są , pozbawieni są duszy, biedacy. Jak więc widzisz Zmotywowany , Boga da się poznać , a każdy czni to na swój własny sposób. I to jest dobre. Jeśli spojrzysz na Naturę , błyskawicznie dojdziesz do przekonania , że Stwórca nie lubi monotonii i świętoszkowatego ceremoniału , uwielbia różnorodność , choć buduje fraktalnie, uwielbia wielkość , choć w małości jest Jego piękno. Uczmy się kochać , szczególnie tych , którzy na nas plują.

Miłej niedzieli Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
15 września 2013r. o 11:00
Pannazdzieckiem napisał(a):

Jeśli przyjmujemy Stwórcę , jako źródło Miłości, to nie może być mowy o Panie rządnym krwi niewiernych. Opowiastki ST to jedynie hebrajska genealogia.

Nooo, starożytni mieli mitologię, a chrześcijanie mają Stary Testament. Jedno jak i drugie wymysł zezgonowanych pijaków, z których jeden postanowił napisać historie opowiadane przy ognisku.
albowiem każdy duchem , jest właśnie fragmentem Boskiej Świadomości Stwórcy , ciało to jedynie wózek dla duszy.

No i znowu o Boskości. a co jeśli życie to przypadkowy zlepek protonów i neutronów, jednocześnie piękny w swej przypadkowości?

Pannazdzieckiem napisał(a): Owszem , są też takie wyroby człekopodobne , zwane kosmicznymi portalami , do złudzenia przypominają ludzi , ale ludźmi nie są , pozbawieni są duszy, biedacy.

Proponuję dilera zmienić.
Pannazdzieckiem napisał(a): Boga da się poznać , a każdy czni to na swój własny sposób. I to jest dobre.
Jeśli spojrzysz na Naturę , błyskawicznie dojdziesz do przekonania , że Stwórca nie lubi monotonii i świętoszkowatego ceremoniału

No właśnie, bo Stwórcy żadnego nie ma, przynajmniej nie takiego jakiego ma w pojęciu człowiek. A te wszystkie rytuały, modły są wytworem słabego człowieczka i pewnie też niezwykle samotnego, który by przeżyć ten nieszczęsny ziemski padół, potrzebuje wymyślonego przyjaciela, który z niecierpliwością oczekuje nadejścia swojego maluczkiego, kruchego, ciemnego ludzika. Tak to ma sens.

9984
#gover nieaktywny
15 września 2013r. o 11:07
Pannazdzieckiem napisał(a): Nie wiem czy jest prawdziwa , ale takie przeczucie mam.

Tez nie wiem czy jest to prawdziwe, ale mam takie przeczucie, ze dzisiaj bede zaproszony na pyszny obiad.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
15 września 2013r. o 11:12
gover napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Nie wiem czy jest prawdziwa , ale takie przeczucie mam.

Tez nie wiem czy jest to prawdziwe, ale mam takie przeczucie, ze dzisiaj bede zaproszony na pyszny obiad.

Bo każda religia i wierzenia na świecie opierają się na czystych faktach i dowodach, nieprawdaż? :>
~Iza niezalogowany
15 września 2013r. o 11:20

Ok , niech się wpierw wytłumaczy z powiązań z masonerią, zadzwoń do Niego , niech napisze coś na Bolec.info :D...

Panienko, kanon 2335 Kodeksu Prawa Kanonicznego, na mocy którego: «Kto się zapisuje do sekty masońskiej lub stowarzyszeń działających przeciwko Kościołowi podlega ekskomunice wiążącej mocą samego prawa, zarezerwowanej Stolicy Apostolskiej»"
Choć czasami mam wrażenie, że diabeł się ubrał w ornat i ogonem na msze dzwoni...
Pozdrawiam, miłego :)
8375
#GosiaG nieaktywny
15 września 2013r. o 12:19
~Iza napisał(a): «Kto się zapisuje do sekty masońskiej lub stowarzyszeń działających przeciwko Kościołowi podlega ekskomunice wiążącej mocą samego prawa, zarezerwowanej Stolicy Apostolskiej»"

Za pedoflię i handel narkotykami również przewidziane są jedne z najwyższych kar .

Zgadnij gdzie znajdziesz największe skupiska takich zwyrodnialców.

Lilith ^^
11202
#Anonim11202 nieaktywny
15 września 2013r. o 12:28
GosiaG napisał(a):
Za pedoflię i handel narkotykami również przewidziane są jedne z najwyższych kar .

Zgadnij gdzie znajdziesz największe skupiska takich zwyrodnialców.

Oj niestety nie mogę się z tym zgodzić. Każdy taki incydent z udziałem kleru jest wysoce piętnowany, dlatego można mieć wrażenie, że to właśnie w stolicy apostolskiej jest tego najwięcej. Jednak jest to kompletna bzdura. Pedofilów od groma jest na allah akbarowej ziemi kilu,kilkunasto,kilkudziesięcio-krotnie więcej. A narkotyki? Można podać masę przykład, jak chociażby kartelowa ameryka południowa.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza