Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~Iza niezalogowany
14 września 2013r. o 23:44
~krasnoludek napisał(a):
~Iza napisał(a): A nie wpadło wam do głowy, że Stary Testament był spisany przez Żydów i dla Żydów,...

A Nowy był pisany przez chrześcijan dla chrześcijan, i co z tego? ... Kto lubi niech czyta. Polecam także Koran.

I niech tak zostanie :D
Pozdr. :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~gaba niezalogowany
14 września 2013r. o 23:44
A ja dorzucę do tego wszystkiego i polecę "Ewangelie Gnostyckie" Elaine Pagels. Dotyczą one zdumiewającego odkrycia archeologicznego w Górnym Egipcie, w okolicach miasteczka Nag Hammadi, jakiego dokonał arabski wieśniak w grudniu 1945 roku.
~Iza niezalogowany
14 września 2013r. o 23:49
karmelka29 napisał(a): A dla mnie dotąd niezrozumiałe jest to,iż na lekcji biologii wciskali nam kit "Człowiek pochodzi od małpy"..(hasło dnia)...a na lekcji religii...to podważali..

ups...chyba że Adam był małpką.. :)

Jeżeli o teorie chodzi, wolę być mikro trybikiem w Inteligentnym Projekcie, niż brakującym ogniwem :D
4122
#karmelka29 nieaktywny
14 września 2013r. o 23:56
:D Jestem,odmiennego zdania.. :D :D

Trzeba tak żyć, żeby można było mieć szacunek dla samego siebie.
11202
#Anonim11202 nieaktywny
14 września 2013r. o 23:58
~Iza napisał(a):
Jeżeli o teorie chodzi, wolę być mikro trybikiem w Inteligentnym Projekcie, niż brakującym ogniwem :D

Taki to inteligentny projekt, że nawet Bóg juz dawno tu nie zagląda, bo się wstydzi.
~Iza niezalogowany
15 września 2013r. o 0:09
~gaba napisał(a): A ja dorzucę do tego wszystkiego i polecę "Ewangelie Gnostyckie" Elaine Pagels. Dotyczą one zdumiewającego odkrycia archeologicznego w Górnym Egipcie, w okolicach miasteczka Nag Hammadi, jakiego dokonał arabski wieśniak w grudniu 1945 roku.

Co tak mało, ja proponuję od razu Apokryfy Nowego Testamentu,
( ewangelie apokryficzne, listy i apokalipsy chrześcijańskie) Wydawnictwo WAM; Apokryfy Starego Testamentu - Oficyna Wydawnicza "Vocatio". Trochę tomów jest, ale lektura fajna :D
~Iza niezalogowany
15 września 2013r. o 0:13
karmelka29 napisał(a): :D Jestem,odmiennego zdania.. :D :D

Wolisz być małpką ?? :D :D
4122
#karmelka29 nieaktywny
15 września 2013r. o 0:20
:) zdecydowanie tak... :* Izo... :D :D

Trzeba tak żyć, żeby można było mieć szacunek dla samego siebie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza